Modra smrt po chvíli běhu Windows s novým SSD diskem

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Narkotix
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Modra smrt po chvíli běhu Windows s novým SSD diskem

Příspěvekod Narkotix » 24 črc 2012 22:55

Dobry den,mam takovy problem ze pochvily prestanou fungovat aplikace jako icq,google chrome a nasleduje modra smrt.koupil jsem novy SSD hardisk,ale nepodarili se mi ani nainstalovan nove windowsi,zapojil jsem tutiz hdd do jineho PC a nainstaloval jsem je tam.jenze problem nezmizel a modra smrt se objevuje znovu a znovu.Tutiz nevim jestli problem nemuze byt nekde v hardweru ci je to jen softwerova zalezitost.Prikladam log,soubor z minidump + screenshot z HWMonitoru.

http://leteckaposta.cz/599159159

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 22:44:37, on 24.7.2012
Platform: Windows 7 (WinNT 6.00.3504)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Program Files (x86)\ICQ7M\ICQ.exe
C:\Users\Narkotix\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe
C:\Windows\SysWOW64\rundll32.exe
C:\Users\Narkotix\Downloads\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Users\Narkotix\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
O4 - HKCU\..\Run: [ICQ] "C:\Program Files (x86)\ICQ7M\ICQ.exe" silent loginmode=4
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-21-890176731-3659906775-2545758532-1003\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'UpdatusUser')
O4 - HKUS\S-1-5-21-890176731-3659906775-2545758532-1003\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'UpdatusUser')
O9 - Extra button: ICQ7M - {781B39EC-2E18-41FC-9B00-B84E4FFCA85F} - C:\Program Files (x86)\ICQ7M\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ7M - {781B39EC-2E18-41FC-9B00-B84E4FFCA85F} - C:\Program Files (x86)\ICQ7M\ICQ.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Update Service Daemon (nvUpdatusService) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\NVIDIA Update Core\daemonu.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Stereoscopic 3D Driver Service (Stereo Service) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\3D Vision\nvSCPAPISvr.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 5770 bytes
Přílohy
HWMonitor.jpg
Naposledy upravil(a) Ltb dne 25 črc 2012 11:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu

Reklama
Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Modra smrt

Příspěvekod Orcus » 25 črc 2012 08:29

Prvně pardon za vstup do HJT sekce.

Tím, že jsi instaloval OS na jiném PC, tedy i jiném HW, jsi nejspíš našel příčinu. Windows si totiž natahaly drivery pro danej HW, nikoliv pro ten tvůj. Je nutné instalovat OS na HW, na kterém to bude běžet.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 25 črc 2012 10:13

Tak to je snad jasné, že pokud nainstaluješ Win na SSD a to pak strčíš do jiného PC, že to prostě nepojede... Ve virech bych problém nehledal. Tohle bude problém té instalace. Založ si téma na tu instalaci a popiš problém a nech si poradit. Nemá smysl kontrolovat log po čisté instalaci.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Narkotix
nováček
Stav:

Příspěvekod Narkotix » 25 črc 2012 11:07

ja system je nnainstaloval a hned jsem SSDcko prepojil,sami se nainstalovali ovladace na muj hardware a zacal jsem pak instalovat drivery na zakladku,zvukovku,grafiku...myslim si ze spis bude problem nekde v napeti,trosku jsem to jeste vcera zkoumal a jen co se pocitac trosku vic zatizi tak spadne...zacalo to kdyz jsem hral wowko jeste na starym HDD,ale jak rikate skusim nainstalovat znovu OS

Narkotix
nováček
Stav:

Příspěvekod Narkotix » 25 črc 2012 11:28

Zacal jsem tedy s novou instalaci a jako predtim,neni mozne OS nainstalovat.Pri rozbalovani souboru systemu windows vyskoci chybove okno s textem "Nelze instalovat pozadovane soubory.Ujistete se,ze jsou k dispozici vsehny soubory pozadovane pro instalaci,a restartujte aplikaci."Pritom je to iriginal CD,neni nikde skrabnuty,na druhym PC jsem je vcera instaloval bez problemu a u me proste nejdou

edit: ted uz to v chybovem okne pise jeste "kod chyby: 0x800700A1"

po asi 8mem pokusu instalace znovu a znovu to vyhodilo hned na zacatku okno s textem "Pri instalaci windows doslo k neocekavane chybe.overte pristupnost zdroju instalace a restartujte instalaci. kod chyby: 0xC0000005"

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Modra smrt po chvíli běhu Windows s novým SSD diskem

Příspěvekod Orcus » 25 črc 2012 11:42

Pokud máš origo CD a licenci, nebudeš mít jednodušší zavolat na MS TP (841 300 300)? :) To že ho odpojíš hned po instalaci nic neřeší. Musíš jí už začínat na tom železe, kde disk bude.

Narkotix
nováček
Stav:

Příspěvekod Narkotix » 25 črc 2012 11:46

no mozna to budu mit jednodussi,jen si nemyslim ze je problem v os ale v mojim pc

Narkotix
nováček
Stav:

Příspěvekod Narkotix » 25 črc 2012 16:54

jak jsem psal problem byl u me,vytahnul jsem 2 ramky a nechal jsem to bezet jen na 2 a system se bez problemu nainstaloval,takze budto jsou spatny ramky nebo slot na zakladce

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 26 črc 2012 10:56

No to zjistíš nejlíp pomocí Memtestu nebo Goldmemory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 črc 2012 11:18

Neni ten SSD disk OCZ?

Prendani disku z pocitace do pocitace musi fungovat, Windows si doinstaluji ovladace a funguji normalne dal. Tohle je podle me na 99% hardwarem a to tim SSD diskem, zdrojem nebo pametma.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 26 črc 2012 11:24

"Prendani disku z pocitace do pocitace musi fungovat, Windows si doinstaluji ovladace a funguji normalne dal."

To ano, ale ne, pokud v tom druhém PC na něj nainstaluješ Windows a pak jej přendáš do PC, kde Win není...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 26 črc 2012 11:34

Za predpokladu ze jsou v systemu obsazeny potrebne ovladace na hw dulezity pro start systemu tak ano (a to je u u Windows 7 naprosta vetsina hw). Kdyz system jednou nabehne, tak uz nemuze napsat popisovany problem. S Windows 7 jsem jeste nezazil ze by mi pro prendani disku do jineho PC system nenabehl, v tom urcite problem neni.

Presne stejny problem je ale opakovane hlasen u nekterych serii SSD disku OCZ - padani, modre smrti nebo rovnou disk KO - ted koukam na screenshot - OCZ Vertex 2 - presne tohohle disku se to tyka (s nim uz jsem opakovane resil total fail se ztratou vsech dat bez moznosti obnovy).

Jen tak mimochodem - s timhle diskem se nesmi pouzivat hibernace ani uspavani a nejlepe ani vypinani pocitace a odpojovani od proudu. Disk se totiz muze uspat - a uz nikdy neprobudit.....

Muj odhad: OCZ Vertex 2 a chyba v Sandforce radici. Doporucuji zalohovat obsah hdd, pokud je cenny. Pak aktualizovat firmware disku pomoci OCZ bootovaciho CD, dojde ale ke smazani vsech dat (ale pozor - jsou hlasny problemy i po aktualizaci firmware).

Vice zde (ano, naprosta vetsina prispevku se tyka mrtvych disku):
http://www.ocztechnologyforum.com/forum ... discussion
Naposledy upravil(a) petr22 dne 26 črc 2012 11:43, celkem upraveno 4 x.

Zpět na “HiJackThis”