Zdravím prosím o radu když jsem spustil notebook tak mi tam vyskočilo okno American Megatrends a píše mi to nějaké věci
mám to asi 2 týdny a vždycky sem dal F2 pak tam zas něco vyskočilo dal jsem Esc a enter pak se notebook spustil úplně normálně a hrál jsem hry i na internet sem mohl prostě jako by se nic nedělo a najednou ho spustím druhý den a zas tam vyskočilo okno American Megatrends zkouším dát F2 jako obvykle a vůbec to už nereaguje a zůstane tak do té doby dokud ho nevypnu pomocí tlačítka vyp-zap je nějaká možnost ho zase spustit moc tomu nerozumím mám s pc zkušenosti 1 měsíc. Prosím Vás tedy o radu děkuji budu rád za každou odpověď děkuji
Porucha při spuštění notebooku Help! Vyřešeno
Re: Porucha při spuštění notebooku Help!!!
Vyfoť to tam kde se ti to zasekne.
Just Fucking Google It!
Takhle to vypadá
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
SMART - Capable and status BAD- poškozený disk, nebo kabel
Aha... děkuji za radu a jestli se ještě mohu zeptat jaký kabel máš na mysli? a jak by se to dalo opravit přímo k opravářovi, nebo stačí stáhnout nějaký program a přes usb to tam pomocí nějakých tlačítek nebo funkci vyp-zap spustit? děkuji za radu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontroluj zda kabely mezi diskem a základní deskou a i zdrojem jsou dobře usazené v konektorech, případně ten datový zkus vyměnit. Jestliže to nepomůže je chyba na disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsem v počítačích žádný expert, vím jen, že SMART analyzuje HDD a zobrazuje jeho stav. Počkej si na odpověď někoho zkušenějšího. Kabel od tvého HDD bude vypadat takto

Jestli nějaký doma máš, zkus ho vyměnit, ale asi bude poškozený HDD. Ale raději si počkej na někoho s lepšími zkušenostmi.

Jestli nějaký doma máš, zkus ho vyměnit, ale asi bude poškozený HDD. Ale raději si počkej na někoho s lepšími zkušenostmi.
Všem moc děkuji za pomoc. zkusím se ujistit že HDD kabel je správně zasunutý a jestli není někde porušený. Dám vědět jestli to pomohlo nebo jestli to zůstalo pořád stejné.
Zdravím tak sem rozmontoval notebook a zkontroloval všechny kabely a všechny sedí, takoví kabel jak mi posílal Adys301 na obrázku jsem nenašel viz. foto rozebraného notebooku prosím poraďte co bych mohl ještě zkontrolovat děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2012 13:50) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2012 13:50) ---
On kecá, v notebooku datový kabely k disku nejsou. Disk je připojenej přímo na port na základní desce (ten obdelník vpravo dole).
Takže zkus jinej disk.
Takže zkus jinej disk.
Just Fucking Google It!
ok dík za radu :) zkusím ho vyměnit a uvidím jestli to tedy bylo tím
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2012 14:48) ---
Jo nešlo by ještě prosím vás zkusit něco jiného? hledal jsem náhradní disk a už ho nemám tak nevím kdy si ho budu kupovat jsou všechny disky stejně velké nebo se musí koupit přímo na tenhle typ notebooku?
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2012 14:48) ---
Jo nešlo by ještě prosím vás zkusit něco jiného? hledal jsem náhradní disk a už ho nemám tak nevím kdy si ho budu kupovat jsou všechny disky stejně velké nebo se musí koupit přímo na tenhle typ notebooku?
Do notebooků se používají 2,5", do PC sestav 3,5". Pak se ještě dělej na SATA a IDE, ty potřebuješ SATA.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 4620
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek