Open VPN - jsem v koncích Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Bulis
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Open VPN - jsem v koncích

Příspěvekod Bulis » 16 led 2015 08:00

Zdravím, už týden se snažím vytvořit si vlastní VPN tunel do firemní sítě pomocí openVPN, ale uvízl jsem na mrtvém bodě. VPN tunel jako takový mi funguje. Přes OpenVPN se připojuju na počítač Server1. Pokud u sebe na počítači zadám adresu \\Server1, můžu spravovat všechny nasdílené soubory. Pokud se ale chci připojit na Server2 nebo na PCMujPracovni, nejde to. (Adresy 192.168.0.x) Procházím všechny možné návody jak na to a všude píší, že je to naprosto jednoduché, že do toho konfiguračního souboru stačí napsat příkaz push "route 192.168.0.0 255.255.255.0" a vše bude fungovat. U mě to tak bohužel není. Můžete mě prosím nakopnout, co dál... Předpokládám, že když už funguje VPN jako taková ve firewallu už to asi nebude. Sem tam se zmiňují a nějaké routovací tabulce a pod ní je vždy nějaká sekvence příkazů. Bohužel nemám tušení, kam je napsat. Všechny počítače na síti jsou Windows.
Díky za rady.
Přílohy
MojeSitVPN.png

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: Open VPN - jsem v koncích

Příspěvekod zeus » 16 led 2015 17:00

Je treba sladit adresni prostor (VPN bude pridelovat 192.168.0.x).
Nebylo by lepsi VPN primo na ZyWall?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Bulis
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Open VPN - jsem v koncích  Vyřešeno

Příspěvekod Bulis » 16 led 2015 17:27

No přes ZyWall jsem to zkoušel hned na začátku viz: viewtopic.php?f=8&t=147739, ale nerozchodil jsem to vůbec. S OpenVPN jsem se dostal alespoň někam.

To znamená, že mám zkusit nastavit VPN server místo 10.10.1.x na 192.168.0.x? Ta routovací tabulka by nepomohla? Nastavit třebas routování přímo na mém PC, že 192.168.0.x se bude směrovat přes VPN? Problém je ten, že u toho VPN síťového připojení není žádná výchozí brána.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”