Thunderbird - Pár dotazů

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

Verxes
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Thunderbird - Pár dotazů

Příspěvekod Verxes » 29 úno 2008 17:32

Nazdar, mám pár dotazů k nějnovější verzi Thunderbirdu:

1) Mám plugin minimizeToTray, když mi dorazí pošta, vyskočí mi okno a pak vysí vedle hodin i obálka, někdy se ale stává, že thunderbird oznámí poštu, dokonce je vedle hodin obálka, ale žádná pošta stažena nebyla - místní složky ale jsou označeny tou "hvězdičkou", kterou bývá označena složka s novou zprávou. Už se mi to za poslední týden stalo cca 8x až 12x, takže to nic vyjímečného není, jednou dvakrát denně, záleží jak dlouho mám zaplé PC, ale většinou dám stáhnout poštu a pak ji teprve TB stáhne, jak ho donutit, aby stahoval opravdu všechno? - používám totiž také plugin na rozsvícení modré diody na mém NB, a to funguje, jen když poštu stáhne.

2) Jde nějak přeorganizovat složky napravo, aby nebyly seřazeny podle abecedy? Já třeba vůbec nenašel složku Odeslaná pošta - prostě mi tam chybí, tak jsem si ji tam udělal, ale vadí mi že je tak dole, chtěl bych ji mít výše.

3) Trochu mimo mísu, ale jaký dobrý organizér a kalendář do TB jako plugin, existuje něco pěkného? Třeba jako Sunbird - ten se mi moc líbí, ale verze 0.7 nejde minimalizovat vedle hodin :-(

Dík

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 29 úno 2008 18:05

Novou verzi mám v práci a nijak podrobně jsem její chování nesledoval, ale není možné, že by toto chování mělo něco společného se spamovým filtrem? Tedy, stáhne poštu, kvikne, pozná spam, tak ho přesune, kam patří.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Miragl
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Miragl » 29 úno 2008 18:48

1.) Asi to tak bude.Já mám spam nasměrovaný do adresáře SPAM a v něm mám nastaveno mazání zpráv po 2 dnech. V nastavení jde zapnout i log na filry, a tam bys viděl kdy a co přesunul.

2.) Já tam tu složlu Odeslaná... měl, tak nevím. O změně třídění nevím, ale když jí chceš mít nahoře, tak tam dej před název podtržítko.

3.) Je. Myslím, že se to jmenuje Sunbird a najdeš to na Czille.

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 29 úno 2008 21:23

O Sunbirdu přeci píše že nejde minimalizovat na lištu :lol: Jinak co se týče Thunderbirdu 2.0 tak mám také jeden poznatek-stávalo se mi že když jsem odpověděl na mail tak příjemci dorazilo jen to co psal on a to mé ne :evil: tak raději používám 1.5 a je to v poho-ale stejně už jsem si zvykl psát vždy novou zprávu....
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 05 bře 2008 13:18

příjemci dorazilo jen to co psal on a to mé ne

Nebylo to tím, že TB vkládal tvůj text za původní zprávu? Pak by to na první pohled mohlo vypadat, jako by se tvá část vypařila. Nastavení odpovědi před/za se dělá v: nástroje>nastavení účtu>vytváření zpráv a adresování.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Komunikace na internetu”