Ve Skype nejde mikrofon
- shutterCZE
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ve Skype nejde mikrofon
A máš pro zvukovku ovladače ? Např já mám Realtek HD audio , a když jsem ho neměl nainstalovaný tak mi taky nešel mikrofon ..
Přeju příjemný den vespolek.
Mám stejný problém s mikrofonem. Nechytá se u Záznamu zvuku v PC, ani na Skype.
Zkoušela jsem všechny zde uvedené možnosti, včetně vyzkoušení mikrofonů na jiném PC s Win XP, kde fungovaly oba perfektně. Mám jednak samostatný mirofon a pak sluchátka s mikrofonem, originál ke Skype.
Mám v PC systém Windows 7, 64-bit a velmi omezené znalosti, pouze uživatelské.
Přešla jsem z XP na Win 7 a jsem z toho nešťastná, jako šafářův dvoreček.
Našla by se prosím ještě nějaká rada?
Díky alespoň za naději
Ferda
Mám stejný problém s mikrofonem. Nechytá se u Záznamu zvuku v PC, ani na Skype.
Zkoušela jsem všechny zde uvedené možnosti, včetně vyzkoušení mikrofonů na jiném PC s Win XP, kde fungovaly oba perfektně. Mám jednak samostatný mirofon a pak sluchátka s mikrofonem, originál ke Skype.
Mám v PC systém Windows 7, 64-bit a velmi omezené znalosti, pouze uživatelské.
Přešla jsem z XP na Win 7 a jsem z toho nešťastná, jako šafářův dvoreček.
Našla by se prosím ještě nějaká rada?
Díky alespoň za naději
Ferda
-
- Pohlaví:
Ferdo /holka?:-)/ příště si založ samostatné téma - podle pravidel.
Už ti to dříve někdy fungovalo a problém se vyskytl náhle?
Už ti to dříve někdy fungovalo a problém se vyskytl náhle?
Omlouvám se, jsem zmožená potýkáním s novým počítačem a na toto fórum jsem přišla prvně a spíše náhodou..
Ferda proto, že mi přátelé přezdívají Ferda Mravenec - práce všeho druhu. Holka, tak to už ani moc ne, spíše stařenka, ha, ha!
Ale k věci: Na XP mi to fungovalo skvěle. Sluchátka s integrovaným mikrofonem jsem měla položena na polici, cca 1,5m nad stolem. Při Skype hovoru i na tuto vzdálenost mikrofon hlas zaznamenával bez problémů. Hlas mi šel z repráčků.
Toto velké trápení nastalo až v novém počítači s Win 7.
Ferda proto, že mi přátelé přezdívají Ferda Mravenec - práce všeho druhu. Holka, tak to už ani moc ne, spíše stařenka, ha, ha!
Ale k věci: Na XP mi to fungovalo skvěle. Sluchátka s integrovaným mikrofonem jsem měla položena na polici, cca 1,5m nad stolem. Při Skype hovoru i na tuto vzdálenost mikrofon hlas zaznamenával bez problémů. Hlas mi šel z repráčků.
Toto velké trápení nastalo až v novém počítači s Win 7.
-
- Pohlaví:
To máš někde ztlumené, anebo vypnuté. Tam je těch možností mnoho - např.
Děkuji za názornou ukázku, bohužel takto vyhlíží nastavování v XP. Ve Win 7 vypadá jinak, jak jsem vložila do nově (snad správně?) založeného tématu "Zlobivý mikrofon na Skype". Je tam názorná ukázka aktuálního nastavení ve správě zvukových zařízení.
-
- Pohlaví:
Tak dej na to téma odkaz, a mimochodem není nutné zakládat další.
OK, odkaz neumím jinak, než takto:
viewtopic.php?f=72&t=83901#p624633
Po té, co jsem prošla cestou ukázanou na snímkách, se mikrofon částečně "uzdravil". Buď jsem nevědomky klovla do správného tlačítka, nebo si to systém upravil automaticky?
Mikrofon je méně citlivý, jako by byl ztlumený, musím mluvit přímo do něj, nemůžu ho mít položený na polici, jak jsem byla zvyklá. Už není úplně hluchý, ale ráda bych ještě zesílila jeho citlivost.
Vyzkoušela jsem to jedním Skype hovorem a i v Záznamu zvuku ve Windows, viz připožený obrázek.
viewtopic.php?f=72&t=83901#p624633
Po té, co jsem prošla cestou ukázanou na snímkách, se mikrofon částečně "uzdravil". Buď jsem nevědomky klovla do správného tlačítka, nebo si to systém upravil automaticky?
Mikrofon je méně citlivý, jako by byl ztlumený, musím mluvit přímo do něj, nemůžu ho mít položený na polici, jak jsem byla zvyklá. Už není úplně hluchý, ale ráda bych ještě zesílila jeho citlivost.
Vyzkoušela jsem to jedním Skype hovorem a i v Záznamu zvuku ve Windows, viz připožený obrázek.
Díky, nechci vypadat jako nevděčník, ale zatím žádný další úspěch.
Znovu jsem projela všechna nastavení, viz přiložené obrázky.
Mám snad někde něco změnit?
Nemůže být problém v ovladači - obr.4 ? Uvádí se tam Windows\system32.
Můj PC má Microsoft Windows 7 Home Premium (x64) Build 7601
Na tomto systému krom jiného nelze spustit např. software k diktafonu Sony. Výrobce k němu nevyvinul odpovídající ovladač, jak mi sdělili přímo u prodejce SONY, kde jsem přístroj před časem zakoupila.
Nebo není třeba změnit hodnoty zobrazené na obr. 8 ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Bře 2012 02:15) ---
Znovu jsem projela všechna nastavení, viz přiložené obrázky.
Mám snad někde něco změnit?
Nemůže být problém v ovladači - obr.4 ? Uvádí se tam Windows\system32.
Můj PC má Microsoft Windows 7 Home Premium (x64) Build 7601
Na tomto systému krom jiného nelze spustit např. software k diktafonu Sony. Výrobce k němu nevyvinul odpovídající ovladač, jak mi sdělili přímo u prodejce SONY, kde jsem přístroj před časem zakoupila.
Nebo není třeba změnit hodnoty zobrazené na obr. 8 ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Bře 2012 02:15) ---
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2680
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Komunikace na internetu”