jsem nucen dlouhodobě používat starší PC, už ho používám asi půl roku. V PC je ventilátor, který NEUVĚŘITELNĚ hučí (je slyšet i přes dvoje zavřené dveře, podle měření telefonem až 70dB). Není to žádné rachtání nebo tak něco, prostě hukot ventilátoru, skoro jako tišší vysavač. Je to vážně nepříjemné, bez sluchátek bych si ani nemohl pustit film.
Parametry PC: OS WXP Professional, Intel Pentium 4 CPU 2.66GHz.
Tenhle nepříjemný hluk vydává velký ventilátor s nápisem INTEL, vedou od něj čtyři drátky (kdyžtak můžu nahrát fotku). Otáčky se pohybují mezi 2700RPM až 4200RPM (Processor fan speed). Zkoušel jsem regulovat otáčky jak v BIOSu (tam šla nastavit jen minimální hranice ventilátoru- slow/off) a následně i programem SpeedFan 4.46, ale ani na jedno z toho ventilátor nijak nereagoval.
Myslím, že v PC jiný ventilátor není (v BIOSU jsou otáčky jen u PROCESSOR FAN SPEED, tam je těch 2700-4200RPM, u REAR a FRONT FAN SPEED je hodnota 0RPM = "nula RPM"). A fyzicky je po rozebrání case také nevidím.
Co mám dělat? Možná jsem jenom špatně pochopil ovládání SpeedFanu? Už z toho hluku šílím