Odcizení hesla k Wifi

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

jana987
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Odcizení hesla k Wifi

Příspěvekod jana987 » 17 pro 2009 20:26

Dobrý den, již dva roky mám doma stejný wifi router Linksys WRT54G. Aby jste pochopili k tomuto routeru mám připojené jedno pc pomocí kabelu a druhé pomocí wifi. U wifi bylo zaheslované to uživatelské nastavení, připojení k síti ne protože mám problémy se připojit na něho doma pomocí dokoupené antény, natož abych čekala někoho z okolí že moji síť uvidí. Poslední dobou jsem ho musela čím dál častěji "vytahovat" ze zásuvky aby se resetoval protože často internet nešel řekla bych že wifi pomalu odchází. Na to jsem si zvykla ovšem teď k tomuto problému přibyl další často internet vůbec nejde na pc, které je připojené pomocí wifi (což by bylo normální, když druhé pc(připojéné pomocí kabelu) něco stahovalo) ovšem pc připojené pomocí kabelu je často vypnuté a já stejně pomocí wifi mám naprosto příšernou rychlost načítání okolo 5kb/s.
Současně zapnuté pc v tuto chvíli: pc pomocí kabelu je připojené a má ucházející načítání stránek. Ovšem pc pomocí wifi jde 1minutu normálně a 5minut nejde načíst žádná stránka. Proto jsem nabrala podezření, že je někdo na nás připojený. Ovšem nemohu se dostat do uživatelského nastavení protože mi nějaký chytrák změnil nejspíše heslo. Heslo si pamatuji mám ho napsané u návodu k wifi. Ovšem to heslo bylo tovární které přišlo s routerem. Wifi jsem již zkoušel restartovat pomocí toho tlačítka přímo na něm. Ovšem to naprosto nic nemení. Proto se chci zeptat vás zda nevíte co teď?

Již delší dobu také uvažuji, že koupím switch protože mám připravené kabely jen sháním krimpovací kleště. Chci se zeptat zda mi bude stačít samotný switch nebo kombinace switche/routeru ovšem bez wifi. Kdyžtak mi prosím nějaký kvalitní doporučte. A také jestli je to lehké jak to vypadá a zvládnu tuto práci sama. Podle nějakých návodů na internetu. Děkuji za odpověď

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Odcizení hesla k Wifi

Příspěvekod Pic » 17 pro 2009 21:09

Jakého máš poskytovatele připojení (O2, kabel, Wifi)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jana987
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod jana987 » 17 pro 2009 21:26

wifi

Vikousik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Vikousik » 17 pro 2009 21:34

No jestli máš poskytovatele wifi, tak potřebuješ Access Point v režimu klienta, a pak router se switchem. To všechno ti dneska vyřeší jediná krabička.

Edit: jinak já mam doma D-link dir 615 (http://www.alza.cz/domaci-router-d-link ... d83671.htm) a nemůžu si ho vynachválit. Ale teď nevim jestli umí režim klient.
Naposledy upravil(a) Vikousik dne 17 pro 2009 21:37, celkem upraveno 1 x.
HP EliteBook 840 G1, SSD Transcend MTS400, M.2 - 256GB

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 17 pro 2009 21:36

Já už rok používám anténu pro bezdrát na střeše, kterou mám propojenou klasickým síťovým kabelem do routeru v bytě a na toto mám připojené opět klasickými kabely tři další počítače. Malá investice = moje spokojenost.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

jana987
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod jana987 » 17 pro 2009 21:46

jj chtěla bych to udělat přesně jak píše Luboš, mám to tak jen s wifinou a proto bych místo wifi routeru v přízemý chtěla router nebo switch bez wifiny do prvního patra a roztahat to kabelama jak má Luboš.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 pro 2009 22:15

Jakou rychlost připojení máš? PC přes kabel dosahuje jaké rychlosti?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jana987
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod jana987 » 18 pro 2009 00:05

zítra oba pc otestuji. Ten přes kabel je na tom od pohledu ale lépe...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 18 pro 2009 07:42

Pozdě (Fi)bicha honit, ale přesto si neodpustím malé zhodnocení situace, třeba jen proto, aby i ostatní nepodceňovali zabezpečení sítě. To že v místě příjmu není dostatečný signál, neznamená, že o patnáct metrů dál také není. I já se občas připojím k některému z mých sousedů (jeho rychlost je tristní má připojení WiFi 1Mb a já mám drát 16Mb), který má zcela nezabezpečenou síť. Pak bych mohl stahovat co se dá, včetně dětského "P". Je to nemorální, ale za blbost pak platí ten, co říká: "Já tam nic důležitýho nemám, tak ať se kouknou...". Pokud se k takovému zdroji, který skýtá naprosté bezpečí pro nelegálního sosače, takový dostane, je logické, že majitel linky začne svým stahováním překážet a zdržovat. Pak není nic snazšího, než majitele odstřihnout... :wink: Je také docela možné, že tvé AP vysílá na stejné frekvenci, jako sousedovo. Proto, díky interferencím, ten mizerný příjem, ale i pro něho. Abys vylepšila svůj, zvedneš výkon, zarušíš celé okolí. Co udělá naštvaný soused, kterému někdo zaruší síť? Poté co zjistí, že narušitel si svou síť nezabezpečil, vstoupí na nechráněné území, přenastaví tak, aby jeho síť fungovala a "zamkne" za sebou, aby se to zase neopakovalo :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jana987
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod jana987 » 21 pro 2009 16:55

Tak tady jsou ty rychlosti:
přes wifi Rychlost připojení k internetu: 365,88 kbit/s
Rychlost stahování dat: 45,7 kByte/s

druhý pc který je připojen k tomu routeru kabelem:

Rychlost připojení k internetu:549,38 kbit/s
Rychlost stahování dat:68,7 kByte/s

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 pro 2009 17:07

Pokud zadáš do prohlížeče IP adresu toho routeru,tak dostaneš se do jeho nastavení ??
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5417
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3600
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2833
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08
  • Wifi Router do bytu Příloha(y)
    od desperado007 » 22 čer 2025 21:48 » v Sítě - hardware
    19
    5249
    od desperado007 Zobrazit poslední příspěvek
    01 črc 2025 19:59
  • Nefunkční WiFi na Androidu