Ahoj všichni,
u noťasu HP pavilion řady 6000 nastal problem s monitorem. Nejdříve občas nyní stále bílá tma místy barevné pruhy.Pro jistotu foto.
V systému to žádnou chybu nehlásí. Zatím se mi daří přepínat monitory, tak koukám na starý analog.
Vypadá to asi že je v pr.... , nebo se s tím dá ještě něco dělat?
Problem s monitorem u noťasu HP
Re: Problem s monitorem u noťasu HP
Nejspis poskozeny kabel motherboard-displej nebo napareny flexkabel ktery vede do LCD, skus nahore nebo dole (spis dole) zatlacit na ram displeje, pripadne privrit displej, jestli se neco zmeni.
Vymena kabelu je snadna a levna, displej se da na Ebay koupit kolem 150 USD.
Vymena kabelu je snadna a levna, displej se da na Ebay koupit kolem 150 USD.
Tak jsem rozerbral co šlo, u monitoru jsem hejbal kabelem i u připojení s deskou. Pořád beze změny.Kdyby byla špatná grafika asi by druhý monitor nezobrazoval, že?
-
- Pohlaví:
Nezobrazoval, ale toto opravdu vypadá na vadný kabel.
Myslíš, že výměna by pomohla? Nebo jak zjistím že kabel je špatný. Dá se nějak otestovat?
-
- Pohlaví:
Bez výměny kabelu to nepoznáš, ale také můžeš za ten kabel vyhodit prachy. Možná by bylo rozumné ho dát do servisu kde ho diagnostikují zdarma - Abax.
Spíš než kabel je v čudu elektronika samotného LCD zobrazovače a ta je prakticky neopravitelná. Vidím to na nový displej.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Kabel se da promerit
My teda mame kazdy notebook tak v 50 exemplarich, takze ty dily mezi sebou prohazujeme...
My teda mame kazdy notebook tak v 50 exemplarich, takze ty dily mezi sebou prohazujeme...
-
- Pohlaví:
Pokud jsou na skladě díly a je možné je zkoušet, pak je to brnkačka. S přelomeným kabelem a jeho proměřováním si nejsem jistej. Není to jednoduché a těžko to někdo bude dělat.
To si může zkoušet nějakej čudla doma který nemá peníze na nový a může tomu věnovat půl dne času.
To si může zkoušet nějakej čudla doma který nemá peníze na nový a může tomu věnovat půl dne času.
Vzpomněl, jsem si na známého, který dělá do počítačů a když to viděl, moc mi nepotěšil.Buď je to ten kabel nebo displej.Tak nevím jestli to má cenu (za ty prachy) vůbec opravovat.Zkusím ten Abax až pojedu kolem a uvidím.Všem moc děkuji za reakce a rady. Díky Petr
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1833
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
11 zář 2024 18:50