Prosím o radu. Mám rozbitý svůj PC a dnes mi dovezli náhradní. Nefunguje však mikrofon (druhou stranu slyším, ona mne ne).
Otevřela jsem Nástroje - Nastavení... - Zvuková zařízení - Mikrofon - v tomto řádku je napsáno C-Media Wave Device, jiná volba tam není. Samozřejme nevím co bylo v mém počítači. Konektor je ve správné (růžové) zdířce. Anglicky neumím (nápovědy Skype). Díky!!!
Půjčený PC - nefunguje mikrofon
Re: Půjčený PC - nefunguje mikrofon
Zkoušela jsi ten Mikrofón i v jiném PC , není chyba prostě jen nefůnkčním mic. ? ..
CPU: Intel Core i7 3.9 Ghz v Turbo
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 760 4GB
RAM: Kingston HyperX 16 GB
SSD: KingSton 60GB pro systém, 540 Mb / s R, 520 Mb / s W
HDD: WD 1 TB 7200 ot / min
ZD: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 760 4GB
RAM: Kingston HyperX 16 GB
SSD: KingSton 60GB pro systém, 540 Mb / s R, 520 Mb / s W
HDD: WD 1 TB 7200 ot / min
ZD: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
-
- Pohlaví:
Zapni Skype a podívej se zda tam nejsou na výběr dva mikrofony, když mluvíš tak ten zelený ukazatel se musí pohybovat.
kokossak - Mikrofon byl v mém PC zcela funkční
Blue Spirit - Právě že v tom zmiňovaném okénku není jiná volba než co "C-Media Wave Device"
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Kvě 2012 17:38) ---
Ten počítač je půjčený z nějaké firmy, a je tam nastavená jen jedna (jejich) volba. Ve 2. řádku - Reproduktory - je stejný text a reproduktory fungují. ????
Blue Spirit - Právě že v tom zmiňovaném okénku není jiná volba než co "C-Media Wave Device"
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Kvě 2012 17:38) ---
Ten počítač je půjčený z nějaké firmy, a je tam nastavená jen jedna (jejich) volba. Ve 2. řádku - Reproduktory - je stejný text a reproduktory fungují. ????
-
- Pohlaví:
Hýbe se ten zelený ukazatel když mluvíš? Pravděpodobně ne. Pak mikrofon bude někde ztišený, anebo vypnutý. Musíš hledat v Ovládacích panelech, těch nastavení je tam několik, podle zvukové karty.
Blue Spirit - ten pán co mi to přivezl, nebyl velký odborník a jen letmo to se mnou překontroloval, a ty hodnoty, které ukazuješ na tom posledním obrázku byly dobře nastavené (netuším ale jak se tam dostat - poradíš?).
Já mám spíš pocit, že by v tom řádku Mikrofon mělo být něco jiného než "C-Media Wave Device" - ale co?
Já mám spíš pocit, že by v tom řádku Mikrofon mělo být něco jiného než "C-Media Wave Device" - ale co?
-
- Pohlaví:
Především v tom Skype vedle toho C-Media Wave Device mklikni na tu modrou šipečku, zde se tam neskrývá jiné zvukové zařízení. Jako na tom mém obrázku kde je to rozbalené a jsou tam dvě.
Pokud ne pak musíš do Ovládací panely - Zvuky a zvuková zařízení a tam hledat, Zvuk, Upřesnit apod. viz. druhý obrázek. Ale ten je ilustrační a tak to u tebe může vypadat jinak. Tam koukej jestli není u mikrofonu zaškrtnuté Vypnout, anebo není zeslabený - jezdec dole.
Pokud ne pak musíš do Ovládací panely - Zvuky a zvuková zařízení a tam hledat, Zvuk, Upřesnit apod. viz. druhý obrázek. Ale ten je ilustrační a tak to u tebe může vypadat jinak. Tam koukej jestli není u mikrofonu zaškrtnuté Vypnout, anebo není zeslabený - jezdec dole.
Blue Spirit - Moc děkuji za pomoc. Všechno jsem našla a zkontrolovala, a je to tak jak mi to ukazuješ na obrázcích (Ovládací panely, zaškrtnutý mikrofon, ovládání hlasitosti nahoře). A vedle toho "C-Media Wave Device" OPRAVDU nic jiného není!!! Prostě se ten mikrofon nechce kamarádit s jiným PC.
-
- Pohlaví:
To je nesmysl, tam musíš klikat na různá Upřesnit, Podrobnosti a kdoví co tam je - je to někde ztišené anebo vypnuté.
Pozor na ten zaškrtnutý mikrofon to se podle zvukových karet různí a někde je u toho napsáno Ztlumit mikrofon.
Pokud je mikrofon OK, pak by musela být vadná zvukovka, ale to je velmi málo pravděpodobné. Ostatní zvuky jdou?
Nevím co máš za systém. Zkus: Start - Všechny programy - Příslušenství - Zábava - Záznam zvuku.
Pozor na ten zaškrtnutý mikrofon to se podle zvukových karet různí a někde je u toho napsáno Ztlumit mikrofon.
Pokud je mikrofon OK, pak by musela být vadná zvukovka, ale to je velmi málo pravděpodobné. Ostatní zvuky jdou?
Nevím co máš za systém. Zkus: Start - Všechny programy - Příslušenství - Zábava - Záznam zvuku.
Už jsem proklikala snad úplně všechno. Když se ale dostanu na Zvuk - Záznam zvuku (viz tvůj obrázek) - tak to nereaguje, přestože to ten pán zkoušel a fungovalo to.
-
- Pohlaví:
Pak to přece fungovat musí
Zahýbej tím konektorem zda sedí a zda je opravdu v růžové zdířce. Když to fungovalo jemu, musí to fungovat i tobě.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2680
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 7
- 3467
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3209
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1668
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5667