Blikání obrazu po chvíli hraní
Blikání obrazu po chvíli hraní
Když hraju hru zatím jenom World of Tanks a Sleeping Dogs, tak mi po určité době začne blikat obraz. Grafiku mám Sapphire Radeon HD 7950 OC Vapor-X 3GB a dělá to s ovladači 12.10 a i s 12.11.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 08 lis 2012 10:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Blikání obrazu
Tu GK jsi tam dával docela nedávno, co? Viděl bych to na slabý zdroj. Jaký máš (značka, výkon, stáří)?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Fortron Black Power 750W. Celá sestava byly koupena v pondělí (včetně zdroje).
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to je zvláštní. Možná by pomohla reklamace zdroje.
Dělá to jen v zátěži? Zkus počítač zapnout do jiné zásuvky (nejlépe přes prodlužky do jiné místnosti)
Minitor je připojen digitálně nebo přes VGA?
Dělá to jen v zátěži? Zkus počítač zapnout do jiné zásuvky (nejlépe přes prodlužky do jiné místnosti)
Minitor je připojen digitálně nebo přes VGA?
Dělá to jen když hraju (takže asi zátěž) teď zase v Sleeping dogs ,ale ve world of tanks jsem to nezaznamenal (víc her na otestování zatím nemám), monitor je připojen přes HDMI a napájecí kabel od zdroje je zapojen do prodlužovačky kde je zapojen monitor, repráky a stolní lampička.
Přesně to stejné dělalo i mě. Ale mě to dělalo když počítač běžel už nějakou dobu 1-2 hodiny. Blikání obrazu a horizontální čáry problikávaly. V blízkosti byly jenom 2 zásuvky a nich bylo zapojeno > počítač, monitor , velké repro, tiskárna, router, lampa, někdy přímotop. A právě tehdy jsem zjistil že pokud zapnu přímotop tak to začne. Z toho vyplývá že za to mohl nedostatek ze 2 zásuvek. Myslím že to ale není tvůj problém pokud tam máš zapojených pouze tolik věcí.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
Jen malý dotaz: Co je ještě zapojené v zásuvce, ze které vedeš tu prodlužovačku?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
V té zásuvce je zapojena pouze ta prodlužovačka.
Vůbec bych si s tím nelámal hlavu a reklamoval to... V případě toho přímotopu to nemuselo být přetížením zásuvky (to by vypad jistič, v horším případě shořela zásuvka) ale magnetickým rušením.
Ale pokud si chceš ověřit, že to je přetížením zásuvky, není nic jednoduššího, než ostatní spotřebiče odpojit.
Ale pokud si chceš ověřit, že to je přetížením zásuvky, není nic jednoduššího, než ostatní spotřebiče odpojit.
Re: Blikání obrazu po chvíli hraní
Aby jste měli představu jak to blikání možná jsem měl říct i deformace vypadá. Tak jsem přidal dva obrázky. Zkusil jsem zdroj zapojit zvlášť do zásuvky, ale nepomohlo to. Grafika měla maximálně 62°C . Taky mě napadlo jestli by tu grafiku nebrzdil procesor i5 3570K (3.40GHz).
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Nevim ,ale nemohlo by to zpusobovat DirectX?
Blikani si teda predstavuju jinak. Jako napriklad vlneni obrazu nebo stridavy pokles jasu.
Blikani si teda predstavuju jinak. Jako napriklad vlneni obrazu nebo stridavy pokles jasu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
IMHO vadná GK nebo nejspíš její paměť.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1794
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 17:34
-
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 6217
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
-
- 1
- 3297
-
od pcmaker