Koupil jsem si starší PC s fungujícím Windows XP a rozhodl jsem se do něj nainstalovat Windows 7.
Disk je typu Western Digital WD2500KS (SATA).
V průběhu instalace po operaci "instalace aktualizací" došlo k restartu a měl se spustit Windows a dodělat zbytek instalace.
Windows se však ani přes opakované pokusy nespustil.
Nepomohlo ani spuštění funkce Oprava spouštění systému - napsalo to, že spuštění proběhlo řádně.
Zkoušel jsem instalaci i na jiném počítači a také instalovat Windows XP - neúspěšně.
Otestoval jsem disk originálním programem staženým ze stránky výrobce disku - Win Dlg 124 - nezjistil žádné vady.
Pak jsem provedl nízkoúrovňové formátování programem Hdd-Low-Level-Format-Tool.
Výsledek je pořád stejný.
Nakonec se mi tam podařilo Windows dostat tak, že jsem pomocí programu Acronis True Image (funkce klonovat disk) naklonoval na tento disk obsah jiného disku. A funguje to.
Načež jsem svůj disk na zkoušku přeformátoval a zkusil nainstalovat Windows - a zase to nešlo.
Čím to může být a hlavně co se s tím dá dělat?
Z HDD se dá spustit Windows jen po jeho naklonování
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Z HDD se dá spustit Windows jen po jeho naklonování
Zajímalo by mne, odkud jsi klonoval disk. Klon disku lze dělat jen na stejný PC, především se stejnou základní deskou, nebo na základní desku se stejným chipsetem. Jinak to zpravidla Windows nerozdejchá a nenaběhne.
Při nové instalaci je nejvhodnější nejprve odstranit původní oddíl na disku, potom vytvořit nový, naformátovat pomalým formátem (ten prování i kontrolu disku a odstraní případné vadné clustery). Následně nainstalovat systém, pak potřebné ovladače a po té aktualizace (počítač vždy restartovat, jestliže to aktualizace vyžaduje, nenechat restart až po nainstalování všech aktualizací). Teprve potom, je-li vše ok instalovat další programy. Klon si můžeme vytvořit buď po nainstalování O, nebo i po nainstalování dalších hlavních programů. Obnova systému je pak velmi rychlá na původním PC.
Je možné, že uvedené problémy může způsobovat vadná RAM, proto ji doporučuji otestovat programem Memtest, nebo Goldmemory (alespoň 2× celý test).
Při nové instalaci je nejvhodnější nejprve odstranit původní oddíl na disku, potom vytvořit nový, naformátovat pomalým formátem (ten prování i kontrolu disku a odstraní případné vadné clustery). Následně nainstalovat systém, pak potřebné ovladače a po té aktualizace (počítač vždy restartovat, jestliže to aktualizace vyžaduje, nenechat restart až po nainstalování všech aktualizací). Teprve potom, je-li vše ok instalovat další programy. Klon si můžeme vytvořit buď po nainstalování O, nebo i po nainstalování dalších hlavních programů. Obnova systému je pak velmi rychlá na původním PC.
Je možné, že uvedené problémy může způsobovat vadná RAM, proto ji doporučuji otestovat programem Memtest, nebo Goldmemory (alespoň 2× celý test).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Z HDD se dá spustit Windows jen po jeho naklonování
Použil jsem starý vymazaný HDD o velikosti 10 GB, který mi ležel ve skříni a už ho nepoužívám.
Ten jsem připojil do toho koupeného PC a nainstaloval na něj Windows. A pak jsem (oba disky mám v tomto PC) ten malý naklonoval na ten větší.
Díky za rady, vyzkouším to podle nich.
Ten jsem připojil do toho koupeného PC a nainstaloval na něj Windows. A pak jsem (oba disky mám v tomto PC) ten malý naklonoval na ten větší.
Díky za rady, vyzkouším to podle nich.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1785
-
od Tint
Zobrazit poslední příspěvek