Ahoj všem,
známej mě poprosil, abych mu přeinstaloval PC, protože už nešlapalo tak, jak si představoval. PC jsem tedy přeinstaloval (měl tam XP, dal jsem tam 7ky), vše chvíli běhalo, ale po nainstalování SP1 u 7ček nastal problém. Pořád mi blbnuli i nejnovější ovladače GK (je integrovaná na základní desce), a tak jsem tam dal zpět XPčka... Jenže nastal další problém. PC se samovolně zapínalo. Setkal jsem se s tím poprvé, tak jsem trochu googlil a zjistil, že to dělá jakási funkce Wake on LAN nebo tak nějak nastavená v BIOSu. Dal jsem Disabled a šel spát. Vše OK, ráno se probudim, PC vypnuté. Zkusil jsem ho naposled zapnout a zkontrolovat, že vše běží tak jak má, ale bohužel to tak nebylo. Když teď zapnu PC, ventilátor od procesoru běží, disk "brní", ale na obrazovce pořád černo. Navíc přestala svítit kontrolka na tlačítku pro zapnutí PC. Rozmontoval jsem case, zkontroloval jsem kablík a ten se zdá být v pořádku.
Fakt už si nevím rady co s tím. Jaká součástka by mohla být vadná. Jinak přeinstalování z těch Win 7 zpět na Win XP jsem už dělal na svém stolním PC a pak ho vložil do toho co dávám dokupy.
Sestava:
case: Packard Bell
procesor: http://ark.intel.com/products/27499/Int ... 33-MHz-FSB
základní deska: Gigabyte Ga-8TRC410MNF-RH
disk: nějakej od Samsungu tušim
nově nainstalovaný systém: Windows XP Home Premium
Díky vám za rady...
EDIT: Ještě jsem zkoušel svoji grafiku přes PCI-E, ale i tak to nejede...
Reinstall PC nedopadl - odešla grafika? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Reinstall PC nedopadl - odešla grafika?
přeinstalování z těch Win 7 zpět na Win XP jsem už dělal na svém stolním PC a pak ho vložil do toho co dávám dokupy.
Ještě že "neopravuješ" PC mě. Tohle je blbost. systém musí být instalován na hardwaru na kterém poběží. Nediv se, že ti to dělá psí kusy...
No jenže mě už to nešlo na tom PC... Proto jsem šel touhle cestou...
Ty psi kusy dela hardware
Zkontroluj kondenzatory na desce, jestli nejsou nafoukle
Zkontroluj kondenzatory na desce, jestli nejsou nafoukle
-
- Pohlaví:
¨No, ze všeho nejdřív proveď reset BIOSu - buď jumperem, nebo vydělej tak na 5-10 minut baterii. Zkontroluj napájení základní desky. Odpoj vše co se dá odpojit - HDD, mechaniku a všechny karty (pokud jsou). Pokud jsou 2 moduly paměti, nech jen jeden, v případě, že by to nenaskočilo, zkus druhý.
PC pípá?
PC pípá?
Kondíky jsou v pohodě, to už jsem se díval. Vyndal jsem teď baterku, tak uvidíme. Dám ji 15 minut...
ITCrowd: Poté zkusím to jak si psal. Díky
EDIT: Další poznatek. Vůbec nereaguje mechanika na to, že stisknu tlačítko na vysunutí... S tím jsem se taky nesetkal. Ještě než jsem vyndal baterku BIOSu, tak jsem odpojil všechny konektory a opět je zapojil...
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Lis 2012 12:13) ---
Vše jsem odpojil... Zůstala pouze jedna paměť. Modem co byl v PCI je pryč, disk, mechanika, čtečka karet... PC nijak nepípne... Běží ventilátor procesoru, to je vše...
ITCrowd: Poté zkusím to jak si psal. Díky

EDIT: Další poznatek. Vůbec nereaguje mechanika na to, že stisknu tlačítko na vysunutí... S tím jsem se taky nesetkal. Ještě než jsem vyndal baterku BIOSu, tak jsem odpojil všechny konektory a opět je zapojil...
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Lis 2012 12:13) ---
Vše jsem odpojil... Zůstala pouze jedna paměť. Modem co byl v PCI je pryč, disk, mechanika, čtečka karet... PC nijak nepípne... Běží ventilátor procesoru, to je vše...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nech v PC základní desku s procesorem, jednu paměť RAM a GK. Ostatatní odpoj (datový i napájecí kabel).Pokud jsou připojené komponenty a zdroj OK, měl by PC naběhnout s chybou, protože nenalezne disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Počkej, jak můžu odpojit napájecí kabel? To přece PC nenaběhne ani kdybych ho prosil na kolenou 

Vyzkoušej jiný zdroj. Pokud to nepomůže, je vadná deska.
Pak záleží, jestli bude chtít majitel koupit jinou desku z bazaru nebo rovnou celé počítač odnese do sběrného dvora a pořídí nový.
Pak záleží, jestli bude chtít majitel koupit jinou desku z bazaru nebo rovnou celé počítač odnese do sběrného dvora a pořídí nový.
-
- Pohlaví:
avalagne píše:Počkej, jak můžu odpojit napájecí kabel? To přece PC nenaběhne ani kdybych ho prosil na kolenou
Tím je pochopitelně myšleno, aby ty kabely odpojil od dalších komponentů a ne od PC. Ostatně to už udělal a nepomohlo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2335
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 22:54
-
-
Herní PC do 18 000 Kč – WoW, PoE2?, běžná práce, stará sestava nejspíš odešla
od MoA285 » 25 kvě 2025 21:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1697
-
od windroid2
26 kvě 2025 08:51
-
-
- 4
- 3332
-
od liborek
07 úno 2025 17:00
-
- 0
- 1931
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14764
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”