Časté a pravidelné návštěvy v síti

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Kreatura
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Časté a pravidelné návštěvy v síti

Příspěvekod Kreatura » 27 srp 2014 17:21

Zdravím,

mám internet od O2, modem Zyxel VMG1312-B30B a neustále se mi někdo připojuje k síti (jako mobilní telefon, jiný modem či síťové zařízení,...). Nejdřív jsem si říkala, že to je náhoda, tak jsem zakázala konkrétní MAC adresu přímo v nastavení routeru, což nezabíralo - denně se mi připojí třeba i 5-10 nových zařízení.
Heslo měním - vždy alespoň 10místné, obsahující velká písmena, malá i číslice, wifi mám šifrovanou wpa2. V administraci routeru měním heslo tímto způsobem taktéž a přesto je to pořád to samé, každou chvíli návštěva.
Dnes jsem i podle návodu tech.odd.z o2 (jinou radu nemají) postup otočila a do routeru přidala jako akceptované MAC adresy svých zařízení s tím, že nic jiného by se mi připojovat nemělo. Ale omyl :evil:

Jinak av+fw mám od esetu (eset smart security).

Prohlížeč událostí (windows8) hlásí upozornění ohledně DNS serverů, ale že by někoho bavilo pořád přehlcovat DNS se mi zase nezdá...

Díky za pomoc a rady,
Kreatura

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Časté a pravidelné návštěvy v síti

Příspěvekod Uziv00 » 27 srp 2014 17:55

Předně: Jak víš, že se na tvou WiFi někdo připojuje?

Vikinic
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Vikinic » 27 srp 2014 17:59

Ahoj.To je nějaké divné,filtrování MAC adres funguje spolehlivě,mají ty připojená zařízení u sebe napsanou spotřebu dat?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 srp 2014 18:02

Kde vidis ty okolni zarizeni?

Ve sprave pripojenych zarizeni na routeru nebo pri kliknuti na ikonu wifiny na liste (coz by presne odpovidalo popisu) ?

Kreatura
nováček
Stav:

Příspěvekod Kreatura » 27 srp 2014 18:57

Zařízení vidim v adresáři ntb (jak je třeba tento počítač, plocha, stažené soubory,... - síť, ukáže to můj noťas, a něco, co neni moje, ani nikoho z rodiny). Taky jsem kvůli tomu vytáhla druhýho noťase a ukázal to samý,...
Zařízení nemají v popisu nic víc, než typ zařízení (třeba mezi telefony zařazené prestigio apod., pak už jen MAC adresu (záložní noťas zas nevidí MAC, ale třeba identifikátor).
Spotřebu dat to neukáže.
Občas blbne internet - vyhledávání DNS, pak se většinou něco připojí,...

guest

Příspěvekod guest » 27 srp 2014 19:01

To že vidíš počítače v síti je normální a neznamená to, že se někdo připojuje.

Vikinic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Vikinic » 27 srp 2014 19:06

Připojená zařízení k wifi uvidíš je ve správě routeru,jinak jak píše Blue Spirit.Změň název pracovní skupiny v síti a už se ti tam zobrazovat nebudou.

Kreatura
nováček
Stav:

Příspěvekod Kreatura » 27 srp 2014 19:11

Blue Spirit: Prosím tě, můžeš mi nějak zkusit vysvětlit, jak je možný, že vidim zařízení hlásící se jako připojený do sítě, když teda neni v síti? Že vidim počítač v síti pochopim. Ale nejde mi na rozum, že vidim zařízení (který by připojený v síti být vážně nemělo) a který se hlásí jako zařízení k síti připojený? Kde se potom bere?
Stačí i naznačit, co si nastudovat a pročíst. Ale jinak to fakt nechápu... Buď připojený snad je, nebo neni?

Vikinic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Vikinic » 27 srp 2014 19:19

Nejsem B.S.ale je to proto,že máte vytvořenou síť se stejným názvem pracovní skupiny,třeba workgroup.Vytvoř si svou vlastní sít na všech PC doma a ostatní tam nebudou.Jestli máš vypnuté sdílení,tak stejně jen ty zařízení vidíš,nic jiného.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 srp 2014 19:35

Ty pocitace co vidis okolo nejsou vsechny z tvoji vnitrni site, vidis tam i ostatni v siti poskytovatele internetu.

Co ams ve sve siti uvidis pouze v logu sveho DHCP serveru, tzn routeru nebo modemu.

guest

Příspěvekod guest » 27 srp 2014 19:39

Ty pocitace co vidis okolo nejsou vsechny z tvoji vnitrni site, vidis tam i ostatni v siti poskytovatele internetu.

Tak nějak, pokud máš třeba kabelovku pak tam vidíš všechny PC v dané skupině /ty ale nemusíš mít skupinu vytvořenou/. Nicméně pokud nemáš PC chráněný, pak se ti do něho může každý dostat. Zkus ty PC co tam vidíš otevřít.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”