Facebook vs. Google+
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Facebook vs. Google+
Přispěju trochou do mlejna

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V reklamě celkově jde především o co nejlepší zacílení na požadovanou skupinu, což je jedním z největších lákadel právě prostředí internetu. Klasická média (tedy TV, rozhlas, tisk.) to v takové míře nabídnout nemohou. A právě tento fakt přímo souvisí s monitorováním jednotlivých uživatelů. Internet z komerčního hlediska jednoduše nemůže být anonymní a také není. Nejen, že pohyb lidí po internetu je sledován a následně vyhodnocován pro dosažení co nejvyšší efektivity reklamních sdělení, uživatelé o sobě mnohdy sami prozrazují cenná data, použitelné pro marketingové účely. Což je i případ dnes tolik oblíbených sociálních sítí. Zde na sebe totiž uživatelé dobrovolně sdělují nespočetně mnoho osobních údajů. Ono, i obyčejné vyplnění dotazníku při registraci pomáhá k získání bližších informací, stejně jako působení v nepřeberném množství diskusních fór ledacos prozrazuje. To vše jsou údaje, se kterými se obchoduje. Přece sis nemyslel, že FB funguje jen na principu dobré vůle.
Navíc, FB používá nespočet botů, kteří aktivity uživatelů sledují, je zaznamenáváno, co sdílíš, co píšeš, o co se zajímáš. Zatím je to pouze pro komerční využití, chtějí ti totiž nabídnout relevantní odkazy s reklamou. Uvedu příklad, napíšeš si na zeď něco s PlayStationem, třeba i vícekrát, a FB ti začne automaticky nabízet např. hry na PS. Myšlenka jednoduchá a účinná. Navíc z prodávání těchto údajů koukají hezké peníze. Přeci jen lépe prodáš produkt tomu, kdo by o něj mohl mít zájem. Průkopníkem v tomto směru může být třeba působení Yahoo ve státech, Google to používá v omezeném množství, protože je z tohoto hlediska mnohem více hlídán. Co bude dál? Spoj si to se sdělováním Tvé aktuální pozice pomocí GPS, množstvím kamer po městech a dnes již vcelku vyspělou technologií rozpoznávání obličejů. Není daleko doba, kdy budou Tvé kroky sledovány i v reálném životě. Ale nad tím je lepší moc nepřemýšlet. Ono, shodou náhod, zrovna na toto téma teď píšu bakalářku..
Navíc, FB používá nespočet botů, kteří aktivity uživatelů sledují, je zaznamenáváno, co sdílíš, co píšeš, o co se zajímáš. Zatím je to pouze pro komerční využití, chtějí ti totiž nabídnout relevantní odkazy s reklamou. Uvedu příklad, napíšeš si na zeď něco s PlayStationem, třeba i vícekrát, a FB ti začne automaticky nabízet např. hry na PS. Myšlenka jednoduchá a účinná. Navíc z prodávání těchto údajů koukají hezké peníze. Přeci jen lépe prodáš produkt tomu, kdo by o něj mohl mít zájem. Průkopníkem v tomto směru může být třeba působení Yahoo ve státech, Google to používá v omezeném množství, protože je z tohoto hlediska mnohem více hlídán. Co bude dál? Spoj si to se sdělováním Tvé aktuální pozice pomocí GPS, množstvím kamer po městech a dnes již vcelku vyspělou technologií rozpoznávání obličejů. Není daleko doba, kdy budou Tvé kroky sledovány i v reálném životě. Ale nad tím je lepší moc nepřemýšlet. Ono, shodou náhod, zrovna na toto téma teď píšu bakalářku..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Tak příspěvek chválím
Dal bych ti za 1
Samozřejmě z dobré vůle fungovat nebude, to je jasné, co se týče reklamy tak vím něco málo (převážně ze školy a internetu), to zacílení samozřejmě funguje, osobně já žádné speciální dotazníky nevyplňuji, ale samozřejmě si všímám občas někde že mají napsáno ...souhlasím s podmínkami a souhlasím s poskytnutím údajů..., takže v podstatě při čemkoli dávám souhlas (ač to moc není) se zpracováním mých osobních údajů.

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
+Pukasinek Na G+ se dostaneš v pohodě, pozvánky jsou už pasé. Je otevřeno pro všechny.
+Romaine To je sice pravda, ale to bych musel na Fb odmítnout 99% přátel, protože jejich internetová identita většinou spočívá pouze v publikaci otřesných fotek, like jakýchsi šílenějších a otřesných fotek a vrcholem toho všecho jsou často stupidní šilené a otřesné komentáře.
Viděl jsem Fb od ostatních, ale nijak by mě to nelákalo. Potom už to ztratí prostě ten osobní přístup k někomu, nepotřebuješ si pamatovat narozeniny, co má ráda, čím ji ohromíš. Jediné, co stačí je zajít si na Facebook. Což mi mimochodem připomíná HIMYM 7x06 díl.

+Romaine To je sice pravda, ale to bych musel na Fb odmítnout 99% přátel, protože jejich internetová identita většinou spočívá pouze v publikaci otřesných fotek, like jakýchsi šílenějších a otřesných fotek a vrcholem toho všecho jsou často stupidní šilené a otřesné komentáře.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Jo já měl pořád za to že je to stále pro uzavřený okruh, ale už tam jsem a nevypadá to vůbec špatně, bohužel mám problém asi jako většina kdo má svoje přátelé na FB, jsou tam a jinam nepůjdou. Naopak mě včera dobře vysmáli 

Owner: A myslíš, že ti samí uživatelé by se na G+ chovali jako jinak? Jenom proto, že je to G+? Nebo ti, co si chceš přidat na G+ že by na FB začali být taky jiní? To je dost nesmysl! G1 je prostě jiný vzhledem. Vypadá profesionálněji, líbí se i mě. Ale chování uživatelů není o tom, na jaké jsou síti, ale o mozku. Kdyby byl G+ první, tak by vypadal tak jako FB, protože by se tam regli všichni ti mlaďoši a dělali tam to, co teď na FB. Ale když už jsou na FB, tak tam teď zůstanou.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Facebook - stránky se nezobrazí Příloha(y)
od Hoff » 18 říj 2024 10:17 » v Internet a internetové prohlížeče - 9
- 4605
-
od Hoff
Zobrazit poslední příspěvek
19 říj 2024 09:25
-
-
-
Jak Facebooku zatrhnout sledování aktivity mimo Facebook? Příloha(y)
od Milovník soukromí » 27 pro 2024 01:13 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 6241
-
od mmmartin
28 pro 2024 21:16
-
-
-
Google pixel 9 pro a 5g od kaktusu
od walderan » 09 čer 2025 21:57 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 1813
-
od zeus
09 čer 2025 22:08
-
-
- 3
- 4037
-
od petr22