Ahoj,
mám novou bednu od CoolerMaster a přendal jsem všechny komponenty ze starého pc do nového. Ale při bootu mi to píše System Fan Has Failed. Service PC to prevent damage to the system. Press F2 to continue.
Pochopil jsem že je něco špatně s jedním z větráků. Ale všechny se točí a točí. Nevím co by s tím mohlo být. Poraďte prosím:-)
System Fan Has Failed?
-
- Pohlaví:
Re: System Fan Has Failed?
Co se stane když stiskneš F2, jak ti to radí? Hlásí to chybu systémového ventilátoru, tedy možná i chladiče. Sedí dobře, točí se větrák, dal si tam novou pastu?
BS: brzdi, system fan není CPU fan! nemá chladič, pastu, nic.
Zkontroluj, v jak označeném konektoru máš zapojený ten system fan (a jestli ho vůbec máš). Je to jeden z větráů casu, který ochlazuje celou desku.
Po F2 by to mělo normálně naběhnout a je pak třeba chvíli hlídat teploty (CPU, MB, GK, ostatní), zda některá neutíká někam, kde nemá být.
Zkontroluj, v jak označeném konektoru máš zapojený ten system fan (a jestli ho vůbec máš). Je to jeden z větráů casu, který ochlazuje celou desku.
Po F2 by to mělo normálně naběhnout a je pak třeba chvíli hlídat teploty (CPU, MB, GK, ostatní), zda některá neutíká někam, kde nemá být.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
V nastavení BIOSu->Hardware monitor nastav System fan na Ignore
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Já 2 ze 3 větráků mám připojených rovnou ke zdroji...může to být tím?
-
- Pohlaví:
Může ale proto hlásí že jeden není připojen jak píše výše satam.
Pokud to jde, udělej, co říká MiliNess a budeš mít pokoj.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
1. v bios to nejde vypnout
2. Teď mám ještě větší problém, když pustím pc. Tak se mi ukáže Logo HP a nemůžu se dostat ani do bios. Zkusil jsem vyresetovat CMOS, odpojil baterku základní desky i zdroj a nic nepomáhá. Co s tím?
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Srp 2012 12:59) ---
tak se mi povedlo spustit pc. Ale až ve chvíli, kdy jsem dal jednu 512 MB ram pryč. Což je divný...jinak ta hláška vypnout nejde, a hlásí mi to asi proto že ten větrák je větší než původní a neroztočí se na minimální otáčky. Deska byla v HP Pavilion a v biosu je hodně omezená, nedají se odkrýt nějak všechny nastavení bios?
2. Teď mám ještě větší problém, když pustím pc. Tak se mi ukáže Logo HP a nemůžu se dostat ani do bios. Zkusil jsem vyresetovat CMOS, odpojil baterku základní desky i zdroj a nic nepomáhá. Co s tím?

--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Srp 2012 12:59) ---
tak se mi povedlo spustit pc. Ale až ve chvíli, kdy jsem dal jednu 512 MB ram pryč. Což je divný...jinak ta hláška vypnout nejde, a hlásí mi to asi proto že ten větrák je větší než původní a neroztočí se na minimální otáčky. Deska byla v HP Pavilion a v biosu je hodně omezená, nedají se odkrýt nějak všechny nastavení bios?
Ty jsi něco dělal s RAMkami při té rekostrukci?
Pokud ano, měl jsi to sem rovnou napsat. Takhle máme neúpné údaje a to se pak podstatně hůř radí.
A pokud ne, mohlo dojít pohybem desky ke ztrátě kontaktu v RAM slotu, nebo v horším případě i poškození připojení slotu k desce.
Větší větrák by něměl vadit, ale taky jsi nenapsal, žes ho měnil.
Pokud ano, měl jsi to sem rovnou napsat. Takhle máme neúpné údaje a to se pak podstatně hůř radí.
A pokud ne, mohlo dojít pohybem desky ke ztrátě kontaktu v RAM slotu, nebo v horším případě i poškození připojení slotu k desce.
Větší větrák by něměl vadit, ale taky jsi nenapsal, žes ho měnil.
Omlouvám se za nepřesná data.
1. S ramky jsem vůbec nic nedělal. Až teď když už to nenabíhalo tak jsem byl zoufalý a zkusil jsem to. Když tam mám všechny 4 ramky (512, 512, 512, 2GB) tak to nejde, ale jakmile odeberu jednu 512, tak to jde.
2. Ten větrák jsem neměnil, ten už byl rovnou ve skříni, až před chvíli jsem se všiml, že má jiné rozměry.
Takže, když mám větrák připojený ke zdroji, točí se tak jak má, ale počítač ho nevidí. Když ho mám připojený do system fan, tak ho počítač vidí, ale stejně to hlásí chybu, protože se netočí dost rychle.
1. S ramky jsem vůbec nic nedělal. Až teď když už to nenabíhalo tak jsem byl zoufalý a zkusil jsem to. Když tam mám všechny 4 ramky (512, 512, 512, 2GB) tak to nejde, ale jakmile odeberu jednu 512, tak to jde.
2. Ten větrák jsem neměnil, ten už byl rovnou ve skříni, až před chvíli jsem se všiml, že má jiné rozměry.
Takže, když mám větrák připojený ke zdroji, točí se tak jak má, ale počítač ho nevidí. Když ho mám připojený do system fan, tak ho počítač vidí, ale stejně to hlásí chybu, protože se netočí dost rychle.
Zkus tam jen "na dráty" připojit ten starý system fan. Potvrdíš nebo vyloučíš tím ten Tvůj odhad chyby. A podívej se, na jaká napětí oba větráky - starý i nový jsou. Pokud je nový na jiné napětí, mohl bys být u jádra pudla.
Zkusil jsem tam dát ten starý, a žádná chyba nevyskočila.
Starý větrák: DC12V
0.23A
Nový větrák:DC12V
0.16A
Starý větrák: DC12V
0.23A
Nový větrák:DC12V
0.16A
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3285
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2102
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5291
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”