Prodej HDD ST31000340NS Vyřešeno

Prodej hardware (počítače, monitory, tiskárny, součástky atd.)

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Prodej HDD ST31000340NS  Vyřešeno

Příspěvekod Uziv00 » 28 úno 2013 10:49

petr22 píše:Dovoluji si tvrdit, ze vice ploten znamena naprostou jistotu, ze se ten disk zadre zvlast pri nedostatecnem chlazeni. Protoze externi disky, ve kterych byly tyhle 4plotnove potvory odesly naprosto vsechny na zadrena loziska, zatimco z tech 1-2 plotnovych zadny.

Disky seri ST31000340NS nejsou nijak zazracne kvalitnejsi nez jine, po 3-4 letech provozu bych to videl na 40% KO. Proto se obavam ze 2000 Kc za disk ktery ma najeto 3-4 roky nonstop provozu se bude prodavat obtizne (mam jich tu cca 50 a zadny bazar je uz nevykoupi). Tohle jsou disky do pole, a ty nekoupi pouzite nikdo. Na domaci pouziti je za naprosto stejnou cenu novy nepouzity disk se zarukou. Jen pro info - Bazarcom je prodava za 1300 Kc.

Co se tyce nejcastejsiho problemu - tyhle disky se nahodne vypinaji. Externimu disku nebo NASce je to fuk, nepozna to, diskove pole je ale okamzite oznacuje jakozto vadne.

Mno, tak popořadě:
- ložiska jsou jiná, než u normálních disků - konstrukce 24/7. Kromě toho NAS má chlazení řešeno celkem dobře, disky nepřesáhly 35°C.
- koupě z bazaru je diskutabilní. Nikdy nevíš, čím si disk prošel, případně zda se nejedná o reklamační opravu.
- to, že se disky vypínají bylo popsáno a byla nabídnuta i aktualizace firmware. Nic proti, ale kdybych já zaměstnavateli vyhodil 50 disků z pole, jen proto, že neumím aktualizovat fw, tak se dívám na práci zvenku (jak je často doplňováno).
Tvé odborné znalosti co se týče PC nezpochybňuji, ale vzhledem k tomu, že "rozumíš" úplně všemu, pracovním právem EU počínaje a nízkopilotovaným letům konče, patříš mezi ty odborníky na všechno, typu všudebyl, všechnoznám, případně doplněno o mám ramena přes celý záda a nohy až na zem, zkrátka chrobák vrecko hadra.
Navíc cena je stanovena s ohledem na užitnou hodnotu pro mě. Jak už jsem psal, za 1000 si je nechám. Svou službu ještě udělají.
Tím toto končím a zamykám. Můžeš se jít odbavit na jiné téma.

Reklama

Zpět na “P: Hardware”