acer aspire one zg5 nejde obraz Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dragon
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

acer aspire one zg5 nejde obraz

Příspěvekod Dragon » 20 říj 2012 07:48

čau, známy mi donesl acer aspire one zg5 že nejde obraz. Tak jsem to zkusil připojit na externí monitor a zapnout, stále nic. Teď ho tu mám na stole a zkoušel jsem vyndat a zandat ramku, vytáhnout baterku na desce a zapnout pořád nic je v tom ssd disk . Jak to zapnu tak ledky se rozsvítí a větrák se začne točit ale žádný obraz. Jestli by jste mi poradili co bych ještě mohl zkusit nebo už ta základní deska je K.O. díky 8)

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Re: acer aspire one zg5 nejde obraz

Příspěvekod satam » 20 říj 2012 09:48

Vítej na PC-help!

Zkontroluj, zda jde podsvícení displeje - ntb na ostré světlo, a pohledem pečlivě zkontrolovat, zda jsou na displeji vidět sice velmi bídně, temně, ale přece trochu plocha a její ikony - nebo to, co zrovna má na displeji být. Když ano, buď odešly trubice podsvícení a nebo invertor. Oprava obojího je myslím nad Tvé možnosti - do servisu.
Pokud nenajdeš ani náznak obrazu, je vada někde jinde - propojovací kabel MB - monitor, elektronika monitoru apod.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Dragon
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Dragon » 20 říj 2012 14:26

Tak jsem to zkusil jak si poradil s tím ostrým světlem a nevidím tam nic. Ten externí monitor co k tomu připojuji mám teď zapojený s tím stejným kablem a jede. Zkoušel jsem se dívat jak na lcd který je součástí a na externím monitoru, ten se ani nerožl a psal že není signál. Takže je chyba na základní desce?

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 20 říj 2012 14:38

To vypadá, že ntb vůbec nenabíhá - větrák není směrodatný, jaké ledky se rozsvítí jsi nenapsal - pak s tím doma nejspíš nic neuděláš, směr servis. Ale možná, že Ti tu ještě někdo poradí jinak a líp než já, chce to trpělivost až si to přečte víc lidí.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Dragon
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Dragon » 20 říj 2012 14:56

Díky za rady a ledky svítí dvě , ta první svítí na zapínacím tlačítku a druhá na indikaci wi-fi .

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 20 říj 2012 15:44

Pokud svítí indikace wi-fi, měl by ntb běžet. Pak by to vypadalo na kabel od MB k displeji (ten je uvnitř přístroje!). Pokud jsi trochu zručný (trochu hodně), vlez dovnitř, ten kabel - je to kabel, který prochází jedním z pantů a má spoustu "drátků" - odpoj a pak zkus znovu připojit vnější monitor. Některé ntb musíš na vnější monitor přepnout, pokud je zapojený vnitřní, no a když Ti vnitřní nejde, tak to asi nepřepneš.
Pokud se Ti ta wi-fi ledka rozsvítí hned po zapnutí zároveň s tou druhou, zapomeň na to co jsem teď napsal a běž rovnou do servisu. Ta wi-fi totiž musí mít velmi slušné zpoždění, rozsvěcuje se až po naběhnutí wifiny.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 20 říj 2012 15:48

Může být jenom vadná grafika.

V netbooku se nachází nešťastná grafika Intel GMA 950. Je to grafika integrovaná a téměř bez výkonu. Nespustíte na tom prostě jednoduše řečeno NIC. Co se týče ale původního návrhu používání (prohlížení internetu, chat) je to výkon dostačující

Dragon
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Dragon » 20 říj 2012 15:50

To co jsi napsal o tom kablíku co se připojuje do MB od displaye tak to jsem už taky zkoušel ho odpojit a připojit externí, nepomohlo .

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 20 říj 2012 15:52

Pokud je integrovaná, je to tak jako tak v čudu - servis nebo SD.
Pokud BS píše "jenom" vadná grafika, pak je možná opravitelná, ale těžko v amatérských podmínkách.

guest

Příspěvekod guest » 20 říj 2012 15:53

To jenom píšu, že nemusí být v háji celá deska. Opravitelné to asi není, pouze výměna desky, ale nevím. Takže tedy deska. :lol:

Jenom jsem se blbě vyjádřil. :oops:

Dragon
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Dragon » 20 říj 2012 15:57

Do servisu s tím nepujdu on už to chtěl stejně vyhodit ale já jsem se na to musel podívat jestli by to třeba nešlo opravit takže nepůjde když odešla celá deska, kdybych to zkusil upéct je nějaká naděje? :smile:

guest

Příspěvekod guest » 20 říj 2012 16:03

Těžko, upečeš to celý. Ale koukni na aukro. Já asi před týdnem tohle prodal s vadnou klávesnicí za 600,- i s poštovným.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Acer Aspire ES11 problem
    od BIOSTAR200 » 16 črc 2024 18:17 » v Problémy s hardwarem
    6
    1904
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 22:32
  • Acer Aspire ES11 problem Příloha(y)
    od BIOSTAR200 » 16 črc 2024 22:44 » v Problémy s hardwarem
    28
    6166
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 črc 2024 22:48
  • HDMI nepřenáší obraz z PC
    od Kejbo » 21 bře 2025 09:51 » v Vše ostatní (hw)
    15
    8531
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    27 bře 2025 13:08
  • Rozmazany obraz doprava/dolava
    od AirCrew » 17 dub 2025 11:11 » v Vše ostatní (hw)
    7
    2686
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    18 dub 2025 13:18
  • Hladam ovladace na Acer REVO M1-601 win10
    od antikpp » 05 dub 2025 15:45 » v Problémy s hardwarem
    14
    3651
    od antikpp Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 23:19

Zpět na “Problémy s hardwarem”