Po bondingu nefunkční router

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

GymlyJ
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 07
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod GymlyJ » 01 kvě 2022 21:13

pcmaker píše:Ten technik měřil rychlost na výstupu ze zásuvky do terminátoru, nebo na výstupu z terminátoru?

abych pravdu řekl nevím přesně ale ukazoval mi na mobilu nějakou rychlost, neměl ho nijak propojenej.

Dodatečně přidáno po 16 minutách 44 vteřinách:
Toto na mě vyplivne online O2 diagnostika, je možné že by byla chyba na jejich straně? Svítily by LED terminátoru jednotlivých linek červeně pokud by byl problém ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
vojak3
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1036
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod vojak3 » 01 kvě 2022 22:03

Zavolej zítra na O2 a řekni ať ti udělají diagnostiku a přehodí to na techniky a oni ti zavolají. Nebo si napiš na O2 Guru chat a popiš problém s přiloženou přílohou (screeny)
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 355
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod pcmaker » 01 kvě 2022 22:19

Technik byl asi připojený mobilem přes svoje data na internet a otestoval přes vzdálenou správu terminátor, takže to podle něj mělo být v pořádku. Kabel mezi terminátorem a routerem je dělaný, nebo má originál zalisované konektory? Zkoušel jsi v nastavení toho routeru zrušit zatržítko 802.1Q Tag?

GymlyJ
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 07
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod GymlyJ » 01 kvě 2022 22:31

pcmaker píše:Technik byl asi připojený mobilem přes svoje data na internet a otestoval přes vzdálenou správu terminátor, takže to podle něj mělo být v pořádku. Kabel mezi terminátorem a routerem je dělaný, nebo má originál zalisované konektory? Zkoušel jsi v nastavení toho routeru zrušit zatržítko 802.1Q Tag?

Kabel je od TP link routeru C80 a má zalisované konektory, 802.1Q Tag jsem vypínat zkoušel a bez úspěchu.

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 355
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod pcmaker » 01 kvě 2022 22:55

Když jsme se švagrem kdysi dávali u nich doma dohromady internet od T-Mobile, tak byl u routeru taky přibalený kabel. Pořád nám to nefungovalo a nakonec jsme zjistili, že ten originál kabel se zalisovanými konektory měl jen 2 páry vodičů.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22291
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod ITCrowd » 02 kvě 2022 08:26

To proto, že ten router nebyl žádná hvězda, ale plečka. Dva páry stačí, jen rychlost bude malá.
gymly - opticky to nastavení vypadá správně, ale jak psal petr, chce to screeny z počítače.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 49313
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod petr22 » 02 kvě 2022 13:59

Tazatel nastavuje VDSL pripojeni, ale soucasne nema pristup k pocitaci, ktery to pripojeni pouziva.

Bez pristupu k pocitaci se ale dal nepohneme, ty screeny z mobilu maji tak male rozliseni, ze je tam videt
tak 1/5 nastaveni.

GymlyJ
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 07
Pohlaví: Muž

Re: Po bondingu nefunkční router

Příspěvekod GymlyJ » 02 kvě 2022 17:23

Byl už večer, neměl jsem k PC přístup.

Nakonec byl problém u O2, přišla SMS o dokončení objednávky a vše naskočilo naprosto bezproblémů. Nevím zda je to standartní postup a technik se jen zapoměl zmínit. Takže TP link archer C80 zapojený za terminátora plně funkční.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • O2 router
    od Claudio » 17 led 2022 18:29 » v Sítě - hardware
    11
    995
    od ITCrowd
    03 úno 2022 15:41
  • Nefunkční PC
    od luis21 » 04 kvě 2022 20:09 » v Problémy s hardwarem
    12
    959
    od luis21
    05 kvě 2022 19:18
  • Router + switch + AP
    od KRA » 26 čer 2021 21:39 » v Sítě - hardware
    2
    579
    od ITCrowd
    26 čer 2021 22:43
  • Nový router do R.D
    od BigSandy » 04 led 2022 22:17 » v Sítě - hardware
    0
    331
    od BigSandy
    04 led 2022 22:17
  • Modem/router
    od metropolisCZ » 16 led 2022 14:11 » v Internet a internetové prohlížeče
    4
    418
    od metropolisCZ
    17 led 2022 13:40

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů