Mam sparovane ubiquiti nanostation M5 s nastavenim bridge, ktorym som zadal pevne IP. Klient ma 192.168.1.22 a AP ma IP 192.168.1.21 DNS server na oboch mam pevne nastaveny na IP 192.168.1.1. co je IP ADSL routera na ktory je napojeny Nanostation „klient“ (s IP 192.168.1.22). U mna je druhy par s nastavenim „AP“ (s IP 192.168.1.21). V dome to mam rozvetvene switchom do jednotlivych miestnosti.
Problem nastava pri pripojeni routera, ci nastaveni DHCP v pocitacoch, vtedy mi nejde internet a ani neviem pingnut adsl router. Internet a ping na ADSL router (192.168.1.1) mi ide len pri pevne nastavenych.
IP : 192.168.1.xx (xx – akakolvek adresa mimo pouzitych)
Maska podsiete : 255.255.255.0
Predvolena brana : 192.168.1.1
DNS : 192.168.1.1
Zakladne znalosti mam, ale toto je nad ramec mojich znalosti.
Vopred dakujem za pomoc.
Nejde DHCP, len pevne IP Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Nejde DHCP, len pevne IP
Vítej na PC-HELP!
Namaluj to. Takhle to zní zmateně.
Namaluj to. Takhle to zní zmateně.
Dobry den,
tu je link na schemu : http://leteckaposta.cz/727745715
Pri pripojeni 1 ro routru mi nechce router dalej davat net a ani neviem pingnut ADSL router.
Pri pripojeni 2 a danom nastaveni mi ide aj internet a piong na ADSL router.
Pokial pri pripojeni 2 zapnem automaticke pridelenie (DHCP) tam mi opat nejde ai internet a ani ping na ADSL router.
tu je link na schemu : http://leteckaposta.cz/727745715
Pri pripojeni 1 ro routru mi nechce router dalej davat net a ani neviem pingnut ADSL router.
Pri pripojeni 2 a danom nastaveni mi ide aj internet a piong na ADSL router.
Pokial pri pripojeni 2 zapnem automaticke pridelenie (DHCP) tam mi opat nejde ai internet a ani ping na ADSL router.
- Marduk
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Z prace se nedostanu na to schema ale takhle z hlavy mne napadá otázka jestli je na tom ADSL routeru zapnuto DHCP?
Pokud na PC zapneš, že chceš získávat IP přes DHCP a všechny ostatní prvky v síti jsou jako AP nebo switche(není tam umístěn další router apod.) tak mne napadá jedině možnost, že je na tom adsl routeru vypnuto DHCP.
Pokud na PC zapneš, že chceš získávat IP přes DHCP a všechny ostatní prvky v síti jsou jako AP nebo switche(není tam umístěn další router apod.) tak mne napadá jedině možnost, že je na tom adsl routeru vypnuto DHCP.
CPU: i7-3770k
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
-
- Pohlaví:
Za předpokladu, že na ADSL běží DHCP to máš špatně zapojené.
Nelze mít jako první u routeru klient a za ním AP, za routerem musí být AP a klient na příjmu.
Kromě toho se obrázky vkládají sem, jako příloha (viz. pravidla).
Nelze mít jako první u routeru klient a za ním AP, za routerem musí být AP a klient na příjmu.
Kromě toho se obrázky vkládají sem, jako příloha (viz. pravidla).
Re: Nejde DHCP, len pevne IP Vyřešeno
Prehodil som jubiki naopak "1" som nastavil ako AP a "2" ako klient.
V routri (belkin) som prestavil nastavenie z dynamic na static a nastavil ip. a vsetko OK. router dava internet a kedze ma nastavene DHCP, tak vsetko pod nim nemusi mat pevne nastavene IP.
Este raz dakujem za vas cas a rady, velmi ste mi pomohli...
DAKUJEM !!!!
V routri (belkin) som prestavil nastavenie z dynamic na static a nastavil ip. a vsetko OK. router dava internet a kedze ma nastavene DHCP, tak vsetko pod nim nemusi mat pevne nastavene IP.
Este raz dakujem za vas cas a rady, velmi ste mi pomohli...
DAKUJEM !!!!