Ahoj, mám problém. Pořídil jsem si nový notebook Acer aspire 7750G. Tenhle notebook má přepínatelnou grafiku. AMD Radeon HD6650M a Intel HD Graphic.
Jenže s přepínáním je tu potíž. Když kliknu pravým tlačítkem na plochu a zvolím možnost konfigurovat přepínatelnou grafiku, zobrazí se nabídka, kde mohu přiřadit jednotlivé aplikace k různým režimům. Pochopil jsem to tak, že když zvolím "vysoký výkon", aplikace či hra bude provozována přes GK AMD. Uvedu příklad. Mafie II, nastaven "vysoký výkon". Když však spustím hru a dám otestovat výkon, zobrazí se mi: Intel Core i5-2430M 2.4GHz, Intel HD Graphic. Z toho usuzuji, že hra jede přes sdílenou GK a AMD nevyužívá. Stejně je to např. u Skyrimu. Nevíte kde je chyba? Mám staženy nejnovější ovladače na obě grafiky.
PS: Přes tu inteláckou sice rozjedu všechno plynule na těch 30-40 fps na nejnižší detaily ale věřím že přes AMD by to šlapalo líp.
Děkuju za každou odpověď!
Přepínatelná GK
Re: Přepínatelná GK
Tady něco nehraje
Zdroj zde: http://extranotebook.cnews.cz/acer-aspi ... strana/0/2

Grafika bez problému vystačí na hraní všech moderních her ve středních detailech a v rozlišení HD ready. Většinu her zvládne i v rozlišení HD+, tedy nativních 1 600 × 900 bodech, ale za cenu snížení detailů. Z testů, které provádíme v rozlišení 1 680 × 1 050 bodů a ve vysokých detailech, se mnohé hry pohybují na hranici hratelnosti. Zkrátka mobilní Radeon 6850 není totéž co jeho desktopová verze, ta nabízí více než dvakrát vyšší výkon. Notebook není možné přepnout na Intel HD 3000, což znamená, že při běhu na baterii musíte počítat s o něco vyšší spotřebou (která je ale i tak docela nízká).
Zdroj zde: http://extranotebook.cnews.cz/acer-aspi ... strana/0/2
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Přepínatelná GK
Asi mám jinou verzi, mám tam i5 dvoujádro, 6650 grafiku. A nevím teda proč se v těch hrách zobrazuje že to jede přes tu Intel...Třeba Mafia 2 jede plynule až na "všechno vyplé"
//Tak aspoň doložím screeny které ukazují že hry detekujou pouze Intel grafiku. Je to tak i u Mafie 2, Minecraftu, Just Cause 2...
//Tak aspoň doložím screeny které ukazují že hry detekujou pouze Intel grafiku. Je to tak i u Mafie 2, Minecraftu, Just Cause 2...
Zpět na “Problémy s hardwarem”