mám internet od O2 s modemem Comtrend VR-3026e v2 a chci, aby router fungoval jako switch.
Modem mám v přízemí a router v patře. Tím pádem se při přecházení mezi patry musím přelaďovat mezi wifinama a to je pruda. Pochopil jsem, že switch by měl fungovat tak, že akorát rozšíří tu základní síť o signál routeru a tím pádem SSID routeru odpadne a při ladění se na SSID modemu budu brát i signál routeru, je to tak?
Do routeru je jinak zapojený PC (může být i přes wifi) a tiskárna (ta musí jet přes kabel).
Něco jsem pogooglil a vedlo to k tomu, že jsem přes konfiguraci routeru vypnul DHCP server, kábl z modemu zapojil místo do WAN do LAN a:
- při zapojeném kabelu z routeru do PC internet funguje
- internet běží přes wifi, ale pořád přes SSID routeru
- tiskárna tiskne a stěrače stírají (tiskárna je zapojená do routeru a dřív na něj muselo být naladěný i zařízení, ze kterýho chci tisknout, teď to nově funguje, i když jsem naladěný na modemu)
- do webové konfigurace routeru přes http://192.168.1.1/ po vypnutí DHCP se nedostanu - Tato webová stránka není dostupná.
- software pro konfiguraci routeru mě nechce pustit dál, protože DHCP server je vypnutý
Nedosáhl jsem tak svého, že se budu po celým baráku ladit jen na jednu wifinu. Nemůžu se dogooglit dalších rad a kvůli vypnutí DHCP serveru teď nevím, jak ho případně znovu zapnout, jelikož do konfigurace se nedostanu

Pomůžete, prosím?
Díky!