samovolny restart pc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

n3v3r3k
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

samovolny restart pc

Příspěvekod n3v3r3k » 06 pro 2012 21:02

cus lidi. problem se samovolnym restartem pc. pouzívam w7 64bit, cas od casu se mi restartne pc, cerna obrazovka nasledny boot systemu, vse zas jede normalne. uz 3x sem delal reinstal. oba hhd sem formatoval a porad to tahle pada.(cpu a ani gpu neni nataktovany + dal sem reset desky) pls help.

Reklama
lukas polak
Level 4
Level 4
Stav:

Re: samovolny restart pc

Příspěvekod lukas polak » 06 pro 2012 21:04

Pravděpodobně zdroj, značka?

n3v3r3k
nováček
Stav:

Příspěvekod n3v3r3k » 06 pro 2012 21:05

fortron black power 650w

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 06 pro 2012 21:07

Složka Windows/Minidump je prázdná?
Může to být cokoliv. Od vysokých teplot po závadu HW.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 pro 2012 21:08

Zapni počítač a opakovaně mačkej F8. V následné nabídce zakaž restart a potom opiš chybové hlášení anebo sem dej foto.
Přílohy
restart.JPG

lukas polak
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod lukas polak » 06 pro 2012 21:09

Předpokládám že pasta na cpu je nanešená? Zkontroluj jestli se točí větráky cpu, gpu atd.Popřípadě antivir scan.

n3v3r3k
nováček
Stav:

Příspěvekod n3v3r3k » 06 pro 2012 21:14

to sem uz udal cekam az to zase spadne abych se dozvedel vic ifna. sestavu mam asi 3 mesíce a tento problem mam tak tyden. teploty sou v cajku cpu 35°C a gpu 26°C

lukas polak
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod lukas polak » 06 pro 2012 21:16

Win je legální?

n3v3r3k
nováček
Stav:

Příspěvekod n3v3r3k » 06 pro 2012 21:18

e ale vim ze ho pouziva dost kamosu uz dlouho i ja sam ho mel na predelem pc. a vse v poradku

lukas polak
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod lukas polak » 06 pro 2012 21:18

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 pro 2012 21:20

n3v3r3k píše:e ale vim ze ho pouziva dost kamosu uz dlouho i ja sam ho mel na predelem pc. a vse v poradku

S nelegálním systémem ti zde nikdo radit nebude - viz. pravidla fóra!

Jointák
nováček
Stav:

Příspěvekod Jointák » 07 pro 2012 03:50

Ahoj :idea: Stáhni si Memtest a projed programem paměti.Klidně i každou zvlášt a pak zkus to samé s kompletním počtem pamětí co používáš. Často se tenhle problém přisuzuje zdroji, problémům s teplotou CPU (pasta,doléhání ventilátoru atd),ale z praxe je zjištěno, že tenhle jev mohou způsobovat také paměti.Viz. příklad ze života - Známému se restartovával počítač prakticky bez ohledu na stávající zatížení HW. Moje první návrhy tenkrát byly : teplota CPU - špatně nanesená pasta - NEMĚLO VLIV. Vadný PC zdroj - nestálé napětí - NEMĚLO VLIV. Známý tedy vzal počítač a zavezl jej do servisu/kameného obchod s PC a tam do něj vložili disketu s programem a ta signalizovala "nekompatibilní paměti".Paměti byly stejné značky KINGSTONE a stejných hodnot a několik měsíců pracovaly zcela bez problému.NEVĚŘIL jsem tomu!Tak se prohodil muj silnější zdroj za jeho a u mě cizí zdroj jel bez sebemenších problémů, kdežto v jeho sestavě docházalo stále k neočekávaným restartům. Tak jsme navštívili znovu moudrého šalamouna a verdikt ukazoval znovu na paměti.Proč se tak začly chovat u nich zakoupené paměti, které fungovaly nějakou dobu dobře nám nevysvětlil, ale vyřešil s námi reklamaci a dal nám 2 kusy výměnou za vadné. Ejhle!Počítač už nějaký ten pátek funguje bez jakýkoliv problémů, kromě běžně zpomaleného systému nepravidelnou údržbou. Takhle jsem zakoupil paměti RAM i já, akorát na místo restartu jsem byl obdařen BSoD(modrá obrazovka tzv. modrá smrt). Na fórech jsem se dočetl,že často bývají na vině opět paměti vzhledem k jejich obrovské výrobě a obrovským kapacitám za tak nízkou cenu. Bylo mi též sděleno, že reklamace pamětí je více jak častá. Projel sem paměti pomocí Memtestu a ten ukázal chybu u jedné ze dvou. Pro jistotu jsem test párkrát zopakoval a pak zanesl vadnou RAM na výměnu. Ochotný pán si ji cca na 2-3dny vzal a projel ji testem ten ukázal vadu a poté mi pamět bez sebemenších námitek vyreklamovali.Problém se novou pamětí také vyřešil :) Zkus je otestovat a pokud test ukáže chybu u některých z pamětí, můžeš je s klidem vyreklamovat. Snad se ti podaří problém vyřešit. Prvně bych se podíval na teplotu CPU a na hodnotu teploty při které se má PC z bezpečnosti CPU vypnout.Jestli ji náhodou aktuální teplota na CPU nepřesahuje.To by se měl,ale počítač vypnout a ne restartovat.Kdyby zde nebyla chyba, což zde asi nebude,zkusil bych Memtest a dál bych se rozhodoval podle výsledku, když ukáže chybu je na řadě REKLAMACE a pokud ne (spust test vícekrát pro ověření), tak bych si od "kamaráda" vypujčil zdroj a zkusil bych jej v tvé sestavě.To bych viděl také jako konečné řešení, pokud nemáš závadu na z.desce, ale v takovémhle případě dochází často ke zničení dalších komponentů citlivých na napětové a proudové změny(CPU,graf.karta).Snad ti budou mnou poskytnuté informace užitečné.Mohu se samozřejmě také mýlit, ale snažím se podávat informace prověřené z praxe.GL :wink: P.S.:Omlouvám se za případné chyby .V tuhle hodinu jsem rád,že na to vidím GL :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2421
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4409
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”