pěkný večer...
řeším něco podobného, ale netuším, kde dělám chybu...
potřebuji v rámci dlink 524 nastavit jak wifi, tak i připojení přes kabel.. je to přes UPC.. vím, že s tím je problém a je třeba nějak upravit DHCP, už jsem to jednou dělal, ale nevím, kde mám chybu... navíc mi tam z předchozího bytu visí nějaká dynamic DHCP, ale ani při reboot mi nejde vymazat...
mohl by mi někdo krok za krokem poradit, jak to mám nastavit, aby mohlo se připojit pc přes kabel, ale i notebook přes wifi..?? fajn by byly i screeny, případně odkaz, pokud to už je někde popsáno... mám na papírku napsány MAC a další věci, takže mi jde fakt jen o krok za krokem, jak to nastavit...
moc díky předem
David
Jak na nastavení wifi routeru?
Jak na nastavení wifi routeru?
2 jecmenek: priste si zaloz vlastnit tema.
Jinak kdyz zadas do prohlizece 192.168.0.1 tak ti vyskoci okno s prihlasenim do jmena zadas: admin, heslo nevyplnuj a potvrd. V zalozce tools - vlevo system - kliknout na restore to default, ted bys mel mit router v tovarnim nastaveni. V zalozce Home - Wan - vyplnis potrebne udaje. V zalaozce Home - Wireless si nastavis wifi. Na PC a NTB nastav aby se Ti adresa prirazovala automaticky pomoci DHCP.
Jinak kdyz zadas do prohlizece 192.168.0.1 tak ti vyskoci okno s prihlasenim do jmena zadas: admin, heslo nevyplnuj a potvrd. V zalozce tools - vlevo system - kliknout na restore to default, ted bys mel mit router v tovarnim nastaveni. V zalozce Home - Wan - vyplnis potrebne udaje. V zalaozce Home - Wireless si nastavis wifi. Na PC a NTB nastav aby se Ti adresa prirazovala automaticky pomoci DHCP.
PC: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II X3 720 @ X4, CM Hyper 212 Plus, Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL8,
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Windows 7 Home Premium 64bit
NTB: Acer TM 4272WLMi
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Re: nastavení wi-fi routeru dlink
ahoj, tak to se omlouvám, přišlo mi, že to k tomu sedí a už jsem dostal po rukách, že zakládám zbytečně nová témata, tak nevím no. :-)
prosímtě to jsem vše zadal v té záložce, přes wifi jsem normálně připojený, ale pevný počítač přes kabel ne a ne rozjet... a zkoušel jsem to dát do zdířky jak WAN tak i 1-4....
kde můžu mít ještě chybu? DHCP MAC adresa je tam taky přidělena v nastavení, tak fakt netuším...
moc díky za pomoc...
D.
prosímtě to jsem vše zadal v té záložce, přes wifi jsem normálně připojený, ale pevný počítač přes kabel ne a ne rozjet... a zkoušel jsem to dát do zdířky jak WAN tak i 1-4....
kde můžu mít ještě chybu? DHCP MAC adresa je tam taky přidělena v nastavení, tak fakt netuším...

moc díky za pomoc...
D.
Re: Jak na nastavení wifi routeru?
Musis to mit ve zdirce 1-4, do wan Ti musi jit kabel od poskytovatele. Mas v PC nastaveno aby se pripojoval automaticky pomoci dhcp?
PC: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II X3 720 @ X4, CM Hyper 212 Plus, Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL8,
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak na nastavení wifi routeru?
Popřípadě jakou IP dostaneš od toho routeru?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1748
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12