Dobrý deň, chcel by som sa opýtať ako mám riesiť túto situáciu, keď windows odomňa chce aby som aktualizoval systém. To som následne urobil a reštartoval počítač lenže vždy keď sa môj druhý ntb zapne, tak mi to dáva, aby som windows spustil ako resume. Nie normálne ale vyhodí mi to tabuľku. A samozrejme aktualizácie nikde, urobím to druhykrát ani na desiatykrát to nefunguje, stále tie aktualizácie musím davať aby som vypol notebook bez nich to nejde. Ďalší problém je ten, že notebook je spomalený, momentálne som to dal prečistiť malware programom a čistím to ešte cez eset, uvidíme ako to dopadne, ale proste samotný ntb už nie je taký rýchly ako kedysi neviem prečo. Mám pocit, že by to chcelo reinštalovať celý windows 7, vedeli by ste mi povedať ako mám preinštalovať windows 7? Úplne na novo ako keby som zapol ntb prvýkrát. Nejaké programy aby som vam to sem mohol poslať?
e: To čo by sa malo presunúť do 15 minút trvá štyri hodiny t.j. 40GB dát.
Aktualizácia, Slow-mode, Windows
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Aktualizácia, Slow-mode, Windows
Přeinstalace systému je nejjednodušší. Hromadu návodů najdeš třeba ZDE
Můžeme to ale zkusit vyřešit bez přeinstalace.
Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected. Poté klikni na Main (hlavní stránku ) a klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.
- Pokud používáš jen Google Chrome , tak ATF nemusíš použít.
===================================================
Stáhni si TFC
Otevři soubor a zavři všechny ostatní okna, Klikni na Start k zahájení procesu. Program by neměl trvat dlouho.
Poté by se měl PC restartovat, pokud ne , proveď sám.
Stáhni AdwCleaner (by Xplode)
Ulož si ho na svojí plochu
Ukonči všechny programy , okna a prohlížeče
Spusť program poklepáním a klikni na „Prohledat-Scan“
Po skenu se objeví log ( jinak je uložen systémovem disku jako AdwCleaner[R?].txt), jeho obsah sem celý vlož.
Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
- Při instalaci odeber zatržítko u „Povolit bezplatnou zkušební verzi Malwarebytes' Anti-Malware Premium“
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware a Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware, pokud jo tak klikni na tlačítko konec
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a klikni na Skenovat nyní a
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška vpravo dole tak klikni na Kopírovat do schránky a a vlož sem celý log.
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Pokud budou problémy , spusť v nouz. režimu.
Můžeme to ale zkusit vyřešit bez přeinstalace.
Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected. Poté klikni na Main (hlavní stránku ) a klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.
- Pokud používáš jen Google Chrome , tak ATF nemusíš použít.
Stáhni si TFC
Otevři soubor a zavři všechny ostatní okna, Klikni na Start k zahájení procesu. Program by neměl trvat dlouho.
Poté by se měl PC restartovat, pokud ne , proveď sám.
Stáhni AdwCleaner (by Xplode)
Ulož si ho na svojí plochu
Ukonči všechny programy , okna a prohlížeče
Spusť program poklepáním a klikni na „Prohledat-Scan“
Po skenu se objeví log ( jinak je uložen systémovem disku jako AdwCleaner[R?].txt), jeho obsah sem celý vlož.
Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
- Při instalaci odeber zatržítko u „Povolit bezplatnou zkušební verzi Malwarebytes' Anti-Malware Premium“
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware a Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware, pokud jo tak klikni na tlačítko konec
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a klikni na Skenovat nyní a
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška vpravo dole tak klikni na Kopírovat do schránky a a vlož sem celý log.
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Pokud budou problémy , spusť v nouz. režimu.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
Najjednoduchšie je to reinštalovanie windowsu, poradiš mi ako na to? Treba mi nejaký dvd disk? Alebo čo.
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
No, je potřeba mít instalační disk Windows nebo mít instalační soubory na flash disku. Nebo mít třeba Rescue CD
HJT návod
HJT návod
Inštalačný disk na windows 7 mám u seba, ale ako to urobiť?
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Ovládací panely -> Všechny položky Ovládacích panelů -> Obnovení -> Rozšířené metody obnovení -> Přeinstalovat systém Windows a řiď se instrukcemi.
HJT návod
HJT návod