Sdílení souborů s konkrétním uživatelem ve win7 Vyřešeno
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sdílení souborů s konkrétním uživatelem ve win7
Co restart obou PC?
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
Bohužel nic. Postup jak jsem to popsal výše je ale správný?
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus to ještě s nějakým jiným účtem, ten pojmenuj třeba Test
Bohužel nefunguje. Zkoušel jsme i doma a výsledek stejný. Pokud nezadám sdílení pro everyone, tak mám smůlu. Určitě musím mít problém s uživatelským jménem. Nebude problém, že uživatele co přidavám jsou ty co mají můj účet v pc? Protože můj počítač má označení pc1 a když přidávám
uživatele, tak jako umístění vidím pouze pc1. Nemělo by tam správně být umístění pc2 a vybrat ten účet co se ke mně chce podívat?
Ještě doma to mám takto: PC1 můj účet je Pavel a ještě mám účet Vítek. Druhý počítač je PC2 a je tam pouze účet Vítek. Na PC1 kliknu pravým tlačítkem na složku a dám vlastnosti. Dám kartu sdílení a tam vyberu osoby pro sdílení Vítek a nastavím čtení/zápis a poté dám sdílet. Pak najedu na rozšířené možnosti sdílení pořád na kartě sdílení a dám oprávnění a tam přidám Vítek. Poté dám ok. Přepnu na záložku zabezpečení a tam přidám opět Vítek. Vždy ale kdzž přidávám Vítek, jako umístění je pc1, tedy ten účet z pc2. Nebude to ta chyba? Jinak síť normálně vidím pc1 a pc2, ale jakmile kliknu na složku, vyletí hláška že nemám oprávnění k přístupu. Tak jestli někdo ví co je špatně, budu vděčný. Děkuji
uživatele, tak jako umístění vidím pouze pc1. Nemělo by tam správně být umístění pc2 a vybrat ten účet co se ke mně chce podívat?
Ještě doma to mám takto: PC1 můj účet je Pavel a ještě mám účet Vítek. Druhý počítač je PC2 a je tam pouze účet Vítek. Na PC1 kliknu pravým tlačítkem na složku a dám vlastnosti. Dám kartu sdílení a tam vyberu osoby pro sdílení Vítek a nastavím čtení/zápis a poté dám sdílet. Pak najedu na rozšířené možnosti sdílení pořád na kartě sdílení a dám oprávnění a tam přidám Vítek. Poté dám ok. Přepnu na záložku zabezpečení a tam přidám opět Vítek. Vždy ale kdzž přidávám Vítek, jako umístění je pc1, tedy ten účet z pc2. Nebude to ta chyba? Jinak síť normálně vidím pc1 a pc2, ale jakmile kliknu na složku, vyletí hláška že nemám oprávnění k přístupu. Tak jestli někdo ví co je špatně, budu vděčný. Děkuji
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
vlez na pc2 do "Správa počítače" a dej sem screen těch uživatelů
Tak asi opravdu bude chyba ta, že to nastavuji uživatele pro pc1 a ne pro pc2. Protože když se na pc2 přihlásím účtem Pavel, tak se do té sdílené složky dostanu. Prosím jak tedy nastavím síťového uživatele a ne uživatele pouze v tom pc? Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 20:50) ---
Přikládám screem. Je tam vidět, že tam vkládám účet PajaCZ (pc1), ale do umístění VÍTEK-PC (pc2) což je asi ta chyba. Potřebuji tam nastavit uživatele PajaCZ-PC a účet PajaCZ, ale nevím jak. Vložím tam pouze účet PajaCZ, ale pro VÍTEK-PC. Děkuji
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 20:50) ---
Přikládám screem. Je tam vidět, že tam vkládám účet PajaCZ (pc1), ale do umístění VÍTEK-PC (pc2) což je asi ta chyba. Potřebuji tam nastavit uživatele PajaCZ-PC a účet PajaCZ, ale nevím jak. Vložím tam pouze účet PajaCZ, ale pro VÍTEK-PC. Děkuji
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sdílení souborů s konkrétním uživatelem ve win7 Vyřešeno
tak znovu: vlez na PC2 do "Správa počítače" - Místní uživatelé a skupiny - uživatelé a sem vlož účet s heslem z PC1
toto si přečti, mohlo by ti to pomoci: http://www.pcblog.cz/clanek/785/windows ... m-souboru/
toto si přečti, mohlo by ti to pomoci: http://www.pcblog.cz/clanek/785/windows ... m-souboru/
Pěkný článek, děkuji. Vše ještě zkusím jednou, ale postup se mi jeví stejný.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Črc 2014 10:45) ---
Tak už asi vím kde je problém. Na mém pc je ve správa počítače - Místní uživatelé a skupiny je Název voh-pa a Jméno a příjmení je Pavel.
Ale na druhém pc když tam vytvořím uživatele se stejnými údaji, tak ho to pak nenajde pro sdílení. Aby ho to našlo, musím zadat účet s názvem Pavel a Jméno a příjmení Pavel. Tak to nevím co tedy budu dělat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Črc 2014 12:31) ---
Tak jsem to úplně nastavil stejně v práci na pc s win8 a tam to funguje. Proč nefunguje sdílení mezi win7 to teda nechápu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Črc 2014 20:20) ---
Tak jsem asi na to přišel. Vyhodil jsem z názvu pc pomlčku a název je PC1 a PC2. Nyní se to občas připojí, ale spíše ne. Nechápu co je za špatný název PC1, ale když do příkazového řádku napíšu IP adresu a název příslušné složky, tak se to vždy připojí. Děkuji všem za ochotu mi pomoci.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Črc 2014 10:45) ---
Tak už asi vím kde je problém. Na mém pc je ve správa počítače - Místní uživatelé a skupiny je Název voh-pa a Jméno a příjmení je Pavel.
Ale na druhém pc když tam vytvořím uživatele se stejnými údaji, tak ho to pak nenajde pro sdílení. Aby ho to našlo, musím zadat účet s názvem Pavel a Jméno a příjmení Pavel. Tak to nevím co tedy budu dělat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Črc 2014 12:31) ---
Tak jsem to úplně nastavil stejně v práci na pc s win8 a tam to funguje. Proč nefunguje sdílení mezi win7 to teda nechápu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Črc 2014 20:20) ---
Tak jsem asi na to přišel. Vyhodil jsem z názvu pc pomlčku a název je PC1 a PC2. Nyní se to občas připojí, ale spíše ne. Nechápu co je za špatný název PC1, ale když do příkazového řádku napíšu IP adresu a název příslušné složky, tak se to vždy připojí. Děkuji všem za ochotu mi pomoci.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1696
-
od Vítek Pokorný
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 11:34
-
- 1
- 3196
-
od TechShowGamer
27 črc 2024 06:31
-
- 10
- 4741
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
- 5
- 3534
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4761
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-