Dobry den mám problem s nestabilnim internetem. Mám to zapojeny takhle: modem->switch->1.Pc ,2. wifi routeru. Jelikoz muj router nepodporuje gigabit lan,tak jsem to zapojil pres ten switch.Kdyz to mam takto zapojene,tak je to nestabilni(obcas vyskoci latence,kolisani rychlosti).Ale kdyz to zapojim bez switche, modem->router->pc(v tom pripade mam jen 100mbps) ,tak je to ok. Nebo kdyz zapojim modem->switch->PC tak je to take v poradku
predem dekuji za pomoc
Problem s nestabilnim internetem Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Problem s nestabilnim internetem
Otázkou je, jak vlastně máš router zapojen. Správně by to mělo být takto:
viewtopic.php?f=109&t=125575
Předpokládám, že tvůj modem zároveň plní funkci routeru. Pokud si nejseš jist, napiš přesný typ a výrobce.
viewtopic.php?f=109&t=125575
Předpokládám, že tvůj modem zároveň plní funkci routeru. Pokud si nejseš jist, napiš přesný typ a výrobce.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 04 bře 2016 23:19, celkem upraveno 1 x.
Podle me je hlavni problem v tom, ze mas takto zapojena dve koncove zarizeni a podle smlouvy muze byt zapojene pouze jedno.
Pri zapojeni modem-switch-router/PC funguje jak PC, tak router jako koncove zarizeni - melo by to byt spravne zapojene modem-router-switch-dalsi zarizeni.
Nejjednodussi reseni je poridit router s gigabit LAN.
Pri zapojeni modem-switch-router/PC funguje jak PC, tak router jako koncove zarizeni - melo by to byt spravne zapojene modem-router-switch-dalsi zarizeni.
Nejjednodussi reseni je poridit router s gigabit LAN.
modem:cisco model epc3208
-
- Pohlaví:
Re: Problem s nestabilnim internetem Vyřešeno
Tedy se jedná o kabelový modem, který je jen modem. Pravdu má petr, chceš-li gigabit LAN, budeš si muset pořídit lepší router.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4822
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
31 led 2025 21:50