Přidání AP do sítě, které bude bezdrát. spojené s routerem a bude předávat signál LAN kabelem počítači

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Horse2009
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přidání AP do sítě, které bude bezdrát. spojené s routerem a bude předávat signál LAN kabelem počítači

Příspěvekod Horse2009 » 04 úno 2016 19:38

Ahoj, řeším takový menší problém. Když zaklapnu notebook = lenovo E440 i5 4200M, 4GB RAM, 1600*900 TN, tak se mi zhorší signál a rychlost wifiny cca 10x. Zkoušel jsem to již několikrát i s jinými systémy a výsledek je vždy stejný - wifi signál se zhorší a celkově se wifina zpomalí. To je pro mě dost podstatný, protože používám tento notebook jako hlavní - tzn. připojuju ho k velkému monitoru,a mám tak vcelku plnohodnotnou náhradu za slabší počítač. Kvůli tomuhle problému ale musí být laptop otevřený, takže se na něj práší a navíc překáží. Zavřený se dá totiž z části zašoupnout pod poličku na monitor.

Jinak reklamaci nemá smysl řešit, protože mi v servisu řekli že tímhle trpí každý model tohoto notebooku a že to je vlastnost a ne vada - takže Lenovo u mě skončilo... :evil: Navíc nemám u sebe žádné další PC takže bez notebooku už být znovu nemůžu.

Takže o co mi jde: Snažím se proto vymyslet nějaké řešení a napadli mě 2 věci: 1. je ta, že koupím wifi adaptér do USB a budu používat jeho wifinu - to se mi ale moc nelíbí protože se mi v minulosti tenhle způsob ukázal jako nestabilní a ani ne moc rychlý.
2. způsob je ten, že koupím další AP zařízení, které bude bezdrátově připojené na router vzdálený takových 15 metrů přes 3 zdi a to si dám pokoje - a LAN kabelem k němu připojím notebook (ten mám stejně pořád na stole takže mě to nebude dělat problémy).

Problém ale je, že nevím jestli to tak vůbec jde udělat - aby AP bylo bezdrátově napojené na Router (zdůrazňuji bezdrátově, protože nemůžu vést LAN kabel do mého pokoje - to asi stejně vyplývá z textu protože jinak bych si připojil LAN kabel z routeru rovnou do notebooku a bylo by to nejstabilnější i nejrychlejší:-) A to AP by pak sdílelo internet s připojenými zařízeními přes LAN. Takže něco jako extender ale bez nutnosti prodlužovat signál WIfi - jen ho zpracovat a předat kabelem do PC. Existuje něco takového? A jestli jo, umí to každé AP? Nebo jaké musím koupit - nejlépe do 1 000 Kč

Jo a ještě, pamatuji si, že jsem někde četl že wifi extender zpomaluje Wifi (snižuje propustnost), dělo by se to i u toho mého 2. řešení? Asi ne, ne, když se nebudu připojovat na Wifi ale LAN kabelem přímo na AP? Jde mi o to, že teď mám v pokoji cca 20 Mb/s (v místnosti s routerem 30 Mb/s) budu mít stejnou rychlost i po připojení LAN kabelem na to AP, které bude bezdrátově připojené k routeru? Takže 20 Mbit/s?

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přidání AP do sítě, které bude bezdrát. spojené s routerem a bude předávat signál LAN kabelem počítači

Příspěvekod Uziv00 » 04 úno 2016 20:10

Vítej na PC-HELP!
V tomhle případě ti nedoporučuji nic s WiFi. Zkus powerline: viewtopic.php?f=117&t=165570

Horse2009
nováček
Stav:

Re: Přidání AP do sítě, které bude bezdrát. spojené s routerem a bude předávat signál LAN kabelem počítači

Příspěvekod Horse2009 » 04 úno 2016 22:26

Ahoj, no těmto krabičkám moc nevěřím - elektrickým rozvodům vůbec nerozumím, a nechce se mi tak cokoliv s tím dělat... Navíc bydlím v paneláku takže si nejsem jistý, jestli to u mě bude fungovat... A neovlivňují to náhodou zapnuté spotřebiče? Něco jsem o tom kdysi četl a byla tam nějaká zmínka o snížené rychlosti při praní, atd...

Každopádně kdybych se proto rozhodl, myslíš že postačí základní set od TP-Link tj. https://www.alza.cz/tp-link-tl-pa2010-starter-kit-d358427.htm?catid=18851699#recenze???

A pokud bych to nechtěl, fungovalo by mi to přes wi-fi jak jsem původně chtěl?

lubos123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod lubos123 » 05 úno 2016 08:15

No aby ty powerliny byli funkcni tak musis trosku prihodit ,ten router kup jaky chces aby umel ap klienta a je to.

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 05 úno 2016 08:55

tak pokud bydlíš v paneláku, tak ta metoda s bezdrátem je ještě 100x horší... :-D
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 05 úno 2016 09:29

Zmenit smer anten na stavajicim routeru jsi doufam zkousel.
Ono kdyz zaklapnes viko, tak ty anteny v nem lepe prijimaji vlny z jineho smeru.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Horse2009
nováček
Stav:

Příspěvekod Horse2009 » 05 úno 2016 19:40

Zkoušel jsem ledacos ale nic nepomohlo...

Každopádně koupím router s klient modem a uvidím. :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Využití 2. NTB jako externí monitor - KABELEM
    od DenyKr » 14 zář 2024 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    6
    3699
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 13:25
  • Přidání RAM do staršího PC Příloha(y)
    od Prorock » 18 říj 2024 12:38 » v Vše ostatní (hw)
    40
    9913
    od Prorock Zobrazit poslední příspěvek
    07 lis 2024 20:27
  • youtube na PSVR2 na počítači
    od Arnold91 » 02 čer 2025 13:29 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3195
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    02 čer 2025 15:26
  • Výběr nové židle k počítači.
    od behavioralista » 16 říj 2024 19:03 » v Vše ostatní (Off topic)
    6
    3940
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 15:06
  • Ubiquiti UniFi signál pro rodinný dům
    od kupjec » 17 pro 2024 21:49 » v Administrace sítě
    1
    3093
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 21:57

Zpět na “Administrace sítě”