Zdravím ,
Tak o co jde? Mám doma 3 pc a chtěl jsem je připojit k internetu.
1.PC ruční tvrdá adresa 10.10.6.112
2.PC automaticky přiřazena .28
3.PC nově registrovaná .253
Ještě používám swith na přidělení ip adres.
Na radu poskytovatele jsem dal všude automaticky přidělit adresu ip .112 se změnilo na .252 a .253 a .28 zůstalo. Po registraci ip adres a restaru PC ale naběhne jen ip .28 to původní.Ostatní mi píše že jde o neregistrované adresy.Když zadám ip swithe tak se stránka v internetovém prohlížečí nezobrazí. Ping na swith,ip,bránu,dns i www.cokoli.xx jde. Kde by mohla být chyba? Budu vděčný za jakoukoliv radu
problém s přidělováním adres Vyřešeno
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: problém s přidělováním adres
Switch IP adresy nepřiděluje a ani nemá svou, na kterou by se dalo napojit. Nemyslel si náhodou router ?
Napiš víc informací o tom routeru.. co to je zač, jakou má teda IP v síti (přesně), jak ho máš nastavenej pro přidělování IP v síti.. + napiš OS těch počítačů.
Napiš víc informací o tom routeru.. co to je zač, jakou má teda IP v síti (přesně), jak ho máš nastavenej pro přidělování IP v síti.. + napiš OS těch počítačů.
Everybody lies so don't trust anyone. :)
os všech PC jsou XP proffesional SP3 i podle mě chyba je tam,ale když dám ip toho routeru místo dns,tak mi ping pustí maximálně na ap a na www.cokoliv.xx už ping nejede.IP je 168.192.3.1. Nastavení routeru by mělo být původní,více informací seženu až budu doma.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Router není DNS, to tam nedávej..
Počkat.. IP routeru je 168.192.3.1 a komply dostávají IP 10.10.6.xxx? Proč?
Nastav router do továrního nastavení.. nějakým restartem, viz manual. Na všech PC nastav, aby se jim IP předělovala automaticky přes DHCP, DNSka to stejny .. tzn. na komplech NIC nevyplňuj. Uvidíme, jak se budou chovat potom.
Počkat.. IP routeru je 168.192.3.1 a komply dostávají IP 10.10.6.xxx? Proč?
Nastav router do továrního nastavení.. nějakým restartem, viz manual. Na všech PC nastav, aby se jim IP předělovala automaticky přes DHCP, DNSka to stejny .. tzn. na komplech NIC nevyplňuj. Uvidíme, jak se budou chovat potom.
Tak s tím ip jsem se spletl ip je: 192.168.3.1. přičemž ve vlastnostech se tato adresa jeví jako server DHCP a přiděluje adresy 10.10.6.xxx.DNS mám daný 10.0.0.10.
To co myslíme tím routerem je tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34019
přičemž je mi divný že by tohle umělo přidělovat ip adresy
To co myslíme tím routerem je tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34019
přičemž je mi divný že by tohle umělo přidělovat ip adresy
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Oukej, je to vážně switch a proto neumí rozdělovat IP adresy..
Takže abychom to ujasnili, jednoduše řečeno... tobě vede net od poskytovatele do switche a ty ho potom "rozděluješ" přes switch do 3 počítačů?
Jestli je to takhle, tak musíš mít u poskytovalete přiděleny 3 IP adresy, pro každý PC jednu, aby ti to vůbec fungovalo.. Máš?
Mohl bys sem dát screen Vlastnostní sítového připojení všech PC, abychom viděli, co tam máš nastaveno? (Start -> Ovládací panely -> Síťová připojení -> vybereš připojení -> klikneš pravým -> Vlastnosti -> Protokol sítě Internet (TCP/IP) -> Vlastnosti)
Takže abychom to ujasnili, jednoduše řečeno... tobě vede net od poskytovatele do switche a ty ho potom "rozděluješ" přes switch do 3 počítačů?
Jestli je to takhle, tak musíš mít u poskytovalete přiděleny 3 IP adresy, pro každý PC jednu, aby ti to vůbec fungovalo.. Máš?
Mohl bys sem dát screen Vlastnostní sítového připojení všech PC, abychom viděli, co tam máš nastaveno? (Start -> Ovládací panely -> Síťová připojení -> vybereš připojení -> klikneš pravým -> Vlastnosti -> Protokol sítě Internet (TCP/IP) -> Vlastnosti)
Takže abychom to ujasnili, jednoduše řečeno... tobě vede net od poskytovatele do switche a ty ho potom "rozděluješ" přes switch do 3 počítačů? - jj
Od poskytovatele jsem měl 2 adresy,pak jsem chtěl zaregistrovat třetí a u druhýho kompu si to vygenerovalo tu druhou .252 a u třetího .253,takže mi to vymazalo tu u druhýho kompu původní ručně nastavenou,obě jsem nově zaregistroval takže bych měl mít 3 ip adresy .28 - původní (automatická jediná která zbyla funguje).112 zněněná(ruční) u druhýho kompu na .252(automatickou) a u třetího nově .253(automatickou)
Na druhej počítač nemám přístup,ale chyba bude pravděpodobně stejná
Od poskytovatele jsem měl 2 adresy,pak jsem chtěl zaregistrovat třetí a u druhýho kompu si to vygenerovalo tu druhou .252 a u třetího .253,takže mi to vymazalo tu u druhýho kompu původní ručně nastavenou,obě jsem nově zaregistroval takže bych měl mít 3 ip adresy .28 - původní (automatická jediná která zbyla funguje).112 zněněná(ruční) u druhýho kompu na .252(automatickou) a u třetího nově .253(automatickou)
Na druhej počítač nemám přístup,ale chyba bude pravděpodobně stejná
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4287
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek