pc se spustí, ale nenabidne ani bios-jen černá obrazovka
pc se spustí, ale nenabidne ani bios-jen černá obrazovka
Zdravím. Po zapnutí pc (lenovo z580)svítí diody na klávesnici,točí větráky pevný disk chroustá a to je vše. Počítač vůbec "nepípne", nenajede ani bios. Větráčky se, ale točí. Zkoušel jsem vytáhnout baterii cmos, vše jsem odpojil až na procák a desku a vůbec nic. Před tímto co se stalo, ale PC taky blblo jednou---ale po několika násobném zapnutí naběhlo--včera ale trvalo skoro den a půl než se znovu zázrakem chytlo..uz se to bojím vypnout...počítač je 3 měsíce starý s W 7. Rád bych uvítal pomoc. Děkuji --Zkoušel jsem se dostat do biosu F 12,delete a ani náznak,projet antivirem a malwerem taky nic..Je mi divné že po 30 hodinách najednou najelo a předtím ani ne do biosu jen vyplá obrazovka.......takže systém ani grafika by to být neměli.....děkuji za info 

-
- Pohlaví:
Re: pc se spustí, ale nenabidne ani bios-jen černá obrazovka
Vítej na PC-Help!
U 3 měsíce starého PC /nb?/ jednoznačně reklamace!
U 3 měsíce starého PC /nb?/ jednoznačně reklamace!
díky...ale za a mel jsem to otevrené,aby jim to nevadilo,bude to hardwarem? aby to nebyl nejakej soft a mesic bez compu ? taky me to napadlo po 30 hodinách zoufalství a už skoro shanení reklamace fakt na poslední pokus nabehl....jestli nekdo netuší co je ...v špatně...díky
-
- Pohlaví:
Můžeš zkusit následující:
Všechno odpoj, tiskárny atd. mechanikua HDD. Nech tam jenom CPU, Grafiku a 1RAM. Počítač by měl hlásit že nemá z čeho bootovat. Přidej Ram a později HDD.
Tak poznáš co způsobuje chybu. IMHO to vypadá na vadnou RAM. Pak napiš a uvidíme co dál.
Nicméně s takto mladým /novým/ PC bych šel na reklamaci.
Všechno odpoj, tiskárny atd. mechanikua HDD. Nech tam jenom CPU, Grafiku a 1RAM. Počítač by měl hlásit že nemá z čeho bootovat. Přidej Ram a později HDD.
Tak poznáš co způsobuje chybu. IMHO to vypadá na vadnou RAM. Pak napiš a uvidíme co dál.
Nicméně s takto mladým /novým/ PC bych šel na reklamaci.
uvidím zítra až to zkusím restartnout,ale už jsem zkoušel vše odpojené...i..bez pevného disku a nic nic a najednou se spustil hajzlík jeden(uvidime díky)
takže chválim lenovo reklamace ok byla vyměněna základní deska.......
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče - 8
- 5713
-
od atari