Hijackthis - kontrola Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hijackthis - kontrola
Asi máš nabořený systém a to CF nespraví
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hmm... Jak to myslíš "nabořený"? Asi před měsícem jsem reinstaloval W7, je totálně čistej ale něco tam nesedí, na hledání virů už jsem použil MBAM, NOD32 které nic nenašly a až BitDefender našel asi 5 trojanů které mi tam dělaly zdřejmě neplechu.
Zatím ti moc děkuji za ochotu, a jestli není jiná možnost zlepšení chodu systému tak to můžem tady uzavřít. Mám ještě ten poslední dotaz, potřeboval bych plná práva admina, admina mám ale nemám přístup do některých věcí (zamknuté složky, nahrazení souborů atd.) mohl bys prosím poradit?
Zatím ti moc děkuji za ochotu, a jestli není jiná možnost zlepšení chodu systému tak to můžem tady uzavřít. Mám ještě ten poslední dotaz, potřeboval bych plná práva admina, admina mám ale nemám přístup do některých věcí (zamknuté složky, nahrazení souborů atd.) mohl bys prosím poradit?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
KDyž ej systém v pořádku, tak toto určitě nedělá. Tobě to dělá od začátku reinstalu?
Jaké složky? Jaké soubory?
Jaké složky? Jaké soubory?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to asi v právech, ale admina mám. Např. sdílené složky atd. ale nejen to, jak jsem psal prostě mi připadá že nemám na vše práva.
Ano dělá to od začátku.
Ano dělá to od začátku.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A dělal jsi opravnou nebo čistou instalaci? Čistá by toto všechno vyřešila
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím jak přesně to myslíš. Jestli jsem promazal všechny disky? Ne, pouze C na kterém mám systém.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Prostě jestli jsi systém instaloval už na uživaný systém nebo jsi napřed formátoval disk
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
To první, neformátoval jsem.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže bota je tam, jenom se to celé rozhasilo. Udělej úplně čistou instalaci a máš po problému
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nerozumím. Instalovat znova celej systém nemůžu, mám tu uložených tolik věcí, že by se mi to na třista 4,7GB DVD nevešlo. Jiná cesta není? Potřebuju pouze pozměnit práva, ne?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Oprávnění
Otevřeš si složku Program Files,najdeš složku ke které chceš práva,klikneš pravým,vlastnosti. Pak záložka "zabezpečení" , dále klikneš dole na "Upřesnit" otevře se ti nová karta,budeš na první záložce.
Překlikneš si na vlastník,dále klikneš na upravit - otevře se ti další okno,zde vybereš svůj účet kde bude tvé jméno - nikoliv Administrator jak by jsi myslel.Klikneš na své jméno levým,zaškrtneš "nahradit vlastníka v podřízených kontejnerech a objektech". Dáš použít,přepneš se na první záložku Oprávnění,najdeš zde opět svojé jméno ve tvaru "Users (TvojeJmeno-PC/users) to vybereš a dáš změnit oprávnění.Otevře se ti další okno.Opět vybereš účet s tvým jménem a zvolíš Upravit,v dalším a posledním okně zaškrtneš "Úplné řízení".Vše potvrdíš "Použít" a pak "OK" a mělo by být hotovo.
S obrázky by to bylo snažší,bylo by jich ale spoustu a když se toho budeš držet zvládneš to.
Pokud by i po tom byl problém udělej to samé,ale tentokrát to nastavíš u účtu "Administrators.
Dělal jsem ve Win 7 ale visty to mají stejné.
Hodně štěstí.
Je možné že jsem něco zapomněl,tento problém jsem řešil pouze jednou.
Dej si znovu vlastnosti - zabezpečení.
Přímo na té kartě budeš mít jakoby "nahoře" tlačítko Upravit na to klikni.
Otevře se ti okno opět s jmény,tebe nezajímá "CREATOR OWNER", u Administrators by mělo být úplné řízení,u "users" ale nikoli (ted jsem se sám předsvědčil).
Pokud tam máš více uživatelů proklikej to a kde nebude úplné řízení zaškrtni to a potvrď.neměla by se ukázat žádná chyba,proklikáš se OK a vyzkoušej.
Jiný postup už neznám,ono navíc Program Files mě trošku zaráží,od dob XP tam mohu vždy mazat,není náhodou chyba v tom že ti Avira běží a chrání se?
Převzetí práv ke složkám a souborům
Pravým klik na soubor (složku) , vybrat Vlastnosti.
Záložka Zabezpečení—klik na Pokračovat----klik na svůj účet (jméno účtu) , pokud není , tak na Další skupiny a uživatelé----označit svůj účet a klik na Použít---odkliknout zprávu—OK---OK.
Na záložce Zabezpečení klik na Upřesnit----záložka Oprávnění-----klik na Změnit oprávnění----klik na Přidat----vepsat svůj účet (jméno účtu)----OK----v dalším okně dát zatržítka ve sloupci Povolit , kromě úplného řízení---OK----na záložce Oprávnění , která se hned ukáže klik na Použít a potom na OK—Ok—Ok.
Otevřeš si složku Program Files,najdeš složku ke které chceš práva,klikneš pravým,vlastnosti. Pak záložka "zabezpečení" , dále klikneš dole na "Upřesnit" otevře se ti nová karta,budeš na první záložce.
Překlikneš si na vlastník,dále klikneš na upravit - otevře se ti další okno,zde vybereš svůj účet kde bude tvé jméno - nikoliv Administrator jak by jsi myslel.Klikneš na své jméno levým,zaškrtneš "nahradit vlastníka v podřízených kontejnerech a objektech". Dáš použít,přepneš se na první záložku Oprávnění,najdeš zde opět svojé jméno ve tvaru "Users (TvojeJmeno-PC/users) to vybereš a dáš změnit oprávnění.Otevře se ti další okno.Opět vybereš účet s tvým jménem a zvolíš Upravit,v dalším a posledním okně zaškrtneš "Úplné řízení".Vše potvrdíš "Použít" a pak "OK" a mělo by být hotovo.
S obrázky by to bylo snažší,bylo by jich ale spoustu a když se toho budeš držet zvládneš to.
Pokud by i po tom byl problém udělej to samé,ale tentokrát to nastavíš u účtu "Administrators.
Dělal jsem ve Win 7 ale visty to mají stejné.
Hodně štěstí.
Je možné že jsem něco zapomněl,tento problém jsem řešil pouze jednou.
Dej si znovu vlastnosti - zabezpečení.
Přímo na té kartě budeš mít jakoby "nahoře" tlačítko Upravit na to klikni.
Otevře se ti okno opět s jmény,tebe nezajímá "CREATOR OWNER", u Administrators by mělo být úplné řízení,u "users" ale nikoli (ted jsem se sám předsvědčil).
Pokud tam máš více uživatelů proklikej to a kde nebude úplné řízení zaškrtni to a potvrď.neměla by se ukázat žádná chyba,proklikáš se OK a vyzkoušej.
Jiný postup už neznám,ono navíc Program Files mě trošku zaráží,od dob XP tam mohu vždy mazat,není náhodou chyba v tom že ti Avira běží a chrání se?
Převzetí práv ke složkám a souborům
Pravým klik na soubor (složku) , vybrat Vlastnosti.
Záložka Zabezpečení—klik na Pokračovat----klik na svůj účet (jméno účtu) , pokud není , tak na Další skupiny a uživatelé----označit svůj účet a klik na Použít---odkliknout zprávu—OK---OK.
Na záložce Zabezpečení klik na Upřesnit----záložka Oprávnění-----klik na Změnit oprávnění----klik na Přidat----vepsat svůj účet (jméno účtu)----OK----v dalším okně dát zatržítka ve sloupci Povolit , kromě úplného řízení---OK----na záložce Oprávnění , která se hned ukáže klik na Použít a potom na OK—Ok—Ok.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ok to by šlo, díky. Ještě mám ten problém s ASC, když mám ten tray icon, tak tam je C ale po vyčištění registrů, smazání zbytečnosti atd (zkrátka "rychlé údržby") tak po chvíli se mi tam zase objeví C, ale vše mám čisté...