Monitor nemůže nalézt své rozlišení
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Monitor nemůže nalézt své rozlišení
Mám monitor Samsung SyncMaster 2223NW, doteď fungoval v pořádku, ale začal mi divně hučet zdroj v PC, tak jsem celý PC odpojil a utáhl větrák u zdroje a je to ok. Jenže při znovunapojení a spušťení PC se mi najednou zobrazí rozlišení 1600x900 místo mých 1680x1050, nemůžu s tím vůbec nic dělat. Nabídka mi nabídne max rozlišení 1600x1200, monitor se prostě neumí najít. Už jsem přeinstaloval ovladače grafiky i monitoru a nic :( Jedu na otřesném rozlišení. Nemáte radu? :(
Re: Monitor nemůže nalézt své rozlišení
1. koukni na kabel u monitoru a u pc jestli není špatně zapojen nebo nemá ohnuté piny v konektoru. (vlastní skušenost)
2. napiš jakou máš gr. kartu
2. napiš jakou máš gr. kartu
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Nepohnul jsi s kabelem od monitoru? Zkontroluj, jestli je vše zasunuto tak, jak má být.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Grafiku mám AMD Radeon HD 6700 series. Ono právě tento problém byl, když jsem koupil novej kabel od Belkinu, tak právě na tomto kabelu byl ten samej problém a na tom co mám teď je originál od monitoru a teď už to začalo dělat i u něj :( snad nebudu muset kupovat novej monitor. Jinak piny snad jsou v poho.
No vrať tam ten původní. Podobný problém jsem už také řešil. Vyřešil to až tento kabel http://vga-dvi-hdmi.heureka.cz/belkin-k ... svga-1-8m/
Měl jsem původní VGA kde chybí jeden pin (je prý zbytečný) a dělalo mi to právě toto. Koupil jsem tento (je to SVGA - pro vyšší rozlišení a obrazovky větší než 17´ ) a vše funguje jak má. Ještě zkus redukci. Tu jsem kupoval taky novou.
Měl jsem původní VGA kde chybí jeden pin (je prý zbytečný) a dělalo mi to právě toto. Koupil jsem tento (je to SVGA - pro vyšší rozlišení a obrazovky větší než 17´ ) a vše funguje jak má. Ještě zkus redukci. Tu jsem kupoval taky novou.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
No ja Belkina mám, ale na něm mi to právě nefungovalo nikdy. Fungovalo mi to do včerejška jen na tom originál kabelu co byl k monitoru a včera jsem to prostě odpojil a zapojil a monitor se nezná a nenajde si své rozlišení. Už jsem se snažil ty kontakty rovnat apod. a pořád nic. Pořád mi to nabídne max 1600x1200 a né mé rozlišení 1680x1050. Ono se mi dokonce instalací Windows XP podařilo to rozlišení 1680x1050 nějak rozjet, chyběla mi čtvrtina obrazu na monitoru. Prostě jsem měl černou čáru asi 5 cm od spoda.
Chyběla Ti čtvrtina obrazu nebo byl posunutý nahoru? Dej na monitoru Autoconfig a měl by se srovnat.
Jinak se podívej do Správce zařízení na ovladač GK a zkus ho aktualizovat. Zrovna dneska jsem jeden dělal (ale na W7), ovladač byl z roku 2007, po aktualizaci ovladač z 3/2012 a najednou je k dispozici daleko víc rozlišení a jde nastavit vše.
Jinak se podívej do Správce zařízení na ovladač GK a zkus ho aktualizovat. Zrovna dneska jsem jeden dělal (ale na W7), ovladač byl z roku 2007, po aktualizaci ovladač z 3/2012 a najednou je k dispozici daleko víc rozlišení a jde nastavit vše.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Odnesl jsem to do serviru, kde to napojili na jiný PC a jiný kabel a dělalo to úplně to samé. Monitor vůbec nereagoval na plug and play. Tak vada bude asi v monitoru :(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3258
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 srp 2024 21:26
-
- 13
- 11213
-
od JuRas
30 dub 2025 13:41
-
- 1
- 2313
-
od rhsCZ
17 pro 2024 15:14
-
-
Herny pocitac na rozliseni 3440x1440 Příloha(y)
od Søren » 25 črc 2024 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 42
- 7913
-
od Søren
03 srp 2024 15:10
-
-
-
Igpu od AMD vega 6 a Vega 8 max rozlišení Příloha(y)
od walderan » 18 dub 2025 14:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2574
-
od walderan
18 dub 2025 19:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”