Tiskárna v jiné podsíti
Tiskárna v jiné podsíti
Zdravím ve spolek. Řeším takový záludný problém. Jsem v restauraci, kde mají v kuchyni tiskárnu, kde jim vyjíždějí objednávky jídel. Tiskárna má nyní IP 192.168.192.123. Potřeboval bych změnit změnit IP tiskárny na 192.168.0.xxx (což není problém) a následně ji připojit k počítači, který má IP 192.168.1.xx. Chci se vás zeptat, jak připojit síťovou tiskárnu z jiné podsítě? Zkoušel jsem klasicky Ovládací panely - Zařízení a tiskárny - Přidat tiskárnu - Přidat síťovou tiskárnu - Požadovaná tiskárna není v seznamu - a zde jsem vyplnil její IP adresu. Bohužel se mi ji takto nepovedlo přidat. Jinak přehodit PC či tiskárnu do stejné podsítě není možné. A vím, že toto jde. protože na starém počítači jim tiskárna tiskne i když je v jiné podsíti. Pro doplnění, jedná se o PC s Win 7 Prof a tiskárnu Bixolon srp-F310. Předem děkuji za nápady.
Notebook: HP ProBook 450 | i5 - 4200M, AMD Radeon HD 8750M | Win 8.1, Ubuntu 13.10
Mobil: Samsung Galaxy S3 mini | CyanogenMod 11
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Tiskárna v jiné podsíti
A jaky je duvod, pro ktery chces rozhasit zjevne fungujici stavajici stav?
Staci spravne nastavit sit na novem PC s W7, zejmena masku site.
Staci spravne nastavit sit na novem PC s W7, zejmena masku site.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Důvod mi nebyl řečen. Jen to mám takto nastavit. PC s W7 dostává IP adresu od DHCP "serveru", tudíž tam toho asi moc nenastavím.
Notebook: HP ProBook 450 | i5 - 4200M, AMD Radeon HD 8750M | Win 8.1, Ubuntu 13.10
-
- Pohlaví:
Tak se budeš muset vykašlat na DHCP a nastavit IP a masku ručně. Pokud dáš masku 255.255.0.0, tak PC tiskárnu uvidí.
A ujasni si termíny. Buď jsou v jiné síti - tedy existují dvě oddělené sítě routerem, potom musíš odpovídajícím způsobem nastavit směrování, nebo jsou ve stejné síti (jen mají jinak IP).
A ujasni si termíny. Buď jsou v jiné síti - tedy existují dvě oddělené sítě routerem, potom musíš odpovídajícím způsobem nastavit směrování, nebo jsou ve stejné síti (jen mají jinak IP).
Zdravím,
měl bych dotaz na stejné téma, tedy tiskárna v jiné podsíti, tak jsem nezakládal jiné vlákno, ale dávám to sem. Myslím, že můj problém řešení má, jen se v tom tolik nevyznám, tak snad někdo ze zde zkušenějších. Popis situace:
Domácí síť, připojeno přes router k městské síti (rozvod optika/kabel). Tedy po domě máme rozvod drátem a já mám pak v bytě na tomto drátu router. Počítače (stolní i notebooky), tiskárna a dále TV, telefony apod. jsou pak už všechny připojeny k tomuto routeru přes WiFi (nebo kabelem). Tedy jedna síť v bytě. Zde funguje vše, tiskárna tiskne ze všech počítačů i telefonů jak má.
Jeden jediný počítač je z důvodu stavební instalace na přímo připojen kabelem do datové sítě v domě (na switch na chodbě), tedy obchází můj router a je tedy asi na jiné síti (před routerem). Právě z tohoto počítače bych potřeboval pomoci vyřešit tisk na svoji tiskárnu, připojenou na WiFi, tedy za routerem. Tak co se s tím dá udělat? :)
Předem moc díky za pomoc a rady a už poslouchám, co mám zjistit nebo nastavit. Nějak tak trochu podvědomě a po pročtení různých souvisejících témat zde tuším, že odpověď a řešení bude v nastavení masky. Asi. Ale nevím jak a proč :)
měl bych dotaz na stejné téma, tedy tiskárna v jiné podsíti, tak jsem nezakládal jiné vlákno, ale dávám to sem. Myslím, že můj problém řešení má, jen se v tom tolik nevyznám, tak snad někdo ze zde zkušenějších. Popis situace:
Domácí síť, připojeno přes router k městské síti (rozvod optika/kabel). Tedy po domě máme rozvod drátem a já mám pak v bytě na tomto drátu router. Počítače (stolní i notebooky), tiskárna a dále TV, telefony apod. jsou pak už všechny připojeny k tomuto routeru přes WiFi (nebo kabelem). Tedy jedna síť v bytě. Zde funguje vše, tiskárna tiskne ze všech počítačů i telefonů jak má.
Jeden jediný počítač je z důvodu stavební instalace na přímo připojen kabelem do datové sítě v domě (na switch na chodbě), tedy obchází můj router a je tedy asi na jiné síti (před routerem). Právě z tohoto počítače bych potřeboval pomoci vyřešit tisk na svoji tiskárnu, připojenou na WiFi, tedy za routerem. Tak co se s tím dá udělat? :)
Předem moc díky za pomoc a rady a už poslouchám, co mám zjistit nebo nastavit. Nějak tak trochu podvědomě a po pročtení různých souvisejících témat zde tuším, že odpověď a řešení bude v nastavení masky. Asi. Ale nevím jak a proč :)
"měl bych dotaz na stejné téma, tedy tiskárna v jiné podsíti, tak jsem nezakládal jiné vlákno, ale dávám to sem."
Hned po tom, co jsi odsouhlasil ze zrovna tohle nesmis udelat...
Ten pocitac co mas zapojeny pred routerem - mas povoleno od poskytovatele pripojeni mit dve koncova zarizeni? Pokud ne, zapoj ho za router a problem je automaticky vyresen. Druha moznost je pripojit tiskarnu pres wifi (pokud ma wifi).
V kazdnem pripade bych ale router neotviral zadnemu provozu z venku a radsi zapojil ten dalsi pocitac tak jak ma byt - za router a ne jako druhe koncove zarizeni (spolu s routerem).
Hned po tom, co jsi odsouhlasil ze zrovna tohle nesmis udelat...
Ten pocitac co mas zapojeny pred routerem - mas povoleno od poskytovatele pripojeni mit dve koncova zarizeni? Pokud ne, zapoj ho za router a problem je automaticky vyresen. Druha moznost je pripojit tiskarnu pres wifi (pokud ma wifi).
V kazdnem pripade bych ale router neotviral zadnemu provozu z venku a radsi zapojil ten dalsi pocitac tak jak ma byt - za router a ne jako druhe koncove zarizeni (spolu s routerem).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4988
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7490
-
od Rosta_Kolmix
18 lis 2024 20:57
-
-
-
Addon nebo jiné řešení pro odstranění „Popularních vyhledavání“ na mobilních zařízeních Příloha(y)
od Daminekkkk » 23 čer 2025 18:22 » v Vše ostatní (sw) - 0
- 3039
-
od Daminekkkk
23 čer 2025 18:22
-
-
- 2
- 4978
-
od peta501
03 kvě 2025 20:29
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4379
-
od Radovan-kocour
04 kvě 2025 15:32
-