Dobrý den.Prosím o radu.Deska ASROCK MB 960GM-GS3 AM3 DDR3 PCIE VGA HD3000 - CPU AMD FX-4100 4core Box (3,6GHz, 12MB) normální teplota cpu 40-50°C.Při přidání Geforce 7600gs teplota cpu vzroste na 70°C.
Co s tím?Předem děkuji.Honza
Teplota měřena programem Sensorsview.
přejmenováno
//mmmartin
Při přidání Geforce 7600gs vzroste teplota CPU.* Vyřešeno
Re: Při přidání Geforce 7600gs vzroste teplota CPU.*
Dobrý večer.S tím nadpisem se omlouvám.Teplota hned po zapnutí PC zhruba po 5min. klesla o 2°C.Kartu sem opět odinstaloval.
No,rád bych tuto kartu použil protože mně zůstala po upgrade Pc, místo té která je integrovaná na nové desce.Ale teplota se mně zdá být vysoká proto sem ji zase vyhodil.Proto prosím o radu co s tím.
-
- Pohlaví:
Radu jsi ale dostal. Dej tam kartu a při provozu změř teplotu HW-monitor.
Tím že si tu budeme jenom psát mnoho nevyřešíme.
Tím že si tu budeme jenom psát mnoho nevyřešíme.
Dobrý den.Omlouvám se odjíždím do nemocnice doufám že se během 2-3 dnů vrátím a začnu na tom pracovat.Jinak zatím moc díky.Přeji pěkný den.Honza
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Teda moc nevím co je za problém, ale napíšu to tak jak jsem to pochopil.
Když provozuješ PC bez GF7900GS tak teploty CPU jsou okolo 50°C (nepíšeš jestli v zátěži nebo v klidu), a když pžidáč GF tak se teplota zvedne na 70°C. Tak změř ty teploty HWmonitorem a pak nám sem del teploty v zátěži. Ale jedna možnost je že grafika při svém provozu produkuje teplo a pokud nemá chladiš s radiálním ventilátorem, tak vyfukuje teplo do prostoru case a to zvyšuje teplo vzduchu v case, tím se zhoršuje chlazení CPU a roste jěho teplota (sice 20°C je dost, ale vzhledem k tomu, že můžeš mít starou skříň se špatným větráním, tak je to možné), až se vrátíš tak se ozvi, nějak o vyřešíme
Když provozuješ PC bez GF7900GS tak teploty CPU jsou okolo 50°C (nepíšeš jestli v zátěži nebo v klidu), a když pžidáč GF tak se teplota zvedne na 70°C. Tak změř ty teploty HWmonitorem a pak nám sem del teploty v zátěži. Ale jedna možnost je že grafika při svém provozu produkuje teplo a pokud nemá chladiš s radiálním ventilátorem, tak vyfukuje teplo do prostoru case a to zvyšuje teplo vzduchu v case, tím se zhoršuje chlazení CPU a roste jěho teplota (sice 20°C je dost, ale vzhledem k tomu, že můžeš mít starou skříň se špatným větráním, tak je to možné), až se vrátíš tak se ozvi, nějak o vyřešíme

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Re: Při přidání Geforce 7600gs vzroste teplota CPU.* Vyřešeno
Dobrý den.Já se omlouvám ale ten pobyt v nemocnici trval déle než jsem předpokládal.Dále se omlouvám že sem otravoval z problémem ohledně grafiky.Po projetí PC programem OCCT jsem zjistil že je vše v pořádku.Ještě jednou se omlouvám a moc díky za pomoc.Přeji pěkný den.Honza
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 40
- 10025
-
od Prorock
Zobrazit poslední příspěvek
07 lis 2024 20:27
-
- 9
- 3730
-
od Rewqa
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1875
-
od SGvagon
09 lis 2024 22:09
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”