acer aspire one zg5 nejde obraz Vyřešeno
acer aspire one zg5 nejde obraz
čau, známy mi donesl acer aspire one zg5 že nejde obraz. Tak jsem to zkusil připojit na externí monitor a zapnout, stále nic. Teď ho tu mám na stole a zkoušel jsem vyndat a zandat ramku, vytáhnout baterku na desce a zapnout pořád nic je v tom ssd disk . Jak to zapnu tak ledky se rozsvítí a větrák se začne točit ale žádný obraz. Jestli by jste mi poradili co bych ještě mohl zkusit nebo už ta základní deska je K.O. díky 

Re: acer aspire one zg5 nejde obraz
Vítej na PC-help!
Zkontroluj, zda jde podsvícení displeje - ntb na ostré světlo, a pohledem pečlivě zkontrolovat, zda jsou na displeji vidět sice velmi bídně, temně, ale přece trochu plocha a její ikony - nebo to, co zrovna má na displeji být. Když ano, buď odešly trubice podsvícení a nebo invertor. Oprava obojího je myslím nad Tvé možnosti - do servisu.
Pokud nenajdeš ani náznak obrazu, je vada někde jinde - propojovací kabel MB - monitor, elektronika monitoru apod.
Zkontroluj, zda jde podsvícení displeje - ntb na ostré světlo, a pohledem pečlivě zkontrolovat, zda jsou na displeji vidět sice velmi bídně, temně, ale přece trochu plocha a její ikony - nebo to, co zrovna má na displeji být. Když ano, buď odešly trubice podsvícení a nebo invertor. Oprava obojího je myslím nad Tvé možnosti - do servisu.
Pokud nenajdeš ani náznak obrazu, je vada někde jinde - propojovací kabel MB - monitor, elektronika monitoru apod.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak jsem to zkusil jak si poradil s tím ostrým světlem a nevidím tam nic. Ten externí monitor co k tomu připojuji mám teď zapojený s tím stejným kablem a jede. Zkoušel jsem se dívat jak na lcd který je součástí a na externím monitoru, ten se ani nerožl a psal že není signál. Takže je chyba na základní desce?
To vypadá, že ntb vůbec nenabíhá - větrák není směrodatný, jaké ledky se rozsvítí jsi nenapsal - pak s tím doma nejspíš nic neuděláš, směr servis. Ale možná, že Ti tu ještě někdo poradí jinak a líp než já, chce to trpělivost až si to přečte víc lidí.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Díky za rady a ledky svítí dvě , ta první svítí na zapínacím tlačítku a druhá na indikaci wi-fi .
Pokud svítí indikace wi-fi, měl by ntb běžet. Pak by to vypadalo na kabel od MB k displeji (ten je uvnitř přístroje!). Pokud jsi trochu zručný (trochu hodně), vlez dovnitř, ten kabel - je to kabel, který prochází jedním z pantů a má spoustu "drátků" - odpoj a pak zkus znovu připojit vnější monitor. Některé ntb musíš na vnější monitor přepnout, pokud je zapojený vnitřní, no a když Ti vnitřní nejde, tak to asi nepřepneš.
Pokud se Ti ta wi-fi ledka rozsvítí hned po zapnutí zároveň s tou druhou, zapomeň na to co jsem teď napsal a běž rovnou do servisu. Ta wi-fi totiž musí mít velmi slušné zpoždění, rozsvěcuje se až po naběhnutí wifiny.
Pokud se Ti ta wi-fi ledka rozsvítí hned po zapnutí zároveň s tou druhou, zapomeň na to co jsem teď napsal a běž rovnou do servisu. Ta wi-fi totiž musí mít velmi slušné zpoždění, rozsvěcuje se až po naběhnutí wifiny.
-
- Pohlaví:
Může být jenom vadná grafika.
V netbooku se nachází nešťastná grafika Intel GMA 950. Je to grafika integrovaná a téměř bez výkonu. Nespustíte na tom prostě jednoduše řečeno NIC. Co se týče ale původního návrhu používání (prohlížení internetu, chat) je to výkon dostačující
To co jsi napsal o tom kablíku co se připojuje do MB od displaye tak to jsem už taky zkoušel ho odpojit a připojit externí, nepomohlo .
Pokud je integrovaná, je to tak jako tak v čudu - servis nebo SD.
Pokud BS píše "jenom" vadná grafika, pak je možná opravitelná, ale těžko v amatérských podmínkách.
Pokud BS píše "jenom" vadná grafika, pak je možná opravitelná, ale těžko v amatérských podmínkách.
-
- Pohlaví:
To jenom píšu, že nemusí být v háji celá deska. Opravitelné to asi není, pouze výměna desky, ale nevím. Takže tedy deska. 
Jenom jsem se blbě vyjádřil.

Jenom jsem se blbě vyjádřil.

Do servisu s tím nepujdu on už to chtěl stejně vyhodit ale já jsem se na to musel podívat jestli by to třeba nešlo opravit takže nepůjde když odešla celá deska, kdybych to zkusil upéct je nějaká naděje? 

-
- Pohlaví:
Těžko, upečeš to celý. Ale koukni na aukro. Já asi před týdnem tohle prodal s vadnou klávesnicí za 600,- i s poštovným.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 1904
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
16 črc 2024 22:32