Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, jestli je možné abych se připojil na svůj router přes wan.
Prošel jsem pár témat, na toto téma, ale nikde jsem nedohledal smysluplnou odpověď, chtěl bych vědět zda to jde nějak udělat, a jestli jo, tak jak (stačí odkaz, já nic nenašel ..).
Díky
Přístup na router přes wan
- TeIkQ
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Přístup na router přes wan
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“
Re: Přístup na router přes wan
S veřejnou IP by mělo stačit povolit komunikaci na WAN port 80, lépe povolit jiné a ten nastavit jako web rozhraní nebo ho přesměrovat na 80. Pokud není veřejná tak dnes, ale v reálu jsem to neřešil. Poslední možnost je říct ISP ať na tebe nějaké port nasměruje, tj port ze své přesměruje na tvoji ip vramci jeho sítě.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
- TeIkQ
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Kde to v tom routeru nastavím ? Prozkoušel bych to, ale to by mi furt musel někdo z venku testovat ip, jestli to jde.
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“
Obecně ve firewall stačí povolit komunikaci na port 80 na WAN. Pak se případně podívat do nastavení odkud je povoleno správa (lan, WAN, wlan).
Přesměrování WAN na lan je dřív pokud chceš něco v lokální síti nebo WAN WAN aby jsi nepoužil standardní port.
Routr taky může umět změnu portu na kterém poslouchá, pokud to bude port 63967, tak zádas do prohlizece ip:63967, normálně stačí ip, ale nestandardní poté musíš zadat ručně.
Pokud to netušíš, tak to chce sem dát konkrétní model, ať ti nahodile konkrétní pasaz/e z manuálu.
Přesměrování WAN na lan je dřív pokud chceš něco v lokální síti nebo WAN WAN aby jsi nepoužil standardní port.
Routr taky může umět změnu portu na kterém poslouchá, pokud to bude port 63967, tak zádas do prohlizece ip:63967, normálně stačí ip, ale nestandardní poté musíš zadat ručně.
Pokud to netušíš, tak to chce sem dát konkrétní model, ať ti nahodile konkrétní pasaz/e z manuálu.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- Pohlaví:
Hledej něco podobného - viz. obrázek.
K tomu aby to fungovalo musíš mít veřejnou IP adresu. Do prohlížeče pak zadáš i port za dvojtečku - zde by to bylo: "MojeIP:8080"
K tomu aby to fungovalo musíš mít veřejnou IP adresu. Do prohlížeče pak zadáš i port za dvojtečku - zde by to bylo: "MojeIP:8080"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2557
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23