Ahoj
Pořídil jsem si tuhle, dnes již starší zvukovku, vše jede jak má, jen se mi nepodařilo jí přinutit aby konvertovala signál do 5.1. Jedou pouze přední a zadní repra, center a sub si ani neškrtne. Při konfiguraci repráků v ovládacích panelech jedou všechny repra, když ale pustím hudbu/mp3, jedou jen 4repráky. Nainstalovány nejnovější ovladače z creative.com, zkoušeno jak na Win7 64bit tak Win7 32bit, zákaz integrovaný zvukovky v BIOSU, nějaký alternativní drivery...vyzkoušel jsem snad všechno a nic nefunguje. Jedná se o PCI verzi. Nějaká rada, zkušenost?
SB x fi extreme audio bez subwooferu a centeru win 7
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SB x fi extreme audio bez subwooferu a centeru win 7
Máš správně zapojené kabely k repro?Co to znamená-jen se mi nepodařilo jí přinutit aby konvertovala signál do 5.1?
Kabely mám správně zapojené, při konfiguraci repráků v ovládacích panelech jedou všechny(klikání na jednotlivé reproduktory)
konvertování signálů do 5.1. : Jedou pouze přední a zadní repra, center ani sub si ani neškrtne (pustím stereo mp3 a chci aby mi jely všechny repráky včetně centeru a subu)
konvertování signálů do 5.1. : Jedou pouze přední a zadní repra, center ani sub si ani neškrtne (pustím stereo mp3 a chci aby mi jely všechny repráky včetně centeru a subu)
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Integrovanou zvukovku vypínat nemusíš.Zkusil bych ten ovladač pořádně přeinstalovat.Po původní instalaci nesmí nic zůstat.Stahoval jsi taky alchemy a audio pack?
http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=208&prodID=15855&prodName=Sound%20Blaster%20X-Fi%20Xtreme%20Audio&subCatName=X-Fi&CatName=Sound+Blaster&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_15855,VARSET=CategoryID:1
http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=208&prodID=15855&prodName=Sound%20Blaster%20X-Fi%20Xtreme%20Audio&subCatName=X-Fi&CatName=Sound+Blaster&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_15855,VARSET=CategoryID:1
Upgradoval jsem to i s novým diskem, takže poprvé to nefungovalo na prakticky čistých win7 x64, tak jsem zkusil novou instalaci 32bit verze, vždy několikrát instalace a odinstalace starých driverů s různými kombinacemi okolních sw. Vyzkoušeny asi 3 drivery PAX, nic nepomáhá
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Podle toho jak mixuješ OS(určitě ne legál) a všechny možné ovladače tak se nedivim,že to nejde.Pokud neoficial tak ovladače jedině od kawakamiho.Zkoušel jsi tu zvukovku i v jiném pc jestli vůbec funguje?
Asi tě zklamu, ale OS mám legální(ze školy mám Microsoft produkty zdarma, proto můžu experimentovat). Pokud by mi drivery od začátku fungovaly správně, nemusel bych nic mixovat. Před každým mixem, jak ty říkáš, to pokáždé pořádně odinstaluju(jsem ajťák, takže tohle ještě zvládnu). V jiném počítači jsem ji nezkoušel, brácha má ale se stejným typem zvukovky stejné problém. Nemyslím si ale že bude problém ve zvukovce, jelikož při testu reproduktorů(klikáš na jednotlivý repráky) hrajou vždy ty správný, včetně subu a centeru. Problém je se všema ostatníma zvukama.
Díky za pomoc, ale potřebuju asi někoho kdo má konkrétně tuhle zvukovku a setkal se s tímto problémem, google používat umím a vše co se dalo najít jsem zkusil
Díky za pomoc, ale potřebuju asi někoho kdo má konkrétně tuhle zvukovku a setkal se s tímto problémem, google používat umím a vše co se dalo najít jsem zkusil
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bez problémů jedu na tomhle-http://cs.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=15853
Je otázka jakým způsobem máš nastavený ovladač.Když zkoušíš zvuk tak ti fungují všechny.Máš v nastavení povolený X-Fi CMSS-3D?Jaké možnosti módů nastavení máš v možnostech ovladače?
Je otázka jakým způsobem máš nastavený ovladač.Když zkoušíš zvuk tak ti fungují všechny.Máš v nastavení povolený X-Fi CMSS-3D?Jaké možnosti módů nastavení máš v možnostech ovladače?
Bohužel mám xtreme audio, což je podle recenzí ten největší shit 
v Audio Control Panelu mám aktivovaný CMSS 3D, jsou tam dvě možnosti, ani Stereo Surround ani Stereo Xpand nefunguje(funguje, ale jen na zadní repra)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2012 00:14) ---
Nebo myslíš nějaký jiný mód?

v Audio Control Panelu mám aktivovaný CMSS 3D, jsou tam dvě možnosti, ani Stereo Surround ani Stereo Xpand nefunguje(funguje, ale jen na zadní repra)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2012 00:14) ---
Nebo myslíš nějaký jiný mód?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano karty se liší možností funkcí a jak jsou osekané ovladače.Vyzkoušej dvd s 5.1 nebo film s AAC5.1 jestli bude fungovat.Tím mody jsem myslel-
Vyzkoušej neoficial(jaký jsem ti už psal)Hledej pro svou kartu.Zpět na “Problémy s hardwarem”