Ahoj, pozoruji podivný problém, při kopírování v síti mezi 2 ntb (kde 1 je access point ). Stává se, že každých asi 20s rychlost skoro sinusově(s rezervou) osciluje mez 5MBps (i to mi vadí, když už jsem tedy přišel, že nějak notebook nezvládá 40MHz kanál, kdy rychlost byla 1MBps, tak jsem dal 20MHz ale i tak by měla být rychlost 10MBps. samozřejmě problém v rušení není, druhý ntb má konst. 10MBps, to by mě taky zajímalo (1)). Ale ty oscilace jsou divné... tedy nízká mez oscilace je 2-3 MBps. Měřeno jednak kopírovacím dialogem windows i přes hwinfo32. (mimojiné i jejich absolutní hodnoty nebudou sedět, protože dialog ukazuje data souboru, kdežto wifi tool pakety na nějaké nižší úrovni, otázka(2) je které, zda ip, či mac či wifi, to bě mě taky zajímalo)
3) samozřejmě teky hraje roli prostorová orientace, notebooky, jsou vedle sebe jen posunuté ve směru ve směru kláves qwertzuiop. když je dám,tak že jsou posunuté ve směru kláves Esc tab capslock shit ctrl, tak rychlost vyskočí na 10MBps, ale oscilace zustanou zachovany,jen mez se zvýší na 5MBps. velmi divné chování. Umí někdo vysvětlit? Pro zopakování - kanál 1, 2.4GHz, 20MHz. 802.11n., wifi intel 7260ac.
4) Další věc, proč wifi tool ukazuje, že linková rychlost kolísá, třeba k 58, 68, 46 Mbps --- Proč? já chci plnou rychlost. Problém s rušením není.
5) Mj nemůže být problém v příliš silném signálu.? (oba nastaveno na nejvyšší, pokud vím, tak jeden ntb má 32 nebo 25mw - aktuální výkon, druhý nevím)
6¨)Taky může nějak notebook regulovat sílu signálu? V ncpa.cpl - Vlastnosti- konfigurovat, Upřesnit - vyílací výkon je na výběr 5 urovní jako obvykle? Znamená to, že notebook používá konstantní výkon a nemění ho podle potřeby? Proč? TO je lepší ne?
Na první notebooku (server - server vy smyslu SMB i ve smyslu wifi topologie-ap) není ovládací soft pro wifi (win7), je tam jen dell wlan tool, který však pouze monitoruje wifi, když je spuštěn ,ale do jinak nic neumí. Na druhém ntb WIn8 je správa wifi pod Intel Pro set wireless 17.
Problém wifi, oscilace rychlosti
-
- Pohlaví:
Re: Problém wifi, oscilace rychlosti
Propoj je LAN a budeš mít rychlost. WiFi je vždy horší.
jak víš, že v rušení problém není? Provedl jsi nějaké měření pozadí?
Plnou rychlost můžeš chtít. To je ale všechno.
ad6) notebook si nereguluje nic. každý zásah uživatele je špatný. Pokud to umí síťová karta, pak vše obslouží ona.
kromě toho zde není screen ze síťového připojení - na jaké rychlosti bylo spojení navázáno.
jak víš, že v rušení problém není? Provedl jsi nějaké měření pozadí?
Plnou rychlost můžeš chtít. To je ale všechno.
ad6) notebook si nereguluje nic. každý zásah uživatele je špatný. Pokud to umí síťová karta, pak vše obslouží ona.
kromě toho zde není screen ze síťového připojení - na jaké rychlosti bylo spojení navázáno.
Re: Problém wifi, oscilace rychlosti
Nedělal jsem měření pozadí (ani jiných částí těla
). Považujuji za dostatečné vědět, že zbyklé 2 notebooky tím netrpí. Intel proset wireless ukazuje různé hodnoty, 54, 117, 144? 156,52, což jsou jednotlivé MCS indexy. tyto hodnoty se střídají a je jedno, zda se něco přenáší či ne (pro vyloučení vlivu úspory)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1187
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 02:02