Icq - nastavení účtu a Icq Toolbar - je na co? Vyřešeno

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

Carmen
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Icq - nastavení účtu a Icq Toolbar - je na co?

Příspěvekod Carmen » 24 led 2010 08:57

Ahoj,
potřebovala bych poradit jak nastavit svoje ICQ.
Nainstalovala jsem si Icq 6,5 a založila jsem si tam účet, ale nevím jak ho nastavím abych byla dohledatelná svým jménem.
Hledala jsem se tam a našla jsem se jen pod číslem, to je mi na nic kdyby mě někdo hledal ale neznal moje číslo.
Zkoušela jsem to v hlavní nabídce - pak možnosti - pak ochrana soukromí - označila jsem nejnižší ale to asi nebude ono.
Ještě bych potřebovala vědět na co se mi nainsalovalo Icq Toolbar - to je jako na co? Poradíte prosím.

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Icq - nastavení účtu a Icq Toolbar - je na co?

Příspěvekod peacoq » 24 led 2010 13:43

Icq Toolbar - pri instalaci a neprecteni, coze se to vlastne instaluje, je TB automaticky nabidnuta k instalaci spolu s dalsimi doplnky - prenastavenim PC jako je; zmena domovske stranky, a definice ICQ jako hlavniho vyhledavajici zdroj pro prohlizec (to okynko vedle adresneho radku vyhledavace).
Je to automaticke a kdyz to nezrusis, vyinstaluje se to a nastavi samo.
ICQ TB je tady vyinstalovana v seznamu instalovanych programu - a tam ji formou Pridat/Odebrat odinstaluj, pro tebe nema vyznam
(je to tam zelena ICQ-lista v horni casti prohlizece, pod adresnym okynkem a je to spise reklamni forma, a listy nabizeni mnohe dalsi produkty, jako je Ccleaner, prehravae, kodeky, atd.).
ICQ nema vyhledavani pod jmenem, jako treba Skype.
(- a to ani na ICQ.com > prihlas se na ICQ a nasledne si otevri icq.com a po leve strane ja moznost kliknou na 'tvuj profil', nebo stranka, nevim co je tam cesky)

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 24 led 2010 13:52

Takže to Toolbar můžu odinsalovat? Nebo si toho nemám všímat, mě se to nainstalovalo samo s Icq.
To je divné, normálně když zadám jakýkoliv jméno do okýnka najít na Icq tak mi vždy někoho najde. Jen mě ne, mě najde jen podle čísla.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 24 led 2010 13:57

Toolbar odinstaluj, obecne ji asi nikdo nepouziva a jinak tady tyto doplnky - listy, jsou casto zdrojem problemu - chyta se na to bordel (viry).
S tim jmenem, je to problem, ze napriklad zadas neco - a to neco muze byt jako ICQ jmeno pouzito u ruznych uzivatelu, tak sem to myslel (v porovnanim se Skype, kde to nepovoli zalozit ucet, je-li danny nick uz pouzity, coz v tomto pripade je vlastne ICQ cislo a jmeno -nick co se zobrazuje- si zmenit muzes).
A jinak, kdyz zadas sve jmeno, tak to se nezobrazi, ale zobrazi se jen jine spojeni daneho jmena.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 24 led 2010 14:31, celkem upraveno 1 x.

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 24 led 2010 14:29

peacoq píše:Icq Toolbar - pri instalaci a neprecteni, coze se to vlastne instaluje, je TB automaticky nabidnuta k instalaci spolu s dalsimi doplnky - prenastavenim PC jako je; zmena domovske stranky, a definice ICQ jako hlavniho vyhledavajici zdroj pro prohlizec (to okynko vedle adresneho radku vyhledavace).
Je to automaticke a kdyz to nezrusis, vyinstaluje se to a nastavi samo.
ICQ TB je tady vyinstalovana v seznamu instalovanych programu - a tam ji formou Pridat/Odebrat odinstaluj, pro tebe nema vyznam

Nejenom tento toolbar, ale i všechny další toolbary - Ask, Daemon Tools Toolbar, Crawler Toolbar, Conduit, freeNet atd, jsou uvítací bránou pro malware všeho druhu.
Nikdy si takovéto toolbary neinstaluj.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 24 led 2010 15:48

Tak jsem zase tady. Děkuji Damnedovy i Peacoqovi za pomoc, to Toolbar jsem odinstalovala ale s tím nastavením Icq na to jsem ještě nepřišla. Založila jsem na Icq další účet a zkoušela jsem se najít podle jména a zase nic, já se najdu jen podle čísla. Ten druhý účet se mi založil také pod číslem. Ještě počkám třeba někdo ví jak to nastavit. Jinak to Icq 6,5 odinstaluji celé a nainsaluji si icq 7 a zkusím to tam, třeba se mi to podaří založit pod jménem.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 24 led 2010 16:01

''Ten druhý účet se mi založil také pod číslem'' / ...ICQ se vzdy zalozi pod cislem (nikoli jako Skype pod nickem).
- ICQ: cislo a zadas si jmeno/nick - nick muzes kldine zase prepsat-zmenit, protoze rozhodujici je cislo
- Skype: zalozis nick a zadas jemno, a zde plati to, ze muzes zmenit jmeno zobrazujici se pri vyhledavani, ale nemuzes zmenit nick (coz tedy v tomto pripade nick na Skype = cislo na ICQ)
> na ICQ budes vzdy vyhledavat podle cisla, aby jsi nasla konkretni osobu, protoze kdyz do toho okynka napises napriklad 'Carmen' vypadne seznam uzivatelu pouzivajici toto oznaceni, tj. v pripade Skype by to byl seznam uzivatelu tohoto nicku a nebo i jmena
> kdyz budes mit na ICQ jmeno 'Carmen', ale v tom dannem seznamu nevyjedes primo ty - ale vypise to jen ostatni ozivatele,
zatimco, kdyz zadas sve ICQ vypadne jen tvuj profil
- jinak to nefunguje > ICQ je ''vazano'' na cislo uctu,
- nicmene ve vyhledavacim okne mas potom moznost zvolit, zda hledat - nick, jmeno, prijmeni (ale pro ICQ je specificke ICQ-cislo klienta)

/ - pouzivas neco na zakladni udrzbu ?, pro cisteni PC a vhodne zejmena po odinstalci programu (coz je i zminena ICQ-lista)
(cim odstranit stare zapisy v registrech/mozku komplu, a pravidelne cistit od 'docastnych souboru', ktere si kompl vytvari pro svoji beznou cinnost a pro pripojovani na net)

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 24 led 2010 16:28

Děkuji Peacoqu, jsem s toho ale úplně v pasti. Chtěla jsem tam mít účet ze svým pravím jménem. Takže aby se mi ten účet ted' založil podle jména tak zřejmě musím to Icq odinstalovat a nainstalovat znovu? Ten co tam mám založený přejmenovat a znovu nainsalovat a znovu založit?
PC čistím C Cleanerem a tím původním co má PC a ještě defragmentuji - každý den.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 24 led 2010 16:39

Cclener - smetak je idelani denne,
Ccleaner - registy - rozhodne po kazde odinstalaci, a kdyz to udelas soucasne se smetak, kompl jiste nebude proti.
Defragmentovat nemusis denne - staci cca 1/masic, po kompletnim testu antivirem (ktery budes delat asi taky yak nejak predpokladam; 1/mesic)
- jako zakladni udrzba to staci.

ICQ si muzes zalozit kolikrat chces a nezalezi t na instalaci/odinstalaci, - na jednou nainstalovane ICQ si muzes zalozit x-uctu, a mezi nimi prepinat (tj. na jedne instalaci muze but nekolik uctu, ale online muze byt jen jeden (za normalniho chodu ICQ)).
Nicmene to zadavani jmena jsem ti snad trochu priblizil i tim obrazkem, kde vidis, a sama si muzes zkusit, princip vyhledavani a mit v tom jasno:
- ICQ: prvorade je cislo (je to jako telefonni cislo, ktere je ti prirazenoco nejde zmenit)

/ budes-li Carmen Novakova, nick budes mit reba Carmen (na ICQ i Skype), a cislo ICQ xxx, tak budes-li chtit dat na sebe kontakt, tak
- na ICQ: cislo (to je jako telefonni cislo - tak se prideluje novy ucet na ICQ > pridelenim ICQ-cisla)
- na Skype: nick Carmen (to je volaci znak = nick/prezdivka, pod kterym bylo Skype zalozeno - tak se prideluje novy ucet na Skyte > pridelenim volaciho jmena/nicku/prezdivky)
Naposledy upravil(a) peacoq dne 24 led 2010 16:53, celkem upraveno 2 x.

Carmen
nováček
Stav:

Příspěvekod Carmen » 24 led 2010 16:51

No jo, já jsem to Icq 6,5 už odinstalovala a vyčistila C Cleanerem, tak si ted' budu muset nainstalovat jiné Icq, s kterého servru ho mám stáhnout? Omlouvám se. :lol: Já to nechápu jak je možné, že jiné tam najdu pod jménem a sebe ne.

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 24 led 2010 16:53

Z jakého serveru stáhnout ? Třeba ze slunecnice.cz nebo stahuj.cz tam nikdy není vir :wink: např. http://www.slunecnice.cz/sw/icq/stahnout/

peacoq

Příspěvekod peacoq » 24 led 2010 16:56

Gugle: icq cz -->
Domovska stranka: http://icq.centrum.cz/ (tam kliknou na stahnout, nebo odkaz dole)
Stahnout: http://icq.centrum.cz/stahnout-icq/
- pri instalaci se zpetne podivej na ten prvni obrazek, a zrus: instalaci Toolbar/u. a soucasne i zakaz prenstaveni domovske stranky a toho vyhledavaciho modulu (tak se tomu rika)

/ kdyz mas tu moznost, vzdy stahuj na domovskem serveru, tj. na ICQ, nikoli z jinych zdroju. Pro tvuj pocit bezpeci je to vizco jsem ti psal vyse, ze distributori dbaji na bezpeci uzivatelu.
A mas-li moznost to stahnout primo od distributora a v cestine, je to idelani.
> ''tam nikdy neni vir'', ...jiste, ze tam nekdy je, ale to plati obecne, napriklad za velmi bezpecne stranky je povazovano Tiscali Games - stahovani patch/u (vylepseni pro hry) a nejednou se objevil vir primo stazeny prave s tito patc/hem > s tim se neda nic delat a je to nutne riziko interentu.
(- ale to plati i o w-stankac: neexistuje zadna stranka, ktera je 100%centne bezpecna, ani napriklad Seznam, a podbne, jak lide rikaji; ...ja chodim jen na Seznam a ten je bezpecnej (1. nikdo nechodi jen na Seznam, a za 2. znam pripad, kdy se na zalozce Seznam drzel nerad a delal problem prave na vyhledavaci Seznamu))

/ - ano, a mas uvedeny odkaz na verzi 6,5 ...ktera je stabilni a uzivatelsky prijemnejsi, nez nejnovejsi v.7 - ohledne tech verzi, nekdo pouziva i starsi, a je to o zvyku v pripade, ze neni problem (to plati zvlast pro zminene Skype jako priklad, kdy napriklad uzivatele, kdy jeden ma v.4, a jiny verzi vyssi maji problem s videohovorem)
- pro ICQ plati, ze neni ucelne mit za kazdou cenu posledni/aktualni verzi, v pripade, ze stara ti funguje dobre (a na v.7 je uz dost problemu s kopirovanim a preposilanim textu, nemluve o nastaveni)
...takze doufam, ze jsi nestahla v.7, ale overenou 6.5 z odkazu co jsem ti uvedl primo od ceskeho ICQ, jak je pro tebe idealni
Naposledy upravil(a) peacoq dne 24 led 2010 17:18, celkem upraveno 4 x.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení účtu google
    od miple » 30 dub 2025 09:09 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    4036
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 09:26
  • Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
    od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru