Používám Thunderbird jako emailového klienta. Účty ze seznamu mi fungují bez problémů, ale účty z Googlu mi nefungují nebo jen částečně. Stále to chce nějaké přihlašovací údaje, když je zadám tak znovu stále dokola.
Pomůže mi někdo s nastavením emailových účtů Gmail.com a jejich zprovoznění v Mozilla Thunderbird ?
Předem moc děkuji těm kdo bude mít se mnou trpělivost.
Pěkné léto, prázdniny a dovču přeji všem!!
Jak zprovoznit účty Gmail.com v Mozilla Thunderbird?
-
- Level 3
- Pohlaví:
Jak zprovoznit účty Gmail.com v Mozilla Thunderbird?
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: Jak zprovoznit účty Gmail.com v Mozilla Thunderbird?
Pri pridaní novej adresy si dal zapamätať heslo?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ryzen 5700x; crosshair vi hero; kingston fury 32 GB 3600 DDR4; rx6700
-
- Level 4
- Pohlaví:
musíš si k googlu přidat aplikaci(hesla aplikací pod sekci zabezpečení) a to dávat jako heslo do thunderbird namísto tvého hesla.
více zde: https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=cs
více zde: https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=cs
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
-
- Level 4
- Pohlaví:
V Nastavení zabezpečení v Thunderbirdu nastav SSL/TLS a OAuth2.
-
- Elite Level 10
- Pohlaví:
A hlavně mít aktualizovaný TB. Spousta aplikací od května přestala fungovat s Gmailem kvůli vynucení určitých bezpečnostních procesů, co musí programy splňovat.
Funguji už jen přes SZ. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Level 3
- Pohlaví:
Díky všem za info, dnes se na to mrknu. Připíšu pak vyrozumění.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
-
- Level 3
- Pohlaví:
Ahoj, znovu aktivuji toto téma.
Mám nejnovější Thunderbird 115.3.1 Supernova. A přesto stále nepropojím účty z Gmail.
V účtech mám povoleno Imap jako aktivní. Thunderbird automaticky nabídne propojení, pak potvrzení na přihlášení Google. A tady je kámen úrazu, nevím jestli mám dobře Email, který se tam objeví (fyzicky je správně, ale jestli tam nemá být jiný), dám pokračovat a skočí chyba 404.
Ví si s tím někdo rady? Moc díky.
Mám nejnovější Thunderbird 115.3.1 Supernova. A přesto stále nepropojím účty z Gmail.
V účtech mám povoleno Imap jako aktivní. Thunderbird automaticky nabídne propojení, pak potvrzení na přihlášení Google. A tady je kámen úrazu, nevím jestli mám dobře Email, který se tam objeví (fyzicky je správně, ale jestli tam nemá být jiný), dám pokračovat a skočí chyba 404.
Ví si s tím někdo rady? Moc díky.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Měl by se ti tam objevit ten mail, který nastavuješ. Ten bys měl znát. Adresa serveru by měla být imap.gmail.com (port 993). Uživatelské jméno je mail, např. kakadu@gmail.com. Zabezpečení spojení SSL/TLS. Způsob autentizace OAuth2. To jsou servery příchozí pošty. Pak je ještě server odchozí pošty (SMTP). Název serveru Google mail. Adresa serveru smtp.googlemail.com. Port 465. Zabezpečení spojení SSL/TLS. Způsob autentizace Heslo, zabezpečený přenos. Uživatelské jméno název mailu např. kakadu@gmail.com
-
- Level 3
- Pohlaví:
Děkuji, ale stále nic, ani po ručním zkontrolování. Dokládám screen, kde po stisknutí tlačítka hotovo, mi naskočí okno a v něm adresa s mailem, který chci přidat.
Pokud dám další, vyskočí okno s chybou 400 (oprava né 404).
Nemá tady být email na Thunderbird? Tam účet nemám, nebo aspoň o tom nevím.
Pokud dám další, vyskočí okno s chybou 400 (oprava né 404).
Nemá tady být email na Thunderbird? Tam účet nemám, nebo aspoň o tom nevím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1925
-
od johnfox
05 zář 2023 10:47
-