Notebook je samozřejmě používaný, takže nějaké oděrky, oleštěné rohy, apod. prostě má. Je to pracovní nástroj a u ThinkPadů se na design nikdy moc nehledělo. Odměnou však je perfektní konstrukce bez skřípání a matné provedené celého notebooku. Prostě to není žádná naleštěná splácanina, co dnes předvádí ostatní výrobci.
Displej: 14" s rozlišením 1280 x 800 px.
CPU: Intel C2D 2,4 GHz
RAM: 3 GB
HDD: dokupován 60GB SSD Kingston (bez vibrací a bez hluku) - hodnota 1.700,-
Featury: TrackPoint, ThinkLight, ThinkVantage, apod.
Kontektivita: Wi-Fi, BT, VGA, PCMCIA, 3x USB, DVD mechanika chybí - používal jsem externí.
Váha: cca 3,5 kilča, pořádný materiál něco váží
Notebook je funkční s rok starou baterii. Na ní vydrží s rozumným užíváním 4 hodiny - zkoušeno na přednášce při zapnuté Wi-Fi a stahnutém jasu. ThinkPad je absolutně chladný, větrák se rozjíždí pouze ve hrách. V systému je vypnutý, takže je parádní ticho. Hodně tomu pomohl SSD disk a velmi dobře zkonstruované chlazení.
Výkon je vzhledem k dnešním uškrceným notebookům perfektní. Je tam plnohodnotný a silný procesor (žádná šidítka od AMD), takže práce v systému je prostě velmi rychlá a srovnatelná s klasickým PC. Hry jsem občas nějaké hrál, mám vyzkoušeno GTA SA, které jede na medium bez záseku a Mafii, ta jede na low také dobře.
Pokud máte zájem, pište zde či mě do zpráv - prosím jen opravdové zájemce, nehodlám zde diskutovat s dětmi o tom, jaký notebook je či není