Dobrý den,
prosím o pomoc, nedávno jsem si koupil NAS - asustor, který bych chtěl využít na hosting osobních domén.
Bohužel při snaze o propojenost a nastavení dochází stále k jedné věci. Já na domácí síti web vidím, ale ostatní uživatelé na netu nevidí nic.
Stále zkouším různé nastavování a furt nic. Prohledal jsem různé návody na NAS, ale nikde není přesně uvedeno, kde se má co přesně nastavit.
Mohl by mi někdo poradit, jak se přesně má nastavit propojení mezí doménou, routerem (netgear-wndr4300) a NAS (as-202te)?
Nebo alspoň udat kde by mohl být problém.
Děkuji.
Help -nefunkční zobrazení webu
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Help -nefunkční zobrazení webu
Těmto věcem rozumím jen okrajově. Myslím si, že bude potřeba vytvořit v routru přesměrování na dané místo na nas. Jak to konkrétně provést včetně nasměrování domény, pokud ji máš koupenou, ti bude muset poradit někdo jiný. Podmínkou bezproblémového provozu je pevná IP adresa.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Ano, pevnou IP adresu mám, tu si platím. Ale na 100% nevím, jestli jí mám dobře zadanou. Nevíte někdo, jestli se pevná IP musí zadávat do NASU, nebo jestli to stačí mít zadáno v routeru a z něj přesměrovat?
-
- Pohlaví:
Předevší opravím nepřesný výraz - ty musíš mít veřejnou IP adresu.
V routeru budeš muset mít virtual server, kde nastavíš port veřejné IP (např. 8080) a v nastavení virtual serveru nasměruješ na IP adresu NASu, port 80. V doméně musíš míz nastaveno, že www.doména.cz:80 bude směrováno na tvojeIPveřejná:8080.
V routeru budeš muset mít virtual server, kde nastavíš port veřejné IP (např. 8080) a v nastavení virtual serveru nasměruješ na IP adresu NASu, port 80. V doméně musíš míz nastaveno, že www.doména.cz:80 bude směrováno na tvojeIPveřejná:8080.
A kde přesně v doméně nastavím, aby to směřovalo na mojí IPveřejnou adresu. V A záznamu když zadám, www.doména.cz a ip xx.xx.xx.xx:8080, tak to nefunguje.
-
- Pohlaví:
ad 1. část - to ti sdělí správce domény
ad 2. část - to nedává smysl. Přelož to do češtiny.
ad 2. část - to nedává smysl. Přelož to do češtiny.
dobře, zkusím správce domény, zatim díky, ještě se ozvu
-
- Pohlaví:
Svůj router musíš mít nastaven tak, aby po zadání tvé IP adresy a portu do prohlížeče otevřel stránky nabízené NASem. (viz. nastavení virtual serveru). Tedy xx.xx.xx.xx:8080 bude směrováno na NAS. Dokud ti tohle nepoběží, zbytečně se budeš ptát.
mám ještě otázku, vadí když má můj Nas ip číslo 192.168.X.X , nebo by IP číslo Nasu mělo být 92.240.XXX.X - čili veřejné číslo IP ?
přidávám foto virtuál. nastavení serveru - co by tam mělo být napsáno?
díky
přidávám foto virtuál. nastavení serveru - co by tam mělo být napsáno?
díky
-
- Pohlaví:
Tvůj NAS musí mít samozřejmě adresu vnitřní sítě.
Popsal jsem to jasně. Externí porty na 8080, interní na 80. nelze použít jednoduché směrování, protože na portu 80 bys potom ty neviděl nic. Veškerá http komunikace by šla na NAS.
Popsal jsem to jasně. Externí porty na 8080, interní na 80. nelze použít jednoduché směrování, protože na portu 80 bys potom ty neviděl nic. Veškerá http komunikace by šla na NAS.
Vypadá to, že jsem porty zdárně nastavil. Ostatním lidem na netu se web už objevuje a funguje.
Jen mám otázku, na mé vnitřní síti web nabíhá strašně dlouho. Co jsem nastavil špatně?
Díky
Jen mám otázku, na mé vnitřní síti web nabíhá strašně dlouho. Co jsem nastavil špatně?
Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 6114
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek