Nastaveni router TP link Archer c6

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

zafata
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod zafata » 09 říj 2021 19:47

Dobry den poprosil bych o radu s nasleedujicim problemem.

Mam zhruba pres mesic noveho providera PODU. Od nich opticke pripojeni. Koncove zarizeni GPON router Huawei. Bohuzel nemam k nemu admin prava abych tam mohl nastavit neco navic krom toho co jde. V klientskem portalu muzu nastavit max wifi hesla, 2 sifrovani, skryti site a porty.

No ted k problemu. Vzhledem k tomu, ze ta wifi neni moc silna a prijde mi, ze spatne nastavena coz nemuzu ovlivnit. Nesel mi pripojit tablet porad hazel chybu.

Koupil jsem wifi router TP Link archer c6.

Ten jsem propojil kabelem z Lanu Huaweie do WAN portu TP linku. Z toho TP linku dale napojil 3 dalsi zarizeni z lan portu a vytvoril wifi site.

Jenze u konzole Xbox series X mi to pise, ze mam tzv dvojity preklad NAT. Asi chapu, ze ted pracuji oba routery navzajem a ja nevim co mam vypnout na tom TP linku . Aby vlastne ten NAT obstaraval jen ten Huawei a TP jel jen jako switch a Wifi smerovac.

Ted jsem to jak hovado prozatimne napoojil z lan Huaweie do Switche klasickeho z toho 3 zarizeni a 4 jde do TP linku do WAN a TP jede Wifi dualni.

Dale mi obcas konzole pisu tuto hlasku kdyz na tom testuji NAT zda je otevreny.

Teredo neni mozne kvalifikovat. Potrebuji to kvuli online hrani na Xboxu.

Vubec si nevim rady. Mit moznost zmenit ten Huawei na bridge a pak mit jako hlavni TP link by asi slo ne? Jenze admin prava nemam. Nebo zazadat o verejnou IP to se automaticky nastavi ten Huawei na bridge? Zas nevim jak z bezpecnosti u verejne IP.

Omlouvam se za blaboleni, ale jsem uplnej laik a je to moc pojmu na me. Diky za pripadne rady.

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10207
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod zeus » 09 říj 2021 23:59

Vitej na PC-Help!
Jeden NAT budes mit, kdyz zapojis router jako switch, tedy po drobnych upravach LAN-LAN.
Na administraci Huaweie zapomen.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

zafata
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod zafata » 10 říj 2021 07:14

Takze jestli tomu dobre rozumim. Aby mi to fungovalo jako Switch tak musim prevzit nastaveni wifi od Huaweie. V podstate wifi jen jakoby prodlouzim- zvysim signal. Tak to necham radsi tak jak to mam ted. Vubec nejsem nadseny z toho smejdu od Huaweie a mam sto chuti zrusit ten internet od nich.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10207
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod zeus » 10 říj 2021 14:35

Ne, jako switch ti to bude fungovat, kdyz vypnes DHCP server a das privod do LAN, tedy Archer nebude routovat a NATovat.
Wifi muzes klidne nastavit podle sebe - ze bude stejna jako na puvodnim routeru je jen moznost kvuli snazsimu pohybu v prostoru.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

zafata
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Muž

Re: Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod zafata » 10 říj 2021 16:24

Promin ja jsem trosku pomalejsi. Napisu to jeste jednou jak to myslim.

Chci Archer pouzivat zaroven jako klasicky Switch
Chci Archer vyuzivat jako Wifi smerovac. Chci aby tu Wifi sit ridil ten Archer.

Na Routeru od PODY jsem wifi vypnul. Nejak mi na tom nejelo nebo jelo pomalu par google sluzeb a jak jssm psal jeden tablet se nechytal. Bud je problem v routeru nebo je to nejak divne nastavene.

Bude to takhle fungovat kdyz teda mam vypnutou wifi na routeru od Pody.
Kablik zapojim misto do Wanu do Lanu Archeru takze bude jen switchovat a bude moci i vytvorit vlastni wifi jak ji mam ted ?
No a to DHCP staci jen vypnout v Archeru jo? Naka polozka tam tusim byla v advanced nastaveni.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5737
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod RIKI22 » 10 říj 2021 16:32

Možno môžeš nechať aj v WAN, ak si zmeniš operačný mód.To ale vyskúšaj.DHCP v položke Network-DHCP server.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21514
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2021 19:20

zafata píše:Vubec nejsem nadseny z toho smejdu od Huaweie a mam sto chuti zrusit ten internet od nich.
No, hlavně, že jsi koupil největší šmejd od tplinku. Nicméně, když bude fungovat jen jako AP, mohl by to ustát.
Chci Archer pouzivat zaroven jako klasicky Switch
Ano, to lze oběma způsoby, tedy tím, jak je popsáno v článku (propojením LAN), nebo přepnutím do AP módu, jak popisuje rik.
Chci Archer vyuzivat jako Wifi smerovac.
Tohle nelze. Směrovač je router a protože jsi ho přepnul do režimu switch/ap, nemůže a nebude fungovat jako směrovač.
Chci aby tu Wifi sit ridil ten Archer.
Nelze. Bude fungovat jako AP. Přinejmenším je třeba se zamyslet, co si představuješ pod pojmem "řídit síť". Pokud by něco takového co "řídí síť" existovalo, pak mu je úplně jedno, jaké je přenosové medium.
A co by asi bylo nejlepší řešení - zjistit si od providera, zda jde ten hjůvej přepnout do bridge módu a koupit si skutečný router, který by tu práci zvládl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4823
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastaveni router TP link Archer c6

Příspěvekod dvorakj » 10 říj 2021 23:54

tak hjuvej je taky mozna mozne nahradit uplne necim jinym. Ja mam Podu a mam svuj Mikrotik jakou router. zadne zarizeni od nich sem nechtel a nemam.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router tp-link archer VR2100 a O2TV
    od Mrazycak79 » 31 říj 2020 10:53 » v Sítě - hardware
    12
    2396
    od petr22
    17 lis 2020 09:01
  • TP-LINK Archer AX20
    od mlevora » 13 dub 2021 13:09 » v Sítě - hardware
    3
    460
    od ITCrowd
    13 dub 2021 14:42
  • TP Link Archer C6 - Výpadky
    od Spag3t » 07 kvě 2021 17:04 » v Sítě - hardware
    3
    494
    od Spag3t
    07 kvě 2021 19:28
  • TP-Link Archer C6 + MikroTik Mesh
    od Heggy98 » 24 lis 2020 21:56 » v Administrace sítě
    7
    1144
    od ITCrowd
    25 lis 2020 14:41
  • Nastavení sítě 2x router a 2x extender
    od Karlvon » 27 úno 2021 16:48 » v Sítě - hardware
    3
    523
    od Karlvon
    05 bře 2021 11:06

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů