Ahoj, mel bych par dotazu ohledne FTP serveru ktery bych si chtel doma zprovoznit.
Mam internet od O2 a doma udelanou malou lokalni sit schovanou za NATem na jednom PC bych si chtel rozjet FTP server nicmneme pokud to dobre chapu staci aby server mel adresu lokalni site (napr. 10.0.0.1) a kdyz se budu zvenci pripojovat na moji verejnou IP melo by me to pripojit na ftp server.
Ted druha vec jak vlastne zjistim moji verejnou IP? obesel sem par stranek a z tech sem dostal 2 ip adresy jednu ipv6 a druhou ipv4...na kterou se teda pripojovat?
Pokud zkusim zvenci se pripojit (pres CMD) na IPv6 tak kde nic tu nic pokud zkusim na IPv4 napise mi system je pripojen k xxx.xxx.xxx.xxx ale po chvilce mi napise pripojeni bylo ukonceno vzdalenym hostitelem mozna by jeste za zminku stalo ze pokud se zkusim telnetem pripojit na IPv4 s portem 21 tak to vypada ze je port otevreny (cerna okno) a na IPv6 opet nic...Nicmene tak jako tak se na FTP nedostanu...nevedel by nekdo cim to muze byt? fw na PC mam vypnuty
FTP server - pár dotazů na jeho zprovoznění Vyřešeno
FTP server - pár dotazů na jeho zprovoznění
Naposledy upravil(a) Ltb dne 05 led 2014 21:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
-
- Pohlaví:
Re: FTP server
Co to je schovanou za NATem?
Pokud nebude nastaveno, nepřipojí tě. Sítě intuitivně nefungují.
Veřejnou IP adresu ti přidělí tvůj provider. Pokud máš přidělovanou dynamicky, pak se přes tuto adresu dostává ven několik uživatelů a to máš smůlu.
Ke zbytku ani nemá cenu se vyjadřovat.
Pokud nebude nastaveno, nepřipojí tě. Sítě intuitivně nefungují.
Veřejnou IP adresu ti přidělí tvůj provider. Pokud máš přidělovanou dynamicky, pak se přes tuto adresu dostává ven několik uživatelů a to máš smůlu.
Ke zbytku ani nemá cenu se vyjadřovat.
Mam doma router na kterym bezi preklad adres tudiz za nim muzu mit vic pc v lokalni siti a ven se dostavaji pres verejnou adresu.
To mam jelikoz kazdy den dostavam jinou ip...mohlo by to tedy vyresit pokud bych pozadal ISP aby mi dal IP na stalo? (pokud mi ji ovsem da)
To mam jelikoz kazdy den dostavam jinou ip...mohlo by to tedy vyresit pokud bych pozadal ISP aby mi dal IP na stalo? (pokud mi ji ovsem da)
Na tom routeru musis hlavne nastavit port forwarding - aby ti to pripojeni na portu 21 presmeroval na pocitac na vnitrni siti.
Pak uz staci jen vedet platnou venkovni IP adresu toho routru. Pokud router nevypnes na 2 dny, tak by se nemela zmenit.
Pak uz staci jen vedet platnou venkovni IP adresu toho routru. Pokud router nevypnes na 2 dny, tak by se nemela zmenit.
-
- Pohlaví:
Problém je, že u O2 máš router pro svou síť, ale dalších x máte společný router pro jednu IP, se kterou jdete ven. Nevím, jestli O2 umí veřejné IP a pokud ano, bude tě to něco stát. A až budeš mít veřejnou IP, pak budeš muset nastavit svůj router, tak, aby směroval port na PC s FTP. A to nejen port21, ale i další, po kterých probíhá výměna dat. Standardně port21 a 20 (případně ještě níže).
Jestli je to ADSL, tak kazdy ADSL router by mel mit vlastni verejnou IP. Aspon vsechny pripojeni ktere tu ma nekdo v okoli maji kazde verejnou IP.
To jsem si prave myslel taky...ale na jejich strankach sem nasel tohle a to asi bude ten problem
http://www.o2.cz/osobni/203291-internet ... dresa.html
http://www.o2.cz/osobni/203291-internet ... dresa.html
Další věc: jestli máš upload 0,5 - 2 Mb/s, a je vás na připojení doma více, k tobě to bude šnečí rychlost (přesněji od tebe).
Re: FTP server - pár dotazů na jeho zprovoznění Vyřešeno
Takze jenom po overeni skutecne nemam od o2 verejnou IP a je treba za ni platit navic cca 100kc/mesic. Tim to povazuji za vyresene. Diky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1551
-
od DeNNI85
Zobrazit poslední příspěvek
11 bře 2025 21:32