Zdravím,
PC se mi nechce připojit ke kabelovému modemu potom, co byl chvíly připojen k routeru. Mám přímo z modemu kabel do PC a nastavenou statickou adresu, to je jasný, ale když jsem si chtěl pořídit router, tak jsem to hezky všechno pozapojoval, nastavil router, ale ten nedělal co měl. Jednoduše chvíly net šel a chvíly ne, bez toho aniž bych sáhnul na nastavení, takže ho půjdu vrátit. V tu chvíly byl PC nastaven aby získával adresu automaticky, ale když jsem zase zadal původní statickou IP a připojil modem zpátky přímo do PC, tak se zaboha nechce připojit. Přitom na notebooku mám na chlup stejné nastavení adresy a popřipojení kabelu žádný problém není. Zkoušel jsem už všechno možné. Příkazy ipconfig/release a ipconfig/renew se neprovedou (napíše: Operace se nezdařila, neboť žádný adaptér není ve stavu, který by její provedení umožňoval.), příkaz netsh int ip reset taky nic nevyřešil. Dokonce jsem přeinstalovat windows (stejně už to potřeboval) a pořád stejný problém. Reset modemu jsem zkoušel a taky nic. Připojil jsem modem USBčkem, ale nikde nemůžu sehnat ovladače, je to Scientific Atlanta EPC2100R2 a mám windows 7. Už vážně nevím, jak to vyřešit, snad jsem přesně popsal problém a snad někdo ví co s tím. Díky
Nefunkční připojení k modemu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nefunkční připojení k modemu
to máš nějaký komplikovaný všechno nebo něco nechápu, obojí je možný 
každopádně:
1) ty ses šťoural v nějakym nastavení sítě v počítači? všechny potřebný adresy by měl přidělovat isp z dhcp serveru
2) po připojení routeru je třeba modem restartovat
3) kdes vůbec tenhle modem vyhrabal?
co máš za isp?
4) rvát kabelovej modem do usb je kravina
klasickej utp/ftp/stp kabel se na jedný straně strčíš do modemu a na druhý do wan routeru
5) taky je možný, že po změně mac připojením routeru ti isp nepřiřazuje tvoji statickou ip, v takovym případě bys ale měl dostat dynamickou jako kdokoliv jinej
no je to nějaký divný celý

každopádně:
1) ty ses šťoural v nějakym nastavení sítě v počítači? všechny potřebný adresy by měl přidělovat isp z dhcp serveru
2) po připojení routeru je třeba modem restartovat
3) kdes vůbec tenhle modem vyhrabal?

4) rvát kabelovej modem do usb je kravina

5) taky je možný, že po změně mac připojením routeru ti isp nepřiřazuje tvoji statickou ip, v takovym případě bys ale měl dostat dynamickou jako kdokoliv jinej

no je to nějaký divný celý

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Je to rochu komlikovaný.
A moc se nechápeme.
1) Klasicky jsem jenom změnil ve vlastnostech adaptéru přidělování IP na automatický získávání z DHCP (kvůli routeru) a zpátky na statickou IP, kterou máme prostě přidělenou od ISP(DHCP asi ISP neposkytuje).
2) O router uz vůbec nejde, ten je prostě pokaženej. A ano modem sem restartoval.
3) Máme internet přes kabelovku.
A tohle nám k tomu dali a funguje už pár let v pohodě. :) A vím jak se zapojuje router a modem. 
4) Jistě že to mám propojený normálním kabelem.
V krabici k tomu byl i USB, nevím proč. Zkoušel jsem jestli se náhodou nedostanu do nějakého nastavení modemu. :)
5) Jak už sem psal máme prostě přidělenou statickou IP od ISP a routrem jsem to právě chtěl rozvést po baráku. :)
Někde sem četl, že by si snad síťová karta ve windows 7 mohla držet IP adresu a pak to dělá problémy, přesně sem to nepochopil.
A souhlasím divný to je, obvzlášť po přeinstalaci windows. :(

1) Klasicky jsem jenom změnil ve vlastnostech adaptéru přidělování IP na automatický získávání z DHCP (kvůli routeru) a zpátky na statickou IP, kterou máme prostě přidělenou od ISP(DHCP asi ISP neposkytuje).
2) O router uz vůbec nejde, ten je prostě pokaženej. A ano modem sem restartoval.

3) Máme internet přes kabelovku.

4) Jistě že to mám propojený normálním kabelem.

5) Jak už sem psal máme prostě přidělenou statickou IP od ISP a routrem jsem to právě chtěl rozvést po baráku. :)
Někde sem četl, že by si snad síťová karta ve windows 7 mohla držet IP adresu a pak to dělá problémy, přesně sem to nepochopil.
A souhlasím divný to je, obvzlášť po přeinstalaci windows. :(
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
aha, no jestli isp nemá dhcp, tak potěš koště
to se bude muset všechno nastavovat ručně => možnej zdroj problémů 
v tom případě by teď mělo stačit obnovit to původní nastavení, co se vyplňuje do síťovky, a mohlo by to zase fungovat... a pro jistotu jako vždy restartovat i ten historickej modem

v tom případě by teď mělo stačit obnovit to původní nastavení, co se vyplňuje do síťovky, a mohlo by to zase fungovat... a pro jistotu jako vždy restartovat i ten historickej modem

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Všechno sem do původního nastavení dal (na to sem si už celkem zvykl, znám to zpaměti
) a modem restartoval. Ale pořád se PC nechce připojit k modemu.

-
- Pohlaví:
tenhle modem používá UPC. A UPC už nějakou dobu má DHCP a na MAC adresy už též zařízení neváže (viz, http://web.upc.cz/down/Internet_prirucka.pdf). takže na PC stačí nastavit IP automaticky a DNS automaticky.
Totéž platí pro nastavení routeru.
Totéž platí pro nastavení routeru.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
UPC nemáme. A DHCP a automatické vyhledávání DNS tu není. To vím jistě. Předtím to šlapalo jen se statickou IP. U notebooku žádný problém nemám.
Našel sem trošku starší fórum, ale má ten samí problém.
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=36619
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?f=17&t=39314
Přijde mi jako by se karta pořád držela starší IP, nevím jestli to není blbost, alespoň se tak vůči sobě PC a modem chovají, ale IP, brána, DNS jsou nastavený tak, jako bývali vždycky. Kontroloval sem to xkrát.
Našel sem trošku starší fórum, ale má ten samí problém.
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=36619
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?f=17&t=39314
Přijde mi jako by se karta pořád držela starší IP, nevím jestli to není blbost, alespoň se tak vůči sobě PC a modem chovají, ale IP, brána, DNS jsou nastavený tak, jako bývali vždycky. Kontroloval sem to xkrát.
-
- Pohlaví:
Pak je spíše možnost navázání na MAC adresu - buď u modemu, nebo u providera - možná ji lze měnit jen za určitou dobu. Předokládám, že modem jsi restartoval.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Modem jsem restartoval několikrát. Mám takový pocit (i když si tím nejsem jistý), že se mi něco podobného už kdysi stalo na notebooku. A jednoduše to po pár dnech zase šlo. (Tenkrát mi to nevadilo, tak sem to moc neřešil.)
S tou MAC adresou nevím. Normálně přehazuju (dřív, když to šlo) kabel z modemu mezi PC a noťasem (podle toho kde potřebuju net
) v rámci minut a všechno v pohodě. Takže se mi moc nezdá, že by to bylo vázaný na MAC adresu síťovky.
S tou MAC adresou nevím. Normálně přehazuju (dřív, když to šlo) kabel z modemu mezi PC a noťasem (podle toho kde potřebuju net

-
- Pohlaví:
Ok. Internet nejede, na modem se nedostaneš a ping taky nechodí? Led diody na síťovce a na portu něco signalizují? Kabel je v pořádku? Není poškozen kontakt na síťovce v PC?
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ITCrowd píše:tenhle modem používá UPC.
tenhle modem právěže upc nepoužívá, upc jede jenom na ed3 modemech a ta příručka už evidentně něco pamatuje

WhiteFloyd píše:UPC nemáme.
tak prozraď, kde se v roce 2015 jede na ed2 modemech

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Kabel je v pořádku, mám to připojené k noťasu a tam to běží normálně. Ping nejde. Když propojím modem a PC, tak se modemu rozsvítí ledka, že je připojený PC ale nic neodesílá ani nepřijímá. Počítač začne s identifikací sítě, ale k ničemu se nepřipojí. Chová se to jako by to mělo špatně zadanou IP, ale to už sem kontroloval.
Sme malé dvoutisícové městečko na vysočině a internet máme přes kabelovku.
Ten modem máme už asi 6 let. 
Sme malé dvoutisícové městečko na vysočině a internet máme přes kabelovku.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 6651
-
od flakyr
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 09:27