Zdravím,
jak už název tématu napovídá můj problém se týká pevného disku. Alespoň myslím, že nečinnost systému způsobuje právě disk. Teď už v podstatě při jakékoliv práci na notebooku je disk přetížen. Led dioda neustále svítí a z disku vychází pravidelné jemné klepání, celé to vede k zamrzávání systému. Disk klepe jen, když dioda svítí. Program "crystaldiskinfo" ukazuje stav disku jako POZOR a svítí žlutě. Problém je s počtem "přemapovaných sektorů", kterých je 95. Teplota 36 C?
Popravdě tomu skoro vůbec nerozumím a tedy žádám o pár rad a návrhů k řešení. Co by s tím mohlo být?
NTB: HP ProBook 4530s
Disk: TOSHIBA MK3261GSYN 320 GB
Počet zapnutí: 434
Zapnuto: 501 hodin
Je disk na odpis, nebo je problém někde jinde? Můžete mi doporučit nový disk? Má někdo zkušenosti s výměnou disku v tomto notebooku.
PS: Počítač není v záruce, nemohu reklamovat.
Problém s HDD
Re: Problém s HDD
Myslel jsem si to, díky za odpověď.
Data mám zálohována, navíc tam skoro žádná nejsou.
Nějaké rady k výměně disku?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Zář 2012 13:46) ---
Uvítal bych tip na nový disk. Velikostně stačí stávajích 320 GB. Na jaké parametry se při výběru zaměřit? Rychlost, velikost cache?
Můžu vůbec nahradit disk jiným, bude do notebooku pasovat? Zvládnu výměnu sám, nebo raději zajít do servisu?
Možností je samozřejmě koupit stejný, rád bych ale koupil něco s nejlepším poměrem cena/výkon.
S koupí nového disku, budu muset instalovat OS, bohužel nemám instalační disk. Momentálně tam mám Windows 7 Home Professional 32bit, stáhnout instalační disk není problém, ale jak OS legalizovat? Stačí při instalaci zadat stejné seriové číslo, jako mám nyní?
Předem díky za odpovědi
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Zář 2012 14:49) ---
Tak už vím, jak disk vyměnit, takže stačí koupit nový.
Poslední můj dotaz se týká postupu po instalaci hdd. Vyměním-li disk za nový, který bude čistý, stačí do mechaniky vložit instalační cd s windows a nainstalovat os a naformátovat disk? Nebo musím udělat ještě něco? Např. před vložením nového hdd. Zálohovat ovladače je sanozřejmé.
Můžete mi prosím poradit postup?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Zář 2012 14:50) ---
up
Data mám zálohována, navíc tam skoro žádná nejsou.
Nějaké rady k výměně disku?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Zář 2012 13:46) ---
Uvítal bych tip na nový disk. Velikostně stačí stávajích 320 GB. Na jaké parametry se při výběru zaměřit? Rychlost, velikost cache?
Můžu vůbec nahradit disk jiným, bude do notebooku pasovat? Zvládnu výměnu sám, nebo raději zajít do servisu?
Možností je samozřejmě koupit stejný, rád bych ale koupil něco s nejlepším poměrem cena/výkon.
S koupí nového disku, budu muset instalovat OS, bohužel nemám instalační disk. Momentálně tam mám Windows 7 Home Professional 32bit, stáhnout instalační disk není problém, ale jak OS legalizovat? Stačí při instalaci zadat stejné seriové číslo, jako mám nyní?
Předem díky za odpovědi
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Zář 2012 14:49) ---
Tak už vím, jak disk vyměnit, takže stačí koupit nový.
Poslední můj dotaz se týká postupu po instalaci hdd. Vyměním-li disk za nový, který bude čistý, stačí do mechaniky vložit instalační cd s windows a nainstalovat os a naformátovat disk? Nebo musím udělat ještě něco? Např. před vložením nového hdd. Zálohovat ovladače je sanozřejmé.
Můžete mi prosím poradit postup?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Zář 2012 14:50) ---
up
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s HDD
Postup instalace. Cislo pouzij ze stitku vespod notebooku, byl-li zakoupen s Win7.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4212
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06