PC zamrzává - asi kvůli zvukové kartě v nové desce
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
PC zamrzává - asi kvůli zvukové kartě v nové desce
zdravim,koupil jsem si zvukovou kartu v pc uz byla a slapala.po vymene zakladni desky.jsem nainstaloval ovladac ke zvukove karte ,ale pokazdy mi zamrzne pc.v biosech jsem taky zkousel vse podle navodu,ale proste zamrzne.pochybuji,ze by zvukovka umrela.mam ji teprve 1 mesic.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 01 pro 2012 15:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
-
- Pohlaví:
Re: integrovana zvukova karta
Pokud je zvukovka integorvaná, pak je na základní desce. Pokud je dedikovaná, pak se dává do slotu (PCI, PCIe).
1. Typ a výrobce MB
2. Typ a výrobce zvukovky (pokud není integrovaná)
3. OS
To jsou základní věci, které potřebujeme vědět, abychom ti poradili. A věděl bys to i ty, pokud bys četl pravidla.
1. Typ a výrobce MB
2. Typ a výrobce zvukovky (pokud není integrovaná)
3. OS
To jsou základní věci, které potřebujeme vědět, abychom ti poradili. A věděl bys to i ty, pokud bys četl pravidla.
Hardware se může pokazit kdykoliv a kdekoliv. A to bez předchozího upozornění. Od toho je ale záruční doba.
Nicméně jsem také nepochopil, co přesně se stalo a v čem konkrétně je problém. Takže pokud máš pocit, že je karta pokažená, tak ji reklamuj. Pokud máš pocit, že je problém ještě jinde, tak to zkus popsat znovu a trochu srozumitelněji.
Nicméně jsem také nepochopil, co přesně se stalo a v čem konkrétně je problém. Takže pokud máš pocit, že je karta pokažená, tak ji reklamuj. Pokud máš pocit, že je problém ještě jinde, tak to zkus popsat znovu a trochu srozumitelněji.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
zkusim to napsat trochu lip.Zvukovou kartu jsem dal do slotu nazev je SM-LIVE Value 5.1 Audio 5.1 chanel PCI acceleration card.operacni system Windows 7 profesional 32 bit.typ a vyrobce MB,tak to nevim co ta zkratka znamena.tak jo.zvukovka je vlozena nainstaluji ovladac a proste zamrzne pc,tak musim dat studeny restart.asi to se mnou nebude jednoduchy.prosim o trpelivost
-
- Pohlaví:
Není to náhodou SB Live? Sound blaster Live totiž W7 nepodporují.
MB = motherboard, tedy základní deska.
MB = motherboard, tedy základní deska.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
neni je to sm live.a uz jsem ji tam jednou mel,ale pak jsem mel zakladni desku na reklamaci a oni mi poslali novou zakladni desku a tam proste nechce ta zvukovka slapat
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Pro 2012 15:02) ---
mb je Asus P5N-D
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Pro 2012 15:02) ---
mb je Asus P5N-D
-
- Pohlaví:
Re: PC zamrzává - asi kvůli zvukové kartě v nové desce
Je možné, že výrobce je Genius? Jinou SM LIve jsem totiž nenašel. No a dál, ke správnému fungování je třeba zbavit se zvukovky, co je integrovaná. Takže půjdeš do správce zažízení a odebereš všechny zvukové karty, které tam jsou. Pak restartuješ PC, vstoupíš do BIOSu, v položce Advanced najdeš Onboard Device Configuration, a zde nastavíš HD audio na Disabled. Zrovna tak zrušíš položku Front Panel Support Type. Vypneš. Vytáhneš zvukovku ze slotu. Zapneš a necháš naběhnout systém. Ve správci už by nemělo být nic. Vypneš. Dáš zvukovku do slotu. Zapneš. Windows by měly detekovat nové zařízení a pokusí se ovladače načíst samy. Pokud se jim to nepovede, nabídneš CD.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
moc dekuju za radu.je od geniuse.jdu zkusit vas navod.dam vedet
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Pro 2012 15:57) ---
tak jsem udelal vse jak jste popisoval,ale po nabehnuti pc zamrzne.prehodil jsem zvukovku i do druheho slotu a dole uz nabehlo i okenko ,ze se instaluje ovladac,ale taky to hned zamrzlo.ted mam pusteny pc v nouzovem rezimu a u zvuku to pise neni spustena jedna nebo vice zvukovych sluzeb.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Pro 2012 15:57) ---
tak jsem udelal vse jak jste popisoval,ale po nabehnuti pc zamrzne.prehodil jsem zvukovku i do druheho slotu a dole uz nabehlo i okenko ,ze se instaluje ovladac,ale taky to hned zamrzlo.ted mam pusteny pc v nouzovem rezimu a u zvuku to pise neni spustena jedna nebo vice zvukovych sluzeb.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Po výměně základní desky (pokud není shodná s tou původní) jsi nově instaloval Windows?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
zakladni deska neni uplne shodna stou co jsem mel.mel jsem Asus P5N-D,ted ji mam taky ale asi novejsi verzy nebo co
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
PC bez zvukové karty funguje a Windows běží?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Levný PC ke karte GTX 1660 Super
od michal84 » 11 dub 2025 15:45 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 35
- 8141
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 22:35
-
-
-
Android 15 sledování objemu dat na sim kartě
od Tazator » 10 dub 2025 07:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4036
-
od Tazator
10 dub 2025 11:02
-
-
- 16
- 7896
-
od petr22
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 5225
-
od petr22
14 pro 2024 15:31
-
-
- 11
- 19263
-
od cemel