Skype - volaná strana mě neslyší
Skype - volaná strana mě neslyší
Ahoj. Mám wifi připojení 2000/400 a mí rodiče nově 2000/2000. Já jsem nikdy potíže se Skype ani VOIP neměl, mé připojení je spolehlivé. Může mi někdo napovědět, co způsobuje, že když volám rodičům či oni mě, prvních 30 až 60 vteřin mě oni vůbec neslyší a já je perfektně? Po cca minutě již spojení oboustraně funguje, jak má, pokud nespustím - videohovor, to mě zase ztratí. Moji rodiče mají starý počítač s procesorem 800 MHz a Ramkou 640 MB, bez zvukové karty, jen s nějakým čipem. Může být tedy problém v hardware? Používáme Win XP. Ještě bych měl doplnit, že pokud si voláme přes VOIP, komunikace je bezvadná. Díky za případné postřehy.
Naposledy upravil(a) waawe dne 12 úno 2008 00:11, celkem upraveno 2 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nějak Ti nerozumím. Po minutě to funguje oboustranně říkáš, t.zn., že bez problémů hovoříte, tak jaký ještě spouštíš hovor?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže mají rodiče v PC integrovanou grafickou kartu a jak říkáš i zvukovou kartu, tak to nemusí jejich PC zvládnout. Nebo též mají kameru?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zvukovou kartu mají, ale integrovanou na základní desce. Také záleží zda je správně nastavena. Video je asi na jejich PC moc a pravděpodobně se spojení tím u nich zablokuje. Zeptej se rodičů po obnovení spojení co se stane u nich s Pc, když zapneš kameru a hovor se přeruší. Integrovaná zvuková karta také dost zatěžuje procesor a proto asi ty problémy.
O to video ani moc nejde, spíše mě zaráží ta minutová prodleva, kdy mě slyší trhaně či spíše vůbec, a pak, jak mávnutím kouzelnýho proutku, mě slyší skvěle. Dal jsem jim za úkol sledovat využití CPU během hovoru ve Správci úloh a říkali, že se pohybovalo mezi 20-80%. Táta si objednal hardwarový usb Skype telefon, ten má vlastní zvukovku? Mohlo by to být lepší s ním?
Zpět na “Komunikace na internetu”