Nefunguje zdroj pro notebook (tiká v něm)
Nefunguje zdroj pro notebook (tiká v něm)
Dobrý večer, máme zdroj od notebooku který kdysi dávno překousala činčila. Kabel jsme zalepili a půl roku šel. Dneska z ničeho nic zhasl, nenabíjí a když je v zásuvce tak to v tom "tiká". Co s tím aby to šlo v pohodě? Že by tam došlo k porušení kontaktu je velmi nepravděpodobné, je to zalepené opravdu kvalitěně.
-
- Pohlaví:
Re: Nefunguje zdroj pro notebook (tiká v něm)
Tak to zkontroluj, možná je tam opravdu zkrat a tiká tam ochrana. Jinak nový zdroj!
Teď jsem to celé rozlepil a kontakty jsou v pořádku, tam byla poškozená pouze izolace. Opravdu je celá nabíječka najednou pryč nebo se s tím bude dát udělat ještě něco jiného?
-
- Pohlaví:
To se takto nepozná. Nevíme co je u tebe to "tikání", ale je tam spínaný zdroj, ten se nejspíš pokouší sepnout a z nějakého důvodu to nejde. To je to tikání. Asi to chce nový zdroj, anebo servis, který se ale kvůli ceně nevyplatí!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli máš možnost změřit napětí na konci kabelu, který připojuješ k notebooku, tak to změř.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jen se taky přidám,u mojeho NTB mi taky tiká zdroj,a na konci je 12v místo 19,5 

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Je několik málo možností:
1. Nejrychlejší a nakonec možná i nejlevnější - původní zdroj vyhodit a koupit nový. Pokud tiká, je to bomba!
2. Zdroj vzít k někomu, kdo se v tom vyzná, ať se pokusí ho opravit.
3. Jestli si hodně věřím (nebo hodně znám), pokusím se zdroj rozebrat sám - pozor na různá možná zranění nožem a šroubovákem při "rozlouskávání zdroje" - a pak za pomoci měření a zkoušení a využití znalostí zdroj opravím.
Nic jiného mě momentálně nenapadá.
1. Nejrychlejší a nakonec možná i nejlevnější - původní zdroj vyhodit a koupit nový. Pokud tiká, je to bomba!

2. Zdroj vzít k někomu, kdo se v tom vyzná, ať se pokusí ho opravit.
3. Jestli si hodně věřím (nebo hodně znám), pokusím se zdroj rozebrat sám - pozor na různá možná zranění nožem a šroubovákem při "rozlouskávání zdroje" - a pak za pomoci měření a zkoušení a využití znalostí zdroj opravím.
Nic jiného mě momentálně nenapadá.

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No, raději bych koupil nový zdroj, co jsem se tak na aukru díval je to kolem 4 stovek. Jak ale správný zdroj vybrat když se v tomto vůbec nevyznám?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 7530
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
05 bře 2025 18:32