Ahoj,
mám problém s instalací NB. Jedná se o HP Compaq 610, původně na tom byly Visty, někdo to překopal na W7, i když noťas má jen 1 GB RAM. PC se při chodu sekalo, zastavovalo apod., takže se majitel rozhodl o reinstal na XP pro.
Mám dvd s instalací XP na NB, kde jsou všechny možné ovladače a samozřejmě i ovladače SATA, jež NB vyžadují. DVD je mnohokrát otestované, žádné problémy s instalací nikdy nebyly.
Při instalu do výše uvedeného NB proběhl v pohodě formát, dokonce 3x, načítání driverů apod. pohoda, ale při instalaci to v 34 minutě zatuhlo. Našel jsem zde podobný dotaz, ale dvd je čisté, myslím bez otisků apod., mechanika je v tom nová, netuším, zda ta, co do toho patří, unbutu jsem stáhl, spustil, ale po čase vyhodil černou stránku s následujícími odkazy: "critical target error sector 331792, dev. sg.1, sector 331792" nebo "unabled to real page ab7f6dc" a čísla stoupala nahoru. Pak unbutu chvíli zas načítalo, pak zas obrazovka a další podobné citované údaje.
Mám za to, že je v háji hdd, ale nemohu do NB dostal PC doctora, neboť jsem nikde nenašel bootovací verzi, co by NB načetl. Prosím poraďte, majitel je děsný cholerik.
zamrznutí PC při instalaci XP
- Kocourekpuci
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: zamrznutí PC při instalaci XP
hdd nebo pamet
Stahni Ultimate boot cd, je tam memtest i soft na testovani disku
Stahni Ultimate boot cd, je tam memtest i soft na testovani disku
- Kocourekpuci
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: zamrznutí PC při instalaci XP
Jdu na to, napíši, co to vyhodilo. Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (1) ---
Píše to: CP: read error: input/output error.
Mouting pmagic - 6.6. sqfs - mount wrong fs type, bad option, bad superblock on/dev/loop1, missing codepage or helper program, or other error. In some cases useful info is found in syslog - try dmesg I tail or so mouting// sqfs_disk/p magic.6.6. sqfs failed
Jinak jsem zkusil fdisk, nový formát, trval cca 1,20 hod. při velikosti 145 GB a 34 minut a šmitec
Navíc, jak jsem zkoušel sektory, psalo to u všech: drive not ready nebo command execute error
--- Doplnění předchozího příspěvku (1) ---
Píše to: CP: read error: input/output error.
Mouting pmagic - 6.6. sqfs - mount wrong fs type, bad option, bad superblock on/dev/loop1, missing codepage or helper program, or other error. In some cases useful info is found in syslog - try dmesg I tail or so mouting// sqfs_disk/p magic.6.6. sqfs failed
Jinak jsem zkusil fdisk, nový formát, trval cca 1,20 hod. při velikosti 145 GB a 34 minut a šmitec
Navíc, jak jsem zkoušel sektory, psalo to u všech: drive not ready nebo command execute error
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2341
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 16:02
-
- 1
- 2433
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4408
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
- 8
- 7967
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4055
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”