Nestabilní net Vyřešeno

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Knoll Jaroslav
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nestabilní net

Příspěvekod Knoll Jaroslav » 17 srp 2008 19:13

Mám problém s internetem, častokrát mi Firefox vyhazuje hlášky typu server nelze najít, nebo spojení přerušeno, stránky se načítají pomalu i déle jak 5 minut a nekdy ne celé, často to během načítání spadne. Mám Wifi 4Mb/s 5Ghz. Nejvíc mě snad štve že i Seznam pro prohlížeč neexistuje i třeba hodinu pro stě vůbec NIC.
Posílám log . :mad:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 19:07:13, on 17.8.2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\WINDOWS\System32\CTSvcCDA.exe
C:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Raxco\PerfectDisk\PDSched.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo FireWall\FireWall.exe
C:\Program Files\Spyware Terminator\SpywareTerminatorShield.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\PROGRA~1\Crawler\Toolbar\CToolbar.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://start.gametop.com/?utm_source=Eg ... dium=start
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: (no name) - {1CB20BF0-BBAE-40A7-93F4-6435FF3D0411} - (no file)
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O3 - Toolbar: &Crawler lišta - {4B3803EA-5230-4DC3-A7FC-33638F3D3542} - C:\PROGRA~1\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SpywareTerminator] "C:\Program Files\Spyware Terminator\SpywareTerminatorShield.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Ashampoo FireWall] "C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo FireWall\FireWall.exe" -TRAY
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O8 - Extra context menu item: Crawler Search - tbr:iemenu
O8 - Extra context menu item: Download Image with Download Manager - tbr:iemenudownload
O8 - Extra context menu item: Download URL in selection with Download Manager - tbr:iemenudownsel
O8 - Extra context menu item: Download URL with Download Manager - tbr:iemenudownload
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (YInstStarter Class) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yinsthelper.dll
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{602C0436-70E2-4143-9F36-26BCE1CCB38E}: NameServer = 192.168.1.1
O18 - Protocol: tbr - {4D25FB7A-8902-4291-960E-9ADA051CFBBF} - C:\PROGRA~1\Crawler\Toolbar\ctbr.dll
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\System32\CTSvcCDA.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
O23 - Service: PDEngine - Raxco Software, Inc. - C:\Program Files\Raxco\PerfectDisk\PDEngine.exe
O23 - Service: PDScheduler (PDSched) - Raxco Software, Inc. - C:\Program Files\Raxco\PerfectDisk\PDSched.exe
O23 - Service: Spyware Terminator Realtime Shield Service (sp_rssrv) - Crawler.com - C:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe

--
End of file - 5674 bytes

Díky za pomoc
Chceme jít pořád rovně za nosem, jenže cesta je pořád klikatá.....

Reklama
Knoll Jaroslav
nováček
Stav:

Re: Nestabilní net

Příspěvekod Knoll Jaroslav » 17 srp 2008 21:16

Prosím našli jste něco, nebo máte nějaký tip jak to vyřešit jsem z toho úplně zoufalý. Než jsem se sem dostal trvalo to půl hodiny.
Mám dodat něco co je potřeba k vyřešení tématu?
Dneska už na to kašlu du spát. Snad, SNAD! bude zítra připojení lepší... :?

Ps: omlouvám se dal sem to asi do špatné sekce, nejspíš tenhle problém patří do sekce internet

Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 17 srp 2008 21:23

jakého máš providera??..nemáš nějaké omezení? třeba počtem stažených dat??....

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 17 srp 2008 23:00

Nemáš v doplňcích FF rozšíření Skype? Dělává podobné problémy, pokud máš, zkus to vypnout

george
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod george » 18 srp 2008 01:01

Píšeš nestabilní net. To je potřeba vyloučit.
1. Pošli výsledky profi měření rychlosti a kvality internetového připojení
2. popiš svoje nastavení Mozilly Firefox ev.jiného prohlížeče
3. napiš časový údaj od kdy a jak problém vznikl a co předcházelo potížím

děkuji george
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...

Knoll Jaroslav
nováček
Stav:

Příspěvekod Knoll Jaroslav » 19 srp 2008 01:26

Hmm, zvláštní teď net funguje bez problémů, i když bojím se, že to dlouho nevydrží.

Takže provider je Internet Ostrožsko (wifi), max. rychlost je 4 Mbps, agregace 1:16, 5 Ghz, bez omezení přenesených dat.
Mám parabolu 20 Dbi, ke klientovi vede pigtail ztráta 0,6 Dbi/m, klient WNC 802.11 abg RDAA-81 propustnost 108 Mbps,ke switchi vede síťák - 0,5/m, switch ASUS Giga X1005B propustnost 100 Mbps.
O net se dělím s kámošem (Tomáš), který bydlí ve stejném domě, ale v jiném bytě, spojení na switch máme přes síťový kabel.

Skype nemám, a já jsem kvůli tomu i FF přeinstaloval, a takže je tam akorát Crawler od Spyware Terminatora. Ale ta tam byla i dřív stejně jako i jiné doplňky.

Výsledek testu na serveru RYCHLOST.cz
IP (host): 80.251.242.30 (blatnice.mikroo.uh.cz)
Datum a čas: 18.08.2008 17:21
Výsledek testu (rychlost, kvalita)
(dle metodiky)
Download: 2 292,17 kbit/s (286,52 kB/s) 1 výborné
Upload: 777,17 kbit/s (97,15 kB/s) 2 velmi dobré
Web odezva: 19.5ms24.8ms41.4ms 1 výborné
Stabilita: 67.1 % 2 velmi dobré
Informace o průběhu testu
Server: Praha - Casablanca
Download: velikost: 2 545kB, čas:8.67s
Upload: velikost: 586kB, čas:5.89s
Další informace
Prohlížeč: WinXP Firefox 3.0
Poskytovatel: Internet Ostrožsko (wifi)
Teoreticky lze: za hodinu za den za týden za měsíc
stáhnout 1 031,48 MB 24,76 GB 173,29 GB 693,15 GB
nahrát 349,73 MB 8,39 GB 58,75 GB 235,02 GB
Výsledky testů jsou orientační. Metodika měření zde. Statistiky testů Vaší IP.
Postačí tenhle test?

To je dnešní a vím, že je to v pohodě, nechal sem si to měřit i včera a taky to šlo, jenže problém je v tom, že se mi načetly třeba dvě stránky v pohodě a ty další už vyhodíly "adresa nenalezena", ve FF mám různá chybová hlášení aspoň 200 ale vůbec se v tom nevyznám, spousta všelijakých znaků...

Jak už jsem psal FF je nainstalovaný nově takže sem nic nepřidával.
Doplňky: Crawler Toolbar od Spyware Terminatora
Zásuvné moduly: Java Platform SE 6 U7 (Java Plug-in 1.6.0_07 for Netscape Navigator (DLL Helper))
Microsoft DRM (DRM Netscape Network Object)
Microsoft DRM (DRM Store Netscape Plugin)
Mozilla Default Plug-in (Default Plug-in)
RealPlayer Version PLug-in ( 6.0.12.1040)
RealPlayer G2 LiveConnect-Enabled Plug-in (32-bit)
Shockwave Flash (Shockwave Flash 9.0 r124)
Shockwave for Director (Adobe Shockwave for Director Netscape plug-in, version 10.2)
Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Library (Npdsplay dll)
Yahoo! activeX Plug- in Bridge (Yahoo! activeX Plug- in Bridge)
Toto tam bylo i předtím a FF si to natáhl při intalaci sám, když sem ho oddělával, nechal sem vymazat i záložky, či doplňky nainstalované předtím, např Flashget.
Co sem změnil je domovká stránka: seznam
Stahování na plochu
Automaticky detekovat nastavení
a zvýšíl sem vyrovnácí paměť na 60 MB, ani po těchto úpravách nedošlo ke zlepšení.

Přidám ještě v Terminatoru mám Web security guard, ten mi však nijak připojení nezpomaloval. Jinak mám standarní nastavení, tj střední ochrana.
a ve Ashampoo fireewalu mám taky standartní nastavení. Totéž avast

Jak vše vzniklo, v pátek v noci 15.8 tu byla bouřka, ráno v sobotu po ní net šel v pohodě, pak sem šel do práce odpoledne už to stálo za ....
Tomáš se mě ptal zda něco nestahuju a já na to, nic kompl spí. Dělalo mu to samé, stahoval neco ale rychlostí 9 kB/s. V tu sobotu sme si oba mysleli, že bude problém u providera, třeba něco spravuje po té bouřce, v neděli to pak Tomášoví šlo v pohodě, ale já sem byl pořád v háji. Tomáš sice stahoval něco přes torent, ale i když předtím stahoval tak se mi stránky načítaly v pohodě. Teď je na dovolené a net jde v pohodě. A přijede až v pátek a já se k jeho Pc nedostanu.

Když dovolíte rád bych to nechal až na ten pátek, pak se uvidí jak to bude vypadat, když pojedou oba kompy naráz. Prozatím s tím nebudu nic dělat.
Zatím se mějte. :wink:

Knoll Jaroslav
nováček
Stav:

Příspěvekod Knoll Jaroslav » 19 srp 2008 18:45

Dnes byl u nás ve firmě počítačový technik, ptal sem se ho na tuhle věc, a řekl mi, že switch rozděluje prostor pro oba Pc jaksi spravedlivě napůl.Řekl mi že po té bouřce se mohl klient překonfigurovat, tak se to prý stalo jeho známému, kde měl firmware k routru úplně rozhozené. A nebo to může být chybou v pc, já sem s tím však nic nedělal, tak jak mi to ten technik co nám montoval síť, nakonfiguroval tak sem to nechal.
Ovladače ke klientovi Jsou však v Tomašově pc, takže skutečně musím počkat do pátku, skusím zavolat tomu technikovi jaké tam dal nastavení a skusím to zkontrolovat. Doufejme, že ho nebudu muset k tomu volat.

Knoll Jaroslav
nováček
Stav:

Re: Nestabilní net  Vyřešeno

Příspěvekod Knoll Jaroslav » 26 srp 2008 18:18

Omluvám se, že jsem nestihl páteční termín, bohužel jsem zjistil, že je to mnohem horší. Mám poškozený HDD. Když sem se chtěl v neděli připojit na internet, velmi se mi zpomalil pc, mohl sem sice hýbat myší, ale učinit nějakou operaci, bylo skoro nemožné. Ze skříně jsem šlyšel neadekvátní vrčení disku, dal sem restart, pc nabehl v pohodě bez chybových hlášení. Jakmile sem se ale pokusil připojit opět sek. Původně jsem si myslel, že jsou poškozené nějaké soubory, a že jen nejdou načíst, ale po kontrole disku v HD Tune, jsem zjistil, že 3x15 MB je v háji, a konkrétně na jednom z nich jsou i soubory avastu. Na druhém jsou soubory z her, a třetí je prázdný. Nevím jestli je nějaké řešení. Preovedl sem zálohu toho co šlo zazálohovat, a dal sem formát disku a tedy i reinstal Windows. I když jsem poněkud skeptický že se to tím vyřeší, byla to poslední možnost. Jinak mi nezbývá než pořídit si nový.

Zpět na “HiJackThis”