Prosím potřebuju poradit na Pc Dell Optiplex GX260 mi se mi v pc nezobrazuje mechanika ale když vložím Cd normálně svítí a pracuje a v BIOSU to píše not installed...
Prosím o radu díky
CD mechaniku vidí je BIOS, ale jinak nefunguje *
CD mechaniku vidí je BIOS, ale jinak nefunguje *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 03 říj 2012 23:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s CD mechanikou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s CD mechanikou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
-
- Pohlaví:
Re: Problém s CD mechanikou
Zkus ji ve Správci zařízení odebrat a restartuj PC. On Dell Optiplex GX260 není žádný mladík :-)
Jo dokoukl jsem lépe - koukni na kabely.
Jo dokoukl jsem lépe - koukni na kabely.
odebral restartoval a nic
Kabely jsou připojeny
-
- Pohlaví:
No ano, ale vyndej je a znova to připoj. Může to být třeba zoxidované. Vždyť ten stroj je stařec, zrovna z něho píšu. 

připojil zapojil a nejde pravě že sem to předtim odpojil a pak to přestalo jít nevím čím to muže být
Možná právě tím kabelem. Jestli se nepletu, ten Dell má ploché páskové vodiče na připojení mechaniky se spec. koncovkami na plošném spoji, které není problém poškodit. Zrovna jeden ten kabel k CD-ROMu pro Tvůj Dell držím v ruce - nový.
To je on: http://www.ebay.de/itm/Dell-OptiPlex-GX ... 48470d62ee
To je on: http://www.ebay.de/itm/Dell-OptiPlex-GX ... 48470d62ee
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ale můj kabel nevypadá že by byl poškozenej řekl bych že tím to nebude
Bez vyzkoušení zdravým kabelem to nezjistíš. Vypadá/nevypadá, na to se v elektronice nehraje! 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
a kde se dá v Česku koupit?
-
- Pohlaví:
Ten stroj je fakt historickej a pokud byla mechanika častěji používaná a vydržela tak dlouho, pak si zaslouží poklonu.
Nicméně, pokud není jiná, pak bych začal výměnou toho kabelu. Ono se to bez zkoušení nedá zjistit ani z lógru. :-)
Nicméně, pokud není jiná, pak bych začal výměnou toho kabelu. Ono se to bez zkoušení nedá zjistit ani z lógru. :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 1759
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
17 zář 2024 22:27